Το προκάτ οικοδομικό σύνολο του Kanye West με τίτλο Yeezy Home, εμπνευσμένο από τη σειρά ταινιών Star Wars, φαίνεται πως πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα για τους άστεγους.

 

Ο Αμερικανός ράπερ και μουσικός, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Forbes, αποκάλυψε τα σχέδια της προσπάθειάς του αυτής να ασχοληθεί έμμεσα και με την αρχιτεκτονική. Μάλιστα, ο West ανέφερε ότι οι αισθητικές του προσλαμβάνουσες για το σχεδιασμό του συγκεκριμένου οικοδομικού συνόλου προέρχονται από τον ερημικό πλανήτη Tatooine, που είναι το σπίτι για τον Luke και τον Anakin Skywalker στις ταινίες Star Wars. 

 

Ο Kanye West χτίζει σπίτια για τους άστεγους εμπνευσμένα από το Star Wars
Το πρότζεκτ Yeezy Home θα έχει άμεσες αναφορές στις ταινίες Star Wars./ Φωτό: Chott el Djerid

 

Αν και δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί φωτογραφίες από αυτό το οικοδομικό σύνολο, το Forbes κάνει λόγο για τρία σχέδια στα οποία τα σπίτια είναι "μακρόστενα και πανύψηλα". Οι προκάτ κατασκευές, ισχυρίζεται ο γνωστός ράπερ, θα μπορούσαν να «βυθιστούν» στο έδαφος, ενώ οι οροφές θα μπορούσαν να έχουν κάποιο άνοιγμα προκειμένου να διαχέεται το φως σε ολόκληρο τον χώρο. Βρισκόμενο στην έρημο της Τυνησίας, το όλο σκηνικό του πλανήτη Tatooine χαρακτηρίζεται από τα γήινα σπίτια με τις θολωτές στέγες. Τα σπίτια αυτά μοιάζουν αρκετά με τα οικοδομικά συγκροτήματα των ιθαγενών της Matmata της Τυνησίας, όπου και συνηθίζεται η κατασκευή σπιτιών σε μεγάλους λάκκους και με θολωτές οροφές, που παραπέμπουν σε σπηλιές, έτσι ώστε να είναι δροσερά καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. 

 

Ο Kanye West χτίζει σπίτια για τους άστεγους εμπνευσμένα από το Star Wars
Ο οικιστικός σχεδιασμός για τον πλανήτη Tatooine είναι εμπνευσμένος από την τοπική Τυνησιακή αρχιτεκτονική. /Φωτό: Bel Adone

 

Ο Kanye West ανακοίνωσε για πρώτη φορά το παραπάνω πρότζεκτ με τίτλο Yeezy Home το 2018 μέσω Twitter, όπου και έκανε δημόσια έκκληση σε αρχιτέκτονες και industrial σχεδιαστές να συμμετάσχουν στην προσπάθειά του να δημιουργήσει "έναν καλύτερο κόσμο". Ο λόγος που οι κατασκευές αυτές είναι προκάτ δεν είναι άλλος πέρα από τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα ή ακόμη και άστεγους. O σχεδιαστής μόδας, Jalil Peraza, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον West, αποκάλυψε κάποια πράγματα στο Instagram για το πρότζεκτ, μετά την επίσημη ανακοίνωση του ράπερ, όμως πλέον οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν διαγραφεί. 

 

Μέσα από τη συνέντευξή του στο Forbes, ο West αποκάλυψε επίσης ορισμένες πληροφορίες για το πολυτελές σπίτι του στο Λος Άντζελες, το οποίο έχει τοίχους από αλάβαστρο και δάπεδο από Βελγικό γύψο, το οποίο και επιμελούνται ειδικοί τεχνίτες από την Ευρώπη προκειμένου να μην υποστεί "σκασίματα". Ο West, αν και έχει γίνει γνωστός λόγω της μουσικής του, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τοποθετηθεί δημόσια για το πάθος του γύρω από την αρχιτεκτονική. Μάλιστα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε δώσει το 2013 είχε πει ότι έχει δουλέψει με αρχιτέκτονες θέλοντας να μάθει περισσότερα πράγματα για την όλη διαδικασία, ενώ την ίδια χρόνια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, είπε στους φοιτητές ότι ο κόσμος θα μπορούσε να σωθεί μέσα από το ντιζάιν. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr