Ο Λουκάς Σαμαράς στον κόσμο των NFT με τη σειρά έργων XYZ

Ο Λουκάς Σαμαράς στον κόσμο των NFT με τη σειρά έργων XYZ Facebook Twitter
Lucas Samaras, XYZ 0817 (Chinoiserie), 2012/2021 © Lucas Samaras
0

Η γκαλερί Pace παρουσίασε τις χειμερινές κυκλοφορίες NFT του 2022 ως μέρος του προγράμματος για το Pace Verso, τον κόμβο της γκαλερί για έργα Web3.

Το Pace Verso, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, αντανακλά τη δέσμευση της γκαλερί να υποστηρίζει τις προηγμένες πρακτικές στούντιο των καλλιτεχνών εντός και εκτός του προγράμματός της. Η πλατφόρμα διευθύνεται από τη διευθύντρια διαδικτυακών πωλήσεων Christiana Ine-Kimba Boyle και οι πρώτες παρουσιάσεις της έδωσαν έμφαση στα NFTs των Λουκά Σαμαρά, Glenn Kaino και των καλλιτεχνών DRIFT Lonneke Gordijn και Ralph Nauta με τον Don Diablo.

Το επερχόμενο πρόγραμμα Pace Verso θα παρουσιάσει NFT από τον Σαμαρά και τον Zhang Huan. Η παρουσίαση από την γκαλερί αυτών των ψηφιακών έργων τέχνης που αγγίζουν τα όρια, ευθυγραμμίζεται με την ιστορία της στην προαγωγή καινοτόμων, τεχνολογικά εμπλεκόμενων καλλιτεχνών.

Στις 26 Ιανουαρίου, η δεύτερη σειρά NFT της γκαλερί προέρχεται από τη σειρά XYZ του Λουκά Σαμαρά θα είναι διαθέσιμη στο Pace Verso. Τα ψηφιακά έργα τέχνης της τελευταίας σειράς τιμολογούνται στα 20.000 δολάρια το καθένα. Κάθε NFT συνοδεύεται από μια φυσική εκτύπωση 11 x 17 ιντσών σε κορνίζα. Τα έργα αυτά φέρουν ημερομηνία 2012/2021 για να αντικατοπτρίζουν την αρχική τους μορφή και τη μεταγενέστερη μετατροπή τους σε NFTs.

Ο Σαμαράς θεωρείται πρωτοπόρος της φωτογραφίας και της ψηφιακής τέχνης. Οι πρώιμοι χειρισμοί του στις Polaroids και οι φανταστικοί πειραματισμοί του με τα ψηφιακά μέσα τον τοποθέτησαν στην αιχμή της δημιουργίας εικόνων. Η σειρά XYZ του καλλιτέχνη περιλαμβάνει τέσσερα έργα που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2010 και 2012 και απεικονίζουν ζωντανές, ψυχεδελικές αφαιρέσεις.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας από τις 2 έως τις 10 Ιουνίου

Πολιτισμός / 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας από τις 2 έως τις 10 Ιουνίου

Το FeCHA επιστρέφει για 6η χρονιά με 11 ταινίες μυθοπλασίας, αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022 με 6 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, δυο ταινίες ντοκιμαντέρ κι ένα αφιέρωμα στον Μεξικανό σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπστεϊν.
THE LIFO TEAM
Νταλάρας - Φαραντούρη - Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Νταλάρας - Φαραντούρη - Πορτοκάλογλου: Τρεις βραδιές αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι στο Ηρώδειο

Τρία μουσικά γεγονότα στο Ηρώδειο θα φέρουν στο αθηναϊκό κοινό νότες χαράς, συγκίνησης και νοσταλγίας από φωνές αγαπητές, δημοφιλείς και καταξιωμένους δημιουργούς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Πολιτισμός / «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας»: Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο Πρόσπερο, ο μάγος που προκαλεί την τρικυμία, την παραίσθηση, αυτός που έχει τεράστια δύναμη η οποία ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως τον Άριελ, το αγαθό αυτό πνεύμα, συναντιέται με τη θηριώδη προσωπικότητα του Ουέλς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ