Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter
3

Ο λόρδος Ivar Mountbatten μπορεί να μην είναι από τα πιο γνωστά μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά το Σαββατοκύριακο «έγραψε ιστορία» στο Μπάκιγχαμ. 

Ο 55χρονος ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ παντρεύτηκε το Σάββατο τον σύντροφό του James Coyle στον πρώτο επισήμως γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. 

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης και αφοσίωσης σε μια ιδιωτική τελετή στο παρεκκλήσι του Bridwell Park μπροστά σε 60 καλεσμένους, ανάμεσά τους και οι τρεις κόρες του Mountbatten από τον προηγούμενο γάμο του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Rosie is exhausted from participating in the marriage ceremony, not to mention hoovering up all the scraps falling from the party tables! #itsadogslife #myownersjustgotmarried #toabloke! #omg

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivar (@ivar_mountbatten) στις


Ο 55χρονος λόρδος πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του Penny το 2011, με την οποία έκτοτε έχουν παραμείνει πολύ καλοί φίλοι. Μάλιστα, εκείνη τον παρέδωσε κατά τη γαμήλια τελετή. 

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter

Παρά τους βασιλικούς δεσμούς του, κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν παρέστη στον γάμο, αν και ο Ivar Mountbatten φέρεται να δέχτηκε πολλές ευχές και συγχαρητήρια, μεταξύ άλλων από τον παλιό του φίλο, πρίγκιπα Edward. Μιλώντας στην «Daily Mail», ο Ivar εξήγησε γιατί ο Edward και η Sophie δεν πήγαν στο γάμο. «Τα προγράμματά τους κανονίζονται πολλούς μήνες πριν και δεν ήταν διαθέσιμοι, αλλά λατρεύουν τον James» λέει ο Ivar. 

Το ζευγάρι ζήτησε από τους καλεσμένους, αντί για δώρα, να κάνουν δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση Regain για την κάκωση της σπονδυλικής στήλης. Το ταξίδι του μέλιτος, που θα γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά, θα είναι είτε στην Ελλάδα είτε στην Κροατία. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

D-day minus 11! ? James picked up the rings today, specifically made for us by Milly Maunder, @millymaunderdesigns_ and now refuses to take his off! #jimmyshappy #waitforit #notthereyet #dontlooseit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivar (@ivar_mountbatten) στις


Ο Ivar παραδέχεται πως γνώριζε ότι είναι bisexual από τότε που ήταν 17 ετών, αλλά έκανε coming out μόλις πριν από δύο χρόνια, και αποκάλυψε ότι πάλευε με τη σεξουαλικότητά του κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων του έγγαμου βίου του. Με τον James, που έχει γεννηθεί στη Γλασκώβη, γνωρίστηκαν το 2014 σε ένα ορεινό θέρετρο την Ελβετία. Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του James Coyle ήταν δίπλα του όταν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter
Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη βασιλική οικογένεια Facebook Twitter

«Υποθέτω πως αν είχαμε γνωριστεί πριν από δέκα χρόνια ένα σύμφωνο συμβίωσης θα αρκούσε, αλλά τώρα που ο γάμος ανάμεσα σε δύο άντρες είναι νόμιμος, μας φάνηκε σωστό να το κάνουμε. Εγώ είχα κάνει ξανά έναν γάμο, και τον χάρηκα πολύ, ο James όμως όχι, οπότε το είδα ως επιβεβαίωση της αγάπης μου για εκείνον» εξηγεί ο 55χρονος σχετικά με την απόφαση να παντρευτούν. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Just dropped James off at Heathrow, for his last work trip as a single man! #nearlytherejimmy #10daystogo #lookngood #nosecondthoughts?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ivar (@ivar_mountbatten) στις

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΑΝ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΧΩΡΑ ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΑΝΕ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ... ΠΟΣΟ ΦΟΒΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΓΟΥΡΙΔΑ. ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ...