«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Πέτρινα Χρόνια (1985)
0

Ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού σινεμά ανοίγει στο Cinobo. Η ελληνική streaming πλατφόρμα ανακοινώνει με περηφάνεια την συνεργασία της με τον Παντελή Βούλγαρη.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 60 χρόνια από την πρώτη του σκηνοθετική υπογραφή (Ο Κλέφτης, 1965), ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες αποφασίζει να κοιτάξει πίσω στο συνολικό του έργο και να μην αφήσει ούτε μια στιγμή του να χαθεί.

Ήδη μέσα από συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια, ο Παντελής Βούλγαρης μιλούσε για τη δυσκολία που έχουν οι ψηφιοποιήσεις αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποτελέσουν ένα μοναδικό κληροδότημα για το μέλλον.

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Νύφες (2004)

Tο Cinobo γίνεται με μεγάλη χαρά κομμάτι αυτού του μεγάλου project αποκατάστασης, που θα συνεχιστεί μέσα στο 2025. Όλη η φιλμογραφία του Παντελή Βούλγαρη θα ανεβαίνει σταδιακά στην πλατφόρμα, με τις πρώτες ταινίες (Ο Μεγάλος Ερωτικός, Πέτρινα Χρόνια, Όλα Είναι Δρόμος, Νύφες, Το Τελευταίο Σημείωμα) να είναι διαθέσιμες από τις 16 Δεκεμβρίου 2024.

«Όλα Είναι Δρόμος» | Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στο Cinobo Όπερα

Με αφορμή αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία, το Cinobo διοργανώνει ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τέσσερις εμβληματικές ταινίες του Παντελή Βούλγαρη, αποκατεστημένες σε 4k, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Cinobo Όπερα.

Ο Παντελής Βούλγαρης θα είναι εκεί για να προλογίσει τις προβολές συνομιλώντας με φίλους και συνεργάτες του, φωτίζοντας τα παρασκήνια των ταινιών που γράψανε την ιστορία του ελληνικού σινεμά και εμβληματικών σκηνών που έγιναν σύμβολα.

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Ο Μεγάλος Ερωτικός (1973)

Πρόγραμμα

Παρασκευή 13/12

19:00  Όλα Είναι Δρόμος, 118’ (1998), 

Σάββατο 14/12

19:30  Πέτρινα Χρόνια, 142’ (1985)

Κυριακή 15/12

18:00  Ο Μεγάλος Ερωτικός, 70’ (1973)

19:30  Οι Νύφες, 128’ (2004)

Τιμή εισιτηρίου ταινιών: 5€

«Όλα Είναι Δρόμος»: Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σινεμά του Παντελή Βούλγαρη Facebook Twitter
Όλα Είναι Δρόμος (1998)

Info
Αναλυτικό πρόγραμμα και προπώληση εισιτηρίων διαθέσιμα στο More.com
Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, Αθήνα)

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM