Ο Μίκι Μάους πρωταγωνιστής σε videogame

Ο Μίκι Μάους πρωταγωνιστής σε videogame Facebook Twitter
0

Πρόκειται για ένα από αυτά τα rebranding (δηλαδή το «φρεσκάρισμα» στην εικόνα και τη στρατηγική που υφίστανται τα old school προϊόντα) που σίγουρα προκαλεί και θα προκαλέσει ακόμη περισσότερες συζητήσεις.  Ιδίως όταν στο ίδιο στρογγυλό τραπέζι κάθονται τα μεγάλα κεφάλια δύο εκ των μεγαλυτέρων ονομάτων του entertainment industry, εκπροσωπώντας δύο τομείς που ολοένα και έλκονται τα τελευταία χρόνια.

Από τη μία είναι η Disney και τα κολοσσιαία της κινηματογραφικά στούντιο και από την άλλη η Nintendo, ο αδιαπραγμάτευτος ηγέτης της βιομηχανίας των videogames που με την παιχνιδομηχανή Wii κατάφερε να κάνει gamers ακόμα και τους φανατικούς αρνητές του escapism.

Στη μέση βρίσκεται ο Μίκι Μάους που, ογδόντα+ χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο ταινιάκι κιν. σχεδίων "Steamboat Willie" τεντώνεται, πουδράρεται μακιγιάρεται και εμφανίζεται ως τρισδιάστατος action ήρωας.

Ο Μίκι, σχεδιασμένος σε 3D από τον γκουρού του game design, Γουόρεν Σπέκτορ, έτοιμος να λάβει εντολές από τους θιασώτες του καναπέ, θα ζει σε ένα σουρεαλιστικό, ρετρο-φουτουριστικό σύμπαν όπου με τη βοήθεια άλλων -παροπλισμένων- χαρακτήρων του Disney, θα φέρνει εις πέρας αποστολές στα πρότυπα του Super Mario.

Οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει από το μέχρι πρότινος επτασφράγιστο project, υπόσχονται ότι το Epic Mickey, που θα εξελιχθεί σε τριλογία, θα είναι το next big thing στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, δίνοντας παράλληλα μια καινούρια, πιο σκοτεινή διάσταση στους ήρωες της Disney.

Η κυκλοφορία του δεν έχει ακόμα οριστεί αλλά πρόκειται να ανακοινωθεί στα μέσα του 2010.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Πολιτισμός / Τέχνη και Ίαση: Ένα σεμινάριο από τη Γεωργία Σαγρή και τον Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη

Αναλύοντας έργα τέχνης, κυριευόμαστε από την θετική τάση να δημιουργήσουμε και εμείς. Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την άλλη ματιά της Τέχνης για μια νοηματοδότηση της ζωής.
NEWSROOM
Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Πολιτισμός / Άννα Κοκκίνου, Λένα Κιτσοπούλου και Χάρης Φραγκούλης στο θέατρο Σφενδόνη

Το νέο έργο της Λένας Κιτσοπούλου, ο «Αφανισμός» του Μπέρχαρντ σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου, η «Αντιγόνη» και η «Αφιέρωση» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Σφενδόνης για τη νέα σεζόν.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ