Ο Γιώργος Λάνθιμος κλωνοποιεί την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα καμπάνια της Prada

Ο Γιώργος Λάνθιμος κλωνοποιεί την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα μικρού μήκους ταινία της Prada Facebook Twitter
Η Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα καμπάνια της Prada
0

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Γιώργος Λάνθιμος, όταν του ζητήθηκε να δημιουργήσει μια διαφήμιση για μια τσάντα, παρουσίασε μια σουρεαλιστική μικρού μήκους ταινία με μια σύγχρονη εκδοχή του Φρανκενστάιν.

Η νέα καμπάνια της Prada για την τσάντα της, Galleria, σκηνοθετήθηκε από τον Έλληνα σκηνοθέτη και πρωταγωνιστεί η Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία εμφανίζεται ως πρόσωπο της Galleria για τρίτη φορά.

Τίτλος της ταινίας: «Ritual Identities» και περιλαμβάνει το παράδοξο χιούμορ, τις παιχνιδιάρικες εικόνες και τις γοτθικές πινελιές που χαρακτηρίζουν το στυλ του Λάνθιμου. Σε αυτήν, η Γιόχανσον υποδύεται τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες.

Ο πρώτος είναι ένας γκουρού (ή μάγισσα) που συμβουλεύει για την ολοκλήρωση ενός μυστηριώδους τελετουργικού, με συστατικά όπως:

  • «Πρωινό αεράκι – όχι μετά τις 12 το μεσημέρι, όχι πριν τις 5 π.μ.»
  • «Βρόχινο νερό που στάζει από μια μη ανθισμένη κερασιά»
  • «Η τέφρα ενός μουσικού κομματιού – οποιοδήποτε τραγούδι μιλάει για αγάπη ή πόνο»
  • «Ένα κομμάτι πορσελάνης από ένα σπάνιο, αρχαίο κινέζικο βάζο»
  • «Τρεις σταγόνες αίμα που λαμβάνονται τη νύχτα»

Εναλλάξ με αυτούς τους μονόλογους, βλέπουμε τη Γιόχανσον να ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και να συλλέγει αυτά τα αντικείμενα μέσα σε μια τσάντα Galleria: κουνώντας ένα δέντρο, κρατώντας την τσάντα στον άνεμο και «τυχαία» σπάζοντας ένα βάζο σε ένα κατάστημα αντίκες πριν βάλει ένα κομμάτι στην τσέπη της.

Τελικά, αφού το περιεχόμενο της τσάντας τοποθετείται σε μια μυστηριώδη μαύρη σφαίρα, γεννιέται η τρίτη Γιόχανσον, ως μια κομψή, καλοντυμένη εκδοχή του Φρανκεστάιν.

Όπως δήλωσε η Γιόχανσον στο WWD: «Η ιδέα για αυτή την καμπάνια της Prada είναι ένα παιχνίδι πάνω στην ταυτότητα, τις ταυτότητες που ζουν μέσα σε όλους μας, τις διαφορετικές μάσκες που φοράμε, τους διαφορετικούς χαρακτήρες που υποδυόμαστε, τους διαφορετικούς ανθρώπους που είμαστε με άλλους ανθρώπους, σε διαφορετικές σχέσεις».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται με την Prada (και η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τη Γιόχανσον), αλλά ο οίκος μόδας δεν είναι ξένος στη συνεργασία με σκηνοθέτες του 21ου αιώνα. Η περσινή καμπάνια για την Galleria – επίσης με πρωταγωνίστρια τη Γιόχανσον – σκηνοθετήθηκε από τον Jonathan Glazer, νικητή Όσκαρ και σκηνοθέτη του The Zone of Interest, ενώ η πρώτη καμπάνια για την τσάντα, που κυκλοφόρησε το 2021 με την Hunter Schafer, σκηνοθετήθηκε από τον ανερχόμενο Xavier Dolan.

Με πληροφορίες από Dazed

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM