Ο Κόλιν Φερθ αρνήθηκε να πάρει θέση σχετικά με το αν στρέιτ ηθοποιοί θα έπρεπε να μπορούν να υποδύονται γκέι ρόλους και παραδέχθηκε πως είναι κάτι που «έχω σκεφτεί πολύ».

 

Ο 60χρονος ηθοποιός υποδύεται έναν γκέι άντρα στην επερχόμενη ταινία «Supernova», που αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού οι οποίοι ξεκινούν road trip καθώς ένας από αυτούς εμφάνισε άνοια. Επίσης είχε υποδυθεί τον ομοφυλόφιλο και στο «A Single Man» του 2010. 

 

 

 

Σε συνέντευξη για το τεύχος Δεκεμβρίου του Attitude, ρωτήθηκε αν ήταν σωστό κάτι τέτοιο, ωστόσο ο ίδιος απάντησε πως παραμένει αναποφάσιστος.

 

«Δεν έχω τελική θέση επί του θέματος», σημείωσε. «Πιστεύω πως το ερώτημα παραμένει. Είναι κάτι που παίρνω πραγματικά σοβαρά και σκέφτηκα πάρα πολύ πριν το κάνω». 

 

Και συνέχισε: «Κάθε φορά που αναλαμβάνω κάτι, σκέφτομαι πως είναι ανυπόφορο θράσος. Δεν νιώθω ιδιαίτερα πως έχω το δικαίωμα να υποδύομαι τον χαρακτήρα. Πάντα αυτό είναι το σημείο αφετηρίας. Τι ξέρω εγώ για τη ζωή αυτού του ανθρώπου;». 

 

Ο Στάνλεϊ Τούτσι, συμπρωταγωνιστής του στο «Supernova», που επίσης υποδύθηκε έναν γκέι χαρακτήρα στο «The Devil Wears Prada», πρόσθεσε: «Για πολλά χρόνια, γκέι άντρες αι γυναίκες έπρεπε να κρύβουν την σεξουαλικότητά τους στη σοουμπίζ για να πάρουν ρόλους που ήθελαν- αυτό είναι το πρόβλημα. Οποιοσδήποτε θα έπρεπε να να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε ρόλο επιθυμεί- αυτό είναι και το νόημα της υποκριτικής».

 

 

 

Με πληροφορίες από Pink News