Ο Τζον Γκαλιάνο σταματά τη χρήση γούνας και πλέον δηλώνει χορτοφάγος

Ο Τζον Γκαλιάνο σταματά τη χρήση γούνας και πλέον δηλώνει χορτοφάγος Facebook Twitter
0

Την χρήση αληθινής γούνας αποκήρυξε ο σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο, του Maison Margiela, ακολουθώντας την φιλοζωική τάση μεγάλων οίκων μόδας όπως ο Gucci, o Tom Ford και ο Versace.

Μιλώντας στην Elle France, ο σχεδιαστής εξήγησε πως μία συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της PETA, στο Σαιν Τροπέ, άλλαξε για πάντα τις απόψεις του γύρω από το ζήτημα.

«Σήμερα δεν θέλουμε ένα προϊόν, θέλουμε την ηθική πίσω από αυτό, μία εταιρεία που να υπερασπίζεται τις αξίες που θαυμάζουμε», τόνισε ο Τζον Γκαλιάνο, σχετικά με την απόφασή του να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνες ζώων στις δημιουργίες του.

Η στροφή του Γκαλιάνο σηματοδοτεί μία νέα περίοδο για τον σχεδιαστή, του οποίου τα σύνολα με γούνες για τον οίκο Christian Dior εντυπωσίαζαν στο παρελθόν το κοινό και τους συναδέλφους του.

Σοκαρισμένος από τα βασανιστήρια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν και θανατώνονται χιλιάδες ζώα για τη γούνα και το κρέας τους, ο Βρετανός αποφάσισε, εκτός των άλλων, να γίνει και χορτοφάγος - όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Tom Ford όταν αποκήρυττε τη χρήση γούνας.

«Η ζωή μου είναι πιο ισορροπημένη. Η πίεση της βιομηχανίας της μόδας παραμένει η ίδια αλλά τώρα ξέρω πως κάνοντας ένα βήμα πίσω και αναλογιζόμενος τα ζητήματα αυτά, κατάφερα να στρέψω τη ζωή μου από το μαύρο στο άσπρο», δήλωσε.

Με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας να έχουν πλέον εξοβελίσει τις φυσικές γούνες από τα σχέδιά τους, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι, σύντομα, το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και αρκετοί μικρότεροι οίκοι μόδας - τόσο για φιλοζωικούς όσο και για επικοινωνιακούς λόγους.

Στο παρελθόν, διαδηλωτής της PETA είχε διαμαρτυρηθεί στο σόου AW03 του Dior, για την χρήση αληθινής γούνας από τον Οίκο, δευτερόλεπτα πριν περπατήσει στην πασαρέλα, ένα μοντέλο που φορούσε μια τεράστια μωβ γούνα. 


 

Με πληροφορίες από Dazed

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM