ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Dan Rawlings δημιουργεί δάση από ατσάλι [ΒΙΝΤΕΟ&ΕΙΚΟΝΕΣ]

Τα δάση από ατσάλι του Dan Rawlings [ΒΙΝΤΕΟ&ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
0

Ο καλλιτέχνης Dan Rawlings έχει μετατρέψει ένα βυτιοφόρο βενζίνης από λειτουργικό όχημα που μεταφέρει ορυκτά καύσιμα σε ένα έργο βιομηχανικής ομορφιάς, για τη δύναμη της φύσης.

Ο Rawlings πέρασε τέσσερις μήνες φιλοτεχνώντας το συγκεκριμένο όχημα. Στο τέλος, άφησε μόνο έναν ατσάλινο σκελετό από κορμούς δέντρων και κλαδιά, μετατρέποντας αυτό το κάποτε ρυπογόνο όχημα σε ένα τρισδιάστατο γλυπτό που απεικονίζει ένα δάσος.

Υπάρχει «σίγουρα ένα περιβαλλοντικό μήνυμα», λέει ο καλλιτέχνης. Ο Rawlings εκθέτει τώρα το έργο του στο κέντρο τεχνών 20-21, το οποίο βρίσκεται σε μια πρώην εκκλησία στο Scunthorpe, τη χαλυβουργική πόλη North Lincolnshire.

Ο Rawlings, που εδρεύει στο Stroud του Gloucestershire, λέει ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα για το πώς οι άνθρωποι δεν σκέφτονται το μέλλον όταν χρησιμοποιούν φυσικούς πόρους. «Το αγνοούμε για χάρη του κέρδους», λέει.

Το βυτιοφόρο των 10,5 μέτρων, το οποίο δεν είχε λειτουργήσει πριν το αγοράσει, είναι ένα παράδειγμα, όπως λέει ο ίδιος στο BBC.

«Νομίζω ότι είναι 12 ετών. Καμία εταιρεία δεν θα το χρησιμοποιούσε γιατί φαίνεται πολύ παλιό, παρόλο που ήταν απόλυτα λειτουργικό» πρόσθεσε.

Ο δημιουργός θέλει οι άνθρωποι να σκεφτούν πως η φύση είναι η περίεργη αυτή δύναμη που όλοι υποτιμούμε.

Ο Rawlings έκανε παρόμοιες εγκαταστάσεις από παλιά αυτοκίνητα, φορτηγά, αεροπλάνα, ακόμη και πινακίδες.

Πρώτα ζωγραφίζει στα σχέδια με πινέλο και μετά «αφαιρεί» τα μέρη που δεν θέλει . 

Η τρέχουσα εγκατάστασή του, με τίτλο Future Returns, εκτίθεται στο καλλιτεχνικό κέντρο 20-21 στο Scunthorpe έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Πολιτισμός
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ