Το νέο θέατρο του Λυκαβηττού μέσα από ένα timelapse 80 δευτερολέπτων

Το νέο Θέατρο του Λυκαβηττού μέσα από ένα timelapse βίντεο 80 δευτερολέπτων Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Το νέο θέατρο του Λυκαβηττού αποκαλύπτεται μέσα από ένα ατμοσφαιρικό timelapse 80 δευτερολέπτων, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου.

Με τη μεγάλη συναυλία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν από τον δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ανοίγει αύριο βράδυ, μετά από 15 χρόνια, το δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού. 

Ο δήμος Αθηναίων, παραδίδει σε κατοίκους και επισκέπτες έναν σύγχρονο και αναβαθμισμένο πολιτιστικό χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Ένα θέατρο πλήρως ανακαινισμένο και ασφαλές, που αποκαλύπτεται μέσα από ένα timelapse βίντεο.

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού αναβιώνει ύστερα από τόσα χρόνια σιγής, ξεκινώντας μία νέα εποχή.

Στη σημασία της αποκατάστασης και απόδοσης των τοπόσημων της πόλης στις Αθηναίες και τους Αθηναίους αναφέρεται ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, στο βίντεο που γυρίστηκε μέσα στον εμβληματικό χώρο του θεάτρου.

Οι εργασίες στο θέατρο του Λυκαβηττού

Για την υλοποίηση της ανακατασκευής του θεάτρου του Λυκαβηττού περισσότερα από 200.000 κιλά νέας μεταλλικής κατασκευής αντικατέστησαν τα φθαρμένα από τον χρόνο τμήματα, ανακαινίζοντας τον εμβληματικό διάφανο σκελετό του κοίλου, με τα υποστυλώματα να ενισχύονται εσωτερικά, ώστε να διατηρηθεί στο ακέραιο η αυθεντική, αρχική όψη του, χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου, μνημείου-θεάτρου, όπως την σχεδίασε το 1965 ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας, Τάκης Ζενέτος

Τα 3.850 πλαστικά καθίσματα αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με ξύλινους πάγκους 3.950 θέσεων, έτοιμους να υποδεχθούν τους θεατές –όχι μόνο όσοι θα επιστρέψουν ξανά στις θρυλικές κερκίδες του, αλλά και τη νέα γενιά που θα επισκεφθεί το θέατρο για πρώτη φορά. 

Το Θέατρο θα μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις με 6.000 θεατές (καθήμενους και όρθιους).  Όλες οι παρεμβάσεις στο μνημείο έγιναν σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων μελέτη αποκατάστασης και αντίστοιχα βάσει της εγκεκριμένης οικοδομικής άδειας.

Ακολουθώντας τις υποδομές που διαθέτουν τα σύγχρονα θέατρα ευρωπαϊκών μητροπόλεων, οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνουν ένα νέο πυροσβεστικό δίκτυο και σύστημα πυρανίχνευσης, νέο δίκτυο οπτικών ινών για τον έλεγχο όλων των σημείων από κεντρικές μονάδες, καθώς και νέες καλωδιώσεις για φωτισμό, ήχο, δεδομένα και συστήματα ασφαλείας βάσει των σύγχρονων  απαιτήσεων.

Το φετινό πρόγραμμα που ξεκινά με την εμβληματική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, συνεχίζεται με ξεχωριστές μουσικές βραδιές έως τα μέσα Οκτωβρίου. Δείτε αναλυτικά τις συναυλίες στο www.cultureisathens.gr

Στον Λυκαβηττό χωρίς αυτοκίνητο

Ο δήμος Αθηναίων, προχωρεί παράλληλα το έργο συνολικής προστασίας και ανάπλασης του λόφου του Λυκαβηττού. Στο πλαίσιο αυτό και με σεβασμό στην περιοχή και τους κατοίκους της, η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ»: Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού μια συναυλία – αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Οδηγός Διασκέδαση / «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ»: Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού μια συναυλία – αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Οι μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη επιστρέφουν στον Λυκαβηττό μέσα από μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα με τη συμμετοχή αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM