Ο Τζον Τραβόλτα επιστρέφει στις Κάννες σε ρόλο σκηνοθέτη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ ΚΑΝΝΕΣ ΤΖΟΝ ΤΡΑΒΟΛΤΑ Facebook Twitter
Ο Τζον Τραβόλτα/Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Τζον Τραβόλτα πρόκειται να κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή στο Φεστιβάλ Καννών στη Γαλλία τον επόμενο μήνα με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Propeller One-Way Night Coach.

Η ταινία, που παρουσιάστηκε στην ενότητα «Première» του φεστιβάλ, αποτελεί διασκευή του βιβλίου που εξέδωσε το 1997 ο σταρ του Χόλιγουντ, ένας έμπειρος επαγγελματίας πιλότος που από μικρός είχε μια εμμονή με την αεροπορία.

Πριν από σχεδόν 30 χρόνια, αυτό το πάθος τον οδήγησε να γράψει και να εικονογραφήσει ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες, αφιερωμένο στον γιο του, το οποίο εμπνεύστηκε από τις δικές του παιδικές αναμνήσεις, από την πρώτη του πτήση με αεροπλάνο μέχρι τους αξέχαστους ανθρώπους και τις ιστορίες που έχει συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια.

Στον αέρα

Η ιστορία ξετυλίγεται ως ένα νοσταλγικό ταξίδι με φόντο τη χρυσή εποχή της αεροπορίας.

Ο νεαρός λάτρης των αεροπλάνων Τζεφ (στον ρόλο ο νεοφερμένος Κλαρκ Σότγουελ) και η μητέρα του (Κέλι Έβιστον-Κουίνετ) ξεκινούν μια οδύσσεια χωρίς επιστροφή κατά μήκος της χώρας με προορισμό το Χόλιγουντ, η οποία μετατρέπει μια απλή πτήση στο ταξίδι μιας ζωής.

Μεταξύ γευμάτων αεροπορικών εταιρειών, γοητευτικών αεροσυνοδών, απροσδόκητων ενδιάμεσων σταθμών, επιβατών που ξεπερνούν κάθε φαντασία και μιας συναρπαστικής ματιάς στην πρώτη θέση, το ταξίδι ξετυλίγεται σε στιγμές τόσο μαγικές όσο και απροσδόκητες, χαράζοντας την πορεία για το μέλλον του αγοριού.

Ο Τραβόλτα καθιερώθηκε ως εμβληματική φιγούρα της ποπ κουλτούρας μετά την εμφάνισή του σε κλασικές ταινίες όπως το «Saturday Night Fever» (1977), το «Grease» (1978), το «Blow Out» (1981) και το «Hairspray» (2007).

Κάποιοι ίσως τον γνωρίζουν καλύτερα από τις τρεις ταινίες που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ των Καννών, το Pulp Fiction (1994), το She’s So Lovely (1997) και το Primary Colors (1998).

Στην πορεία, ο 72χρονος έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα, έχει προταθεί δύο φορές για Όσκαρ, έχει κερδίσει τρία Golden Globes και ένα βραβείο Emmy.

Μετά την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το Propeller One-Way Night Coach θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Apple TV στις 29 Μαΐου 2026.

Με πληροφορίες από euronews.com

 
 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια φωτογραφία γάμου οδήγησε στην επιστροφή ενός αρχαίου αγγείου στη Σικελία

Πολιτισμός / Πώς μια φωτογραφία γάμου αποκάλυψε την ύποπτη ιστορία ενός αρχαίου αγγείου 2.300 ετών

Ένας γάμος ζωγραφισμένος σε αρχαία πυξίδα και ένας άλλος φωτογραφημένος στη δεκαετία του 1970 συνδέονται με την επιστροφή μιας σπάνιας αρχαιότητας από την Ολλανδία στην Ιταλία.
THE LIFO TEAM
Η χαμένη «Βίβλος» του Μουρνάου αποκαλύπτει τα μυστικά του «Φάουστ» 100 χρόνια μετά

Πολιτισμός / Η χαμένη «Βίβλος» του «Φάουστ»: Πώς δημιουργήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του βωβού σινεμά

Ένα βιβλίο που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του 1926 έκρυβε εκατοντάδες φωτογραφίες, σχέδια και τεχνικά μυστικά. Έναν αιώνα αργότερα, η πρώτη πλήρης έκδοσή του αποκαλύπτει πώς δημιουργήθηκαν οι εικόνες του θρυλικού φιλμ.
THE LIFO TEAM
ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ THE BATMAN ΙΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΥΣΗ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Πάτινσον για τα γυρίσματα του «The Batman ΙΙ»: «Θα κάνουμε μια μικρή παύση και μετά θα βρούμε τη λύση»

Ο Ματ Ριβς, ο οποίος είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας, χρειάστηκε να αποχωρήσει προσωρινά από την παραγωγή για «οικογενειακό ζήτημα»
THE LIFO TEAM
Το αεροπλάνο της Αμέλια Έρχαρτ ή ένα πεσμένο δέντρο; Η νέα αποστολή έφτασε στο νησί

Πολιτισμός / Αμέλια Έρχαρτ: Νέα αποστολή αναζητά το χαμένο αεροπλάνο της 89 χρόνια μετά

Δεκαεπτά μέλη μιας ερευνητικής αποστολής βρίσκονται σε απομονωμένη ατόλη του Ειρηνικού. Μια δορυφορική εικόνα αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι θα λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης.
THE LIFO TEAM
Για πρώτη φορά όλα τα πορτρέτα του Γιαν βαν Άικ μαζί σε μια μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Για πρώτη φορά όλα τα πορτρέτα του Γιαν βαν Άικ μαζί σε μια μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου συγκεντρώνει τα εννέα γνωστά ζωγραφικά πορτρέτα του Φλαμανδού δημιουργού και το μοναδικό σωζόμενο σχέδιό του, σε μια ιστορική έκθεση με έργα που σπάνια εγκαταλείπουν τα μουσεία τους.
THE LIFO TEAM
Οι τελευταίες ανθισμένες καστανιές του Βαν Γκογκ επιστρέφουν στο φως πριν από μια ιστορική δημοπρασία

Πολιτισμός / Εκατοντάδες άνθρωποι στην ουρά για έναν Βαν Γκογκ που δεν είχε εκτεθεί εδώ και 62 χρόνια

Οι «Ανθισμένες καστανιές», που ζωγράφισε ο Βαν Γκογκ λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, παρουσιάζονται στο Χονγκ Κονγκ για πρώτη φορά από το 1964. Τον Νοέμβριο ο πίνακας δημοπρατείται με εκτίμηση 180 εκατ. δολαρίων.
THE LIFO TEAM
Ο Τρούμαν Καπότε χάρισε το πορτρέτο της νιότης του. Τώρα βγαίνει σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Ο Τρούμαν Καπότε χάρισε το πορτρέτο της νιότης του. Τώρα βγαίνει σε δημοπρασία

Μια κάρτα στον σύντροφό του, μια γάτα που σώθηκε στην Πάρο και δεκάδες προσωπικά ενθύμια αποκαλύπτουν τον ιδιωτικό κόσμο του συγγραφέα, λίγο πριν από μια μεγάλη δημοπρασία.
THE LIFO TEAM
Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια

Πολιτισμός / Ο Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει την ταινία του από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η εταιρεία παραγωγής ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. αποσύρει από το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια» μετά από επιθυμία του σκηνοθέτη της.
THE LIFO TEAM
Μια αράχνη με αρβύλες και ένα άλλο ίντερνετ: Ο Τεό Τριανταφυλλίδης στη Frieze του Λονδίνου

Πολιτισμός / Ο Τεό Τριανταφυλλίδης φέρνει μια γιγάντια αράχνη με αρβύλες στη Frieze London

Ο νικητής του Frieze London Artist Award Τεό Τριανταφυλλίδης, παρουσιάζει από τις 14 Οκτωβρίου μια εγκατάσταση που ενώνει τη γλυπτική, την τεχνητή νοημοσύνη και το παιχνίδι, αναζητώντας έναν άλλο τρόπο να συνυπάρχουμε στο διαδίκτυο.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ