Ο σεφ των Όσκαρ αποκαλύπτει τo μενού που λατρεύουν οι διάσημοι στην τελετή απονομής

Ο σεφ των Όσκαρ αποκαλύπτει τo μενού που λατρεύουν οι διάσημοι στην τελετή απονομής Facebook Twitter
0

Ο Βόλφγκανγκ Πακ, ο σεφ που επιμελείται τα τελευταία 25 χρόνια το μενού στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, γνωρίζει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Χόλιγουντ.

«Ασχολούμαι με τα Όσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!», είπε ο 69χρονος Αυστροαμερικανός μάγειρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πλέον έχουμε δύο κουζίνες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εγκατεστημένες μόνιμα», προσθέτει ο Πακ, που είναι επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Μπέβερλι Χιλς και το Λας Βέγκας έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία.

Με την πάροδο των χρόνων, ο σεφ τελειοποίησε τα σπουδαία «κλασικά πιάτα» που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς. «Ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των Όσκαρ, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια», εξηγεί.

Ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, ο Βόλφγκανγκ Πακ δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως «τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ», ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ή ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα. «Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά», δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.

Συνολικά το μενού που επεξεργάστηκε και ετοιμάζει περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές "vegan" και χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Πακ έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

«Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές και τώρα μεξικανικές με το "Ρόμα". Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές, γαλλικές, όπως το ψητό κοκκινόψαρό μας», λέει ο Πακ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM