Ο Τζόνι Ντεπ πούλησε 780 πίνακές του και κέρδισε 3 εκατ. λίρες μέσα σε λίγες ώρες

Ο Τζόνι Ντεπ έβγαλε 3 εκατ. λίρες σε λίγες ώρες από τους πίνακες ζωγραφικής του Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε περίπου 3 εκατομμύρια λίρες μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την πώληση της πρώτης του συλλογής έργων τέχνης.

Ο Ντεπ πούλησε 780 κομμάτια μέσω των 37 γκαλερί του Castle Fine Art, συμπεριλαμβανομένου του Covent Garden του Λονδίνου, μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση της πώλησης στο Instagram.

Η συλλογή Friends And Heroes απεικονίζει ανθρώπους που τον ενέπνευσαν, όπως ο Rolling Stone, Κιθ Ρίτσαρντς και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

«Πάντα χρησιμοποιούσα την τέχνη για να εκφράσω τα συναισθήματά μου», είπε ο ηθοποιός.

«Οι πίνακές μου περιβάλλουν τη ζωή μου, αλλά τους κράτησα για τον εαυτό μου και περιορίστηκα. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να περιορίζεται».

Ο ηθοποιός είπε ότι χρησιμοποίησε την τέχνη του, με έργα που απεικονίζουν επίσης τον Αλ Πατσίνο και τον θρύλο της μουσικής Μπομπ Ντίλαν, για να «σκεφτεί αυτούς που έχουν μεγαλύτερη σημασία για μένα, όπως την οικογένειά μου, τους φίλους και τους ανθρώπους που θαυμάζω».

Και τα 780 κομμάτια πουλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες την Πέμπτη, με ορισμένα έργα να κοστίζουν 3.950 λίρες ενώ η πλήρης  συλλογή τεσσάρων εικόνων πωλήθηκε έναντι 14.950 λιρών.

Η ανάρτηση του Ντεπ στο Instagram, με λεζάντα μόνο «ΤΩΡΑ ΣΤΟ #CASTLEFINEART», οδήγησε σε μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπο της γκαλερί, το σάιτ της οποίας κράσαρε.

Σε ανακοίνωσή της η γκαλερί περιέγραψε το έργο του ηθοποιού ως «διασταύρωση της ποπ αρτ και της τέχνης του δρόμου» και ως «ποπ αρτ με συναίσθημα».

Η γκαλερί είχε εδώ και καιρό συνομιλίες με τον Ντεπ για τη διοργάνωση της έκθεσης και πώλησης του έργου του και αναμένει να φιλοξενήσει περισσότερα από τα έργα του στο μέλλον.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Ντεπ πούλησε μια σειρά από NFTs, με την ονομασία Never Fear Truth, η οποία απεικόνιζε επίσης τους στενούς φίλους και τους ήρωές του, συγκεντρώνοντας σχεδόν 660.000 λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό.

Με πληροφορίες του BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου για πρώτη φορά στο κοινό

Αρχαιολογία & Ιστορία / Τα Μυστικά του Θησαυροφυλακίου: Στο φως τα πολύτιμα αντικείμενα ενός άβατου

Από το άβατο του θησαυροφυλακίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στις βιτρίνες: Χρυσά και ασημένια κοσμήματα υψηλής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας φωτίζουν την αρχαία Αχαΐα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ: Ένας φεμινιστής (;) ζωγράφος και ένα πορτρέτο που αμφισβήτησε τις σεξουαλικές συμβάσεις της εποχής του

Πολιτισμός / Ο Σάρτζεντ ζωγράφιζε τις γυναίκες πέρα από τις σεξουαλικές συμβάσεις των καιρών τους

Κι όμως, υπήρχαν εποχές που τα πορτρέτα γυναικών θεωρούνταν προκλητικές, μόνο και μόνο επειδή εκείνες δεν έκρυβαν τη ζωντάνια, τη σεξουαλικότητα και τις επιθυμίες τους
NEWSROOM