Ο μαέστρος Αντόνιο Παπάνο θα διαδεχθεί τον Σάιμον Ρατλ στη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου

Ο μαέστρος Αντόνιο Παπάνο θα διαδεχθεί τον Σάιμον Ρατλ στη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Facebook Twitter
Ο Σερ Αντόνιο Παππάνο. Φωτο: EPA/CLAUDIO PERI
0

Ο Σερ Αντόνιο Παππάνο, ο Αγγλο-Ιταλός μαέστρος και πιανίστας και σήμερα διευθυντής της Βασιλικής Όπερας και της Ορχήστρας dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia, θα είναι ο επόμενος διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Ο Παπάνο θα διαδεχθεί τον σερ Σάιμον Ρατλ, μία από τις σπουδαιότερες μπαγκέτες της εποχής μας που αφήνει τη Βρετανία και τη μουσική διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου την οποία είχε αναλάβει τον Σεπτέμβριο του 2017, για να βρεθεί επικεφαλής στη διεύθυνση της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Ο Ρατλ εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή του, γιατί όλοι πίστευαν ότι αυτή ήταν η τελευταία του μεγάλη θέση. Επισήμως ανακοίνωσε ότι ήθελε να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του στο Βερολίνο. Ανεπισήμως πολλοί έχουν υποθέσει ότι ο λόγος είναι τα ακυρωμένα σχέδια για την καινούργια αίθουσα συναυλιών, που θα χτιζόταν εκεί που βρίσκεται το Μουσείο του Λονδίνου.

Ο Παπάνο  βρίσκεται στο Covent Garden από το 2002, και είναι ο μακροβιότερος μουσικός  διευθυντής της Βρετανικής όπερας. Η θητεία του ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2024 και θεωρεί πως αυτό είναι το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής του και το μέσο για να μεταφέρει το μήνυμα της μουσικής σε ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Ο Παππάνο γεννήθηκε στο Έππινγκ, στο Έσσεξ από Ιταλούς γονείς και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αμερική, στην εφηβεία του.

«Είμαι παιδί μεταναστών», είπε ο Παπάνο. «Με βοήθησε να αναπτύξω μια ηθική εργασίας, μια αίσθηση ευθύνης για τον εαυτό μου, την οποία προσπαθώ να εφαρμόσω σε κάτι που αγαπώ: μουσική και όπερα».

Η αποχώρησή του από το Κόβεν Γκάρντεν που είναι μια από τις πιο περιζήτητες δουλειές στην όπερα έχει ήδη ανοίξει συζητήσεις για τη διαδοχή του με πιο πιθανό υποψήφιο τον Έντουαρντ Γκάρντνερ, πρώην διευθυντή της Εθνικής Όπερας της Αγγλίας και σήμερα διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μπέργκεν.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ