Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Γουίλι Γουόνκα στο prequel του «Charlie and the Chocolate Factory»

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Γουίλυ Γουόνκα στο prequel του Charlie and the Chocolate Factory – δείτε τη photo Facebook Twitter
0

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας μαζί με τη Ματίλντα αποτελούν τα δημοφιλέστερα βιβλία του συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ.

Το πρώτο έχει μεταφερθεί δύο φορές στο σινεμά, μια στα ‘70s με τον Τζιν Γουάιλντερ και μια στα '00s με τον Τζόνι Ντεπ, αποτελώντας μια από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες του πρωταγωνιστή και του Τιμ Μπάρτον.

18 χρόνια μετά θα δούμε ένα prequel στην ταινία του Τιμ Μπάρτον που θα αφηγείται τα νεανικά χρόνια του ασεξουαλικού, ιδιόρρυθμου σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα, τη γνωριμία του με τους Ούμπα-Λούμπα και το χτίσιμο της αυτοκρατορίας του.

Στα παπούτσια του Τζόνι Ντεπ θα επιχειρήσει να χωρέσει το νέο it boy της εταιρείας Warner, ο Τιμοτέ Σαλαμέ, που μετά το Dune αναλαμβάνει πρωταγωνιστικά καθήκοντα σε ακόμα μια υπερπαραγωγή της εταιρείας.

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Σαλαμέ δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας, όπου παραπέμπει, ενδυματολογικά, στην μπαρτονική εκδοχή του χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για άμεσο prequel σε εκείνη την ταινία. Συμπρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν, Σάλι Χόκινς και Ρόουαν Άτκινσον.

Η ταινία δεν θα βασιστεί στο σίκουελ που έγραψε ο συγγραφέας Ροάλντ Νταλ, τον Τσάρλι και τον Μεγάλο Γυάλινο Ανελκυστήρα, αλλά σε ένα πρωτότυπο σενάριο που συνυπογράφει ο σκηνοθέτης Πολ Κινγκ, υπεύθυνος για τις δύο κινηματογραφικές περιπέτειες του γλυκύτατου αρκούδου Paddington.

Oι φαν των σοκολατένιων λιχουδιών του Γουίλι Γουόνκα θα πρέπει να κάνουν αρκετή υπομονή πάντως, καθώς η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 17 Μαρτίου του 2023.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ