O Τακάσι Μουρακάμι στον κόσμο των NFT με τα λουλούδια του

O Τακάσι Μουρακάμι στον κόσμο των NFT με τα λουλούδια του Facebook Twitter
Ο Τακάσι Μουρακάμι. Φωτο: EPA/IAN LANGSDON
0

«Η μεταμόρφωση της πραγματικότητας του εικονικού κόσμου συνέβη για μένα στη διάρκεια αυτής της πανδημίας όταν είδα το πώς τα παιδιά μου αλληλεπιδρούσαν με το “Animal Crossing: New Horizons”» είπε ο Τακάσι Μουρακάμι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους καλλιτέχνες και φυσικά δεν έμεινε ασυγκίνητος από τον κόσμο των NFT.

Η σειρά των έργων του που παρουσιάστηκαν ως NFTs είναι λουλούδια – το σήμα κατατεθέν του Ιάπωνα καλλιτέχνη – σε 24 x 24 pixel art· 108 παραλλαγές, με τον αριθμό 108 να είναι ένα «γνέψιμο» στη βουδιστική ιδέα των γήινων απολαύσεων.

Ο Μουρακάμι μέσω του λογαριασμού του στο Ιnstagram ανακοίνωσε την κυκλοφορία των NFT του, όπου ανέφερε επίσης πόσο εμπνεύστηκε από τη δημοπρασία NFT του Christie, όπου ένα μνημειώδες ψηφιακό κολάζ του καλλιτέχνη Mike Winkelmann, γνωστό και ως Βeeple προσφέρθηκε σε πώληση και τελικά αγοράστηκε με 69.346.250  δολάρια από έναν πολυεκατομυριούχο επιχειρηματία, τον ιδρυτή και χρηματοδότη της Μetapurse.

Τα έργα του είναι διάφορες εκδοχές, συνολικά 108, των περίφημων σημάτων κατατεθέν του των μικρών λουλουδιών που έχουν στολίσει μέχρι και τις τσάντες του οίκου Luis Vuitton. Παρόλο που ο Μουρακάμι είναι ακόμα αβέβαιος ως προς την εξέλιξη της τέχνης μέσω των NFT, αναγνωρίζει μια μεταβολή των αξιών προς την αναζήτηση της ομορφιάς μέσα σε ένα κόσμο ψηφιακό. Πάντως ετοιμάζει NFT πρότζεκτ για τα οποία είπε: «Ψαχουλεύω μέσα στο σκοτάδι, άρα είμαι σίγουρος ότι θα κάνω πολλά λάθη, αλλά, παρακαλώ, έχετε υπομονή μαζί μου».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM
Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτισμός / Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα με τη σημασία της μαλακής λάσπης, όμως με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε ώστε να περιγράφει γενικότερα κάτι χαμηλής αξίας
THE LIFO TEAM