Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο ομορφότερος άνδρας εν ζωή σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο ομορφότερος άνδρας εν ζωή σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ Facebook Twitter
EPA
1

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο ομορφότερος άνδρας εν ζωή, σύμφωνα με τον Χρυσό Αριθμό φ, υποστηρίζει πλαστικός χειρουργός. 

Μπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική ωστόσο ένας κανόνας που αφορά στην αισθητική τελειότητα φαίνεται να έχει αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου. Ο Χρυσός Αριθμός φ αποδίδεται στον Πυθαγόρα και θεωρήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως η θεϊκή αναλογία που εφαρμογή της σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα και κατασκευές οδηγούσε σε «άριστα» αποτελέσματα. Πρόκειται για έναν «κανόνα» που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται έως και σήμερα.


Ακολουθώντας τον κανόνα αυτόν, ειδικός εμπειρογνώμονας «ανακήρυξε» τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάτινσον ως το «πιο όμορφο» αρσενικό πρόσωπο εν ζωή, εκτοπίζοντας στη δεύτερη θέση τον συνάδελφό του Χένρι Καβίλ. 


Μετά την ανακάλυψη ότι το πρόσωπο της Μπέλα Χαντίντ είναι το «τελειότερο» στον κόσμο, ο πλαστικός χειρούργος Δρ. Τζούλιαν ντε Σίλβα εφάρμοσε μία τεχνική χαρτογράφησης μέσω υπολογιστή για να μελετήσει τα πορτραίτα διασημοτήτων.


Βάσει αποτελεσμάτων, μπορεί να είναι κρίμα το πρόσωπο του Πάτινσον να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του Batman καθώς «σκοράρει» ποσοστό που αγγίζει το 92,15% της τελειότητας, ενώ ο Superman Καβίλ φτάνει στο 91,64%.

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Julian De Silva MD MBBS (@drjuliandesilva) on

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Julian De Silva MD MBBS (@drjuliandesilva) on


Πίσω τους, ακολουθούν ο Μπράντλεϊ Κούπερ με 91,08% , ο Μπραντ Πιτ με 90,51% και έπονται ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, ο Χιου Τζάκμαν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ιντρις Έλμπα, ο Κάινιε Γουέστ και ο Ράιαν Γκόσλιν.


Ενώ ο συγκεκριμένος κανόνας χρησιμοποιείται ακόμα και στις μέρες μας, πολλοί είναι οι σχεδιαστές που τον αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ακολουθώντας αυτό που φαίνεται αισθητικά - και όχι μαθηματικά – σωστό. Για παράδειγμα, το μονόγραμμα της Google είναι γεωμετρικά «λάθος» ενώ προσπάθειες αναδημιουργίας του λογότυπου της Apple απέτυχαν γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται τελικά.

View this post on Instagram

A post shared by Dr. Julian De Silva MD MBBS (@drjuliandesilva) on

Με πληροφορίες από  Designtaxi

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Πολιτισμός / Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Αναλύοντας έργα τέχνης, κυριευόμαστε από την θετική τάση να δημιουργήσουμε και εμείς. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την άλλη ματιά της Τέχνης για μια νοηματοδότηση της ζωής.
NEWSROOM
Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Πολιτισμός / Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, ο «Αφανισμός» του Μπέρχαρντ σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου, η «Αντιγόνη» και η «Αφιέρωση» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Σφενδόνης για τη νέα σεζόν.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ