Νικόλας Κονταξής: Ο ζωγράφος που μπήκε σε λίστα του Forbes

Νικόλας Κονταξής: Ο ζωγράφος που μπήκε σε λίστα του Forbes Facebook Twitter
Φωτ.: Forbes.
0

Στη λίστα του Forbes για «τους 30 κάτω των 30» φιγουράρει το όνομα του ελληνικής καταγωγής 26χρονου ζωγράφου, Νικόλα Κονταξή. 

Συγκεκριμένα, ο νεαρός βρίσκεται στη 13η θέση της λίστας των 30. Κατά την παρουσίασή του το Forbes αναφέρει: «Γεννημένος νευροδιαφορετικός και με όγκο στον εγκέφαλο που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες επιληπτικές κρίσεις, ο Κονταξής επικοινωνεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της ζωγραφικής». 

«Τα μεγάλης κλίμακας, αφηρημένα έργα του έχουν οδηγήσει σε sold-out εκθέσεις από το Λος Άντζελες μέχρι το Λονδίνο και βρίσκονται στις συλλογές των Adele, Roger Federer και Adidas», σημειώνει το μέσο.

Ο Κονταξής είναι γνωστός για τους αφηρημένους πίνακες μεγάλης κλίμακας, που χαρακτηρίζονται από πλήθος πρωτογενών χρωμάτων. 

Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε σειρά από επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις, στο Λος Άντζελες, το Λονδίνο, την Ατλάντα, το Σικάγο, το Sun Valley και το Palm Springs. Η τελευταία ατομική του έκθεση με τίτλο «Catch Me» έκανε το ντεμπούτο της στο UTA Artist Space τον Ιούνιο του 2022. 

«Η εξαιρετική χρήση του χρώματος και η τεράστια κλίμακα των πινάκων του Νικόλα με ξετρελαίνουν [...] είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του», έχει δηλώσει ο δημιουργικός διευθυντής του UTA Fine Arts/Artist Space, Άρθουρ Λιούις.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ