Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 2/12

Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους από 02/12 Facebook Twitter
Για ακόμα μια φορά ο Άντερσον έχει συγκεντρώσει ζηλευτό καστ.
0

Σε μια υπέροχη εβδομάδα για να είσαι σινεφίλ, τρεις αγαπημένοι σύγχρονοι δημιουργοί επιστρέφουν με τις νέες τους ταινίες στις ελληνικές αίθουσες, που λειτουργούν πια μόνο για εμβολιασμένους θεατές.

Ο Γουές Άντερσον έρχεται με τη Γαλλική Αποστολή του, ένα στιλιζαρισμένο φιλμ γύρω από τα άρθρα του τελευταίου τεύχους ενός περιοδικού τύπου New Yorker που υποτίθεται πως εκδιδόταν σε μια επαρχιακή γαλλική πόλη. Για ακόμα μια φορά ο Άντερσον έχει συγκεντρώσει ζηλευτό καστ. Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον,Tιμοτέ Σαλαμέ, Λέα Σεϊντού, Έντουαρντ Νόρτον, Έντριαν Μπρόντι, Τζέφρι Ράιτ και Μπενίσιο Ντελ Τόρο είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που παρελαύνουν επί της οθόνης.

Ο Πάολο Σορεντίνο συνεχίζει τη φελινική του πορεία, καταρτίζοντας το δικό του Amarcord με το Χέρι του Θεού, ένα ημιαυτοβιογραφικό κινηματογραφικό άλμπουμ, αφιερωμένο στη Νάπολη των ‘80s, στα παιδικά και στα εφηβικά χρόνια του σκηνοθέτη, στις εμπειρίες που αποκτάς μεγαλώνοντας.

Ελαφρώς καθυστερημένη μας επισκέπτεται και η νέα ταινία του Γερμανού Κρίστιαν Πέτζολντ, η Νύμφη του Νερού, η οποία είχε κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Βερολίνου του 2020. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, πρόκειται για μια ατμοσφαιρική, ρομαντική δημιουργία που φλερτάρει με τον μαγικό ρεαλισμό και θα γοητεύσει όσους αναζητούν ένα παραμύθι arthouse ευαισθησιών.

Επιστροφή έχουμε, όμως, και για τους θρυλικούς Ghostbusters με το Ghostbusters: Legacy, ένα χαριτωμένο και καλοδεχούμενα παλιομοδίτικο sequel που διασκεδάζει κάπως τις αλγεινές εντυπώσεις που άφησε το reboot της σειράς πριν από λίγα χρόνια κι επαναφέρει και το original καστ για να παραδώσει τη σκυτάλη στους νεότερους.

Τέλος, για τους μικρούς μας φίλους κυκλοφορεί και η ταινία Κλίφορντ: Ο Κόκκινος Σκύλος, με έναν τετράποδο ήρωα που, όσο περισσότερο αγαπάς, τόσο περισσότερο μεγαλώνει.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM