Ο σεφ των Όσκαρ αποκαλύπτει τo μενού που λατρεύουν οι διάσημοι στην τελετή απονομής

Ο σεφ των Όσκαρ αποκαλύπτει τo μενού που λατρεύουν οι διάσημοι στην τελετή απονομής Facebook Twitter
0

Ο Βόλφγκανγκ Πακ, ο σεφ που επιμελείται τα τελευταία 25 χρόνια το μενού στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, γνωρίζει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Χόλιγουντ.

«Ασχολούμαι με τα Όσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!», είπε ο 69χρονος Αυστροαμερικανός μάγειρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πλέον έχουμε δύο κουζίνες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εγκατεστημένες μόνιμα», προσθέτει ο Πακ, που είναι επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία.

Με την πάροδο των χρόνων, ο σεφ τελειοποίησε τα σπουδαία «κλασικά πιάτα» που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς. «Ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των Όσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια», εξηγεί.

Ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, ο Βόλφγκανγκ Πακ δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως «τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ», ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ή ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα. «Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.

Συνολικά το μενού που επεξεργάστηκε και ετοιμάζει περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές "vegan" και χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

«Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές και τώρα μεξικανικές με το "Ρόμα". Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές, γαλλικές, όπως το ψητό κοκκινόψαρό μας», λέει ο Πακ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM