«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Πέτρινα Χρόνια (1985)
0

Ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού σινεμά ανοίγει στο Cinobo. Η ελληνική streaming πλατφόρμα ανακοινώνει με περηφάνεια την συνεργασία της με τον Παντελή Βούλγαρη.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 60 χρόνια από την πρώτη του σκηνοθετική υπογραφή (Ο Κλέφτης, 1965), ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες αποφασίζει να κοιτάξει πίσω στο συνολικό του έργο και να μην αφήσει ούτε μια στιγμή του να χαθεί.

Ήδη μέσα από συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια, ο Παντελής Βούλγαρης μιλούσε για τη δυσκολία που έχουν οι ψηφιοποιήσεις αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποτελέσουν ένα μοναδικό κληροδότημα για το μέλλον.

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Νύφες (2004)

Tο Cinobo γίνεται με μεγάλη χαρά κομμάτι αυτού του μεγάλου project αποκατάστασης, που θα συνεχιστεί μέσα στο 2025. Όλη η φιλμογραφία του Παντελή Βούλγαρη θα ανεβαίνει σταδιακά στην πλατφόρμα, με τις πρώτες ταινίες (Ο Μεγάλος Ερωτικός, Πέτρινα Χρόνια, Όλα Είναι Δρόμος, Νύφες, Το Τελευταίο Σημείωμα) να είναι διαθέσιμες από τις 16 Δεκεμβρίου 2024.

«Όλα Είναι Δρόμος» | Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στο Cinobo Όπερα

Με αφορμή αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία, το Cinobo διοργανώνει ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τέσσερις εμβληματικές ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, αποκατεστημένες σε 4k, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Cinobo Όπερα.

Ο Παντελής Βούλγαρης θα είναι εκεί για να προλογίσει τις προβολές συνομιλώντας με φίλους και συνεργάτες του, φωτίζοντας τα παρασκήνια των ταινιών που γράψανε την ιστορία του ελληνικού σινεμά και εμβληματικών σκηνών που έγιναν σύμβολα.

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Ο Μεγάλος Ερωτικός (1973)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 13/12

19:00  Όλα Είναι Δρόμος, 118’ (1998), 

Σάββατο 14/12

19:30  Πέτρινα Χρόνια, 142’ (1985)

Κυριακή 15/12

18:00  Ο Μεγάλος Ερωτικός, 70’ (1973)

19:30  Οι Νύφες, 128’ (2004)

Τιμή εισιτηρίου ταινιών: 5€

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Όλα Είναι Δρόμος (1998)

Info
Αναλυτικό πρόγραμμα και προπώληση εισιτηρίων διαθέσιμα στο More.com
Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, Αθήνα)

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM