Ο Λουκάς Σαμαράς στον κόσμο των NFT με τη σειρά έργων XYZ

Ο Λουκάς Σαμαράς στον κόσμο των NFT με τη σειρά έργων XYZ Facebook Twitter
Lucas Samaras, XYZ 0817 (Chinoiserie), 2012/2021 © Lucas Samaras
0

Η γκαλερί Pace παρουσίασε τις χειμερινές κυκλοφορίες NFT του 2022 ως μέρος του προγράμματος για το Pace Verso, τον κόμβο της γκαλερί για έργα Web3.

Το Pace Verso, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, αντανακλά τη δέσμευση της γκαλερί να υποστηρίζει τις προηγμένες πρακτικές στούντιο των καλλιτεχνών εντός και εκτός του προγράμματός της. Η πλατφόρμα διευθύνεται από τη διευθύντρια διαδικτυακών πωλήσεων Christiana Ine-Kimba Boyle και οι πρώτες παρουσιάσεις της έδωσαν έμφαση στα NFTs των Λουκά Σαμαρά, Glenn Kaino και των καλλιτεχνών DRIFT Lonneke Gordijn και Ralph Nauta με τον Don Diablo.

Το επερχόμενο πρόγραμμα Pace Verso θα παρουσιάσει NFT από τον Σαμαρά και τον Zhang Huan. Η παρουσίαση από την γκαλερί αυτών των ψηφιακών έργων τέχνης που αγγίζουν τα όρια, ευθυγραμμίζεται με την ιστορία της στην προαγωγή καινοτόμων, τεχνολογικά εμπλεκόμενων καλλιτεχνών.

Στις 26 Ιανουαρίου, η δεύτερη σειρά NFT της γκαλερί προέρχεται από τη σειρά XYZ του Λουκά Σαμαρά θα είναι διαθέσιμη στο Pace Verso. Τα ψηφιακά έργα τέχνης της τελευταίας σειράς τιμολογούνται στα 20.000 δολάρια το καθένα. Κάθε NFT συνοδεύεται από μια φυσική εκτύπωση 11 x 17 ιντσών σε κορνίζα. Τα έργα αυτά φέρουν ημερομηνία 2012/2021 για να αντικατοπτρίζουν την αρχική τους μορφή και τη μεταγενέστερη μετατροπή τους σε NFTs.

Ο Σαμαράς θεωρείται πρωτοπόρος της φωτογραφίας και της ψηφιακής τέχνης. Οι πρώιμοι χειρισμοί του στις Polaroids και οι φανταστικοί πειραματισμοί του με τα ψηφιακά μέσα τον τοποθέτησαν στην αιχμή της δημιουργίας εικόνων. Η σειρά XYZ του καλλιτέχνη περιλαμβάνει τέσσερα έργα που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2010 και 2012 και απεικονίζουν ζωντανές, ψυχεδελικές αφαιρέσεις.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM