O Τακάσι Μουρακάμι στον κόσμο των NFT με τα λουλούδια του

O Τακάσι Μουρακάμι στον κόσμο των NFT με τα λουλούδια του Facebook Twitter
Ο Τακάσι Μουρακάμι. Φωτο: EPA/IAN LANGSDON
0

«Η μεταμόρφωση της πραγματικότητας του εικονικού κόσμου συνέβη για μένα στη διάρκεια αυτής της πανδημίας όταν είδα το πώς τα παιδιά μου αλληλεπιδρούσαν με το “Animal Crossing: New Horizons”» είπε ο Τακάσι Μουρακάμι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους καλλιτέχνες και φυσικά δεν έμεινε ασυγκίνητος από τον κόσμο των NFT.

Η σειρά των έργων του που παρουσιάστηκαν ως NFTs είναι λουλούδια – το σήμα κατατεθέν του Ιάπωνα καλλιτέχνη – σε 24 x 24 pixel art· 108 παραλλαγές, με τον αριθμό 108 να είναι ένα «γνέψιμο» στη βουδιστική ιδέα των γήινων απολαύσεων.

Ο Μουρακάμι μέσω του λογαριασμού του στο Ιnstagram ανακοίνωσε την κυκλοφορία των NFT του, όπου ανέφερε επίσης πόσο εμπνεύστηκε από τη δημοπρασία NFT του Christie, όπου ένα μνημειώδες ψηφιακό κολάζ του καλλιτέχνη Mike Winkelmann, γνωστό και ως Βeeple προσφέρθηκε σε πώληση και τελικά αγοράστηκε με 69.346.250  δολάρια από έναν πολυεκατομυριούχο επιχειρηματία, τον ιδρυτή και χρηματοδότη της Μetapurse.

Τα έργα του είναι διάφορες εκδοχές, συνολικά 108, των περίφημων σημάτων κατατεθέν του των μικρών λουλουδιών που έχουν στολίσει μέχρι και τις τσάντες του οίκου Luis Vuitton. Παρόλο που ο Μουρακάμι είναι ακόμα αβέβαιος ως προς την εξέλιξη της τέχνης μέσω των NFT, αναγνωρίζει μια μεταβολή των αξιών προς την αναζήτηση της ομορφιάς μέσα σε ένα κόσμο ψηφιακό. Πάντως ετοιμάζει NFT πρότζεκτ για τα οποία είπε: «Ψαχουλεύω μέσα στο σκοτάδι, άρα είμαι σίγουρος ότι θα κάνω πολλά λάθη, αλλά, παρακαλώ, έχετε υπομονή μαζί μου».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Πολιτισμός / Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Η νέα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στην πενταετία 1945-1950, όταν ο Willem de Kooning πέρασε από την αβεβαιότητα και την υπόγεια φήμη στη στιγμή που άρχισε να γίνεται παγκόσμιο καλλιτεχνικό μέγεθος
THE LIFO TEAM
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM