Μετά τις Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά μία ακόμη ηθοποιός, η Μελίνα Κυριακοπούλου, κατήγγειλε τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό για «πράγματα που ταιριάζουν» με αυτά που καταγγέλθηκαν από τις συναδέλφους της.

 

Η Μελίνα Κυριακοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του Alpha για τα όσα έζησε σε μία συναισθηματικά φορτισμένη εξομολόγηση. Μεταξύ άλλων, είπε ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης την κάλεσε σε ακρόαση, σε κλειδωμένο θέατρο και την ώρα του αυτοσχεδιασμού «έσβησε τα φώτα και έκανε τα πράγματα που ταιριάζουν με όσα καταγγέλθηκαν».

 

Η ηθοποιός περιέγραψε ότι ένιωσε αδύναμη, εγκλωβισμένη, εξοργισμένη «αλλά τελικά βρήκα την δύναμη να φύγω τρέχοντας προς την έξοδο και του φώναξα "ξεκλείδωσε την πόρτα γιατί αν δεν το κάνεις θα σπάσω τα τζάμια"».

 

Είχε προηγηθεί ανάρτηση της Μελίνας Κυριακοπούλου στα social media, σχετικά με τη καταγγελία κατά του γνωστού ηθοποιού από την Τζένη Μπότση, την Αγγελική Λάμπρη και την Λουκία Μιχαλά.

 

«Αυτό που είμαι σε θέση να ξέρω είναι ότι πρέπει να με είχε εντοπίσει και να με είχε παγιδεύσει. Είχα συμμετάσχει σε ακρόαση για την παράσταση "Μελωδία της Ευτυχίας" που ήταν παρών και ο εν λόγω κύριος στη διαδικασία επιλογής. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα το άτομο αυτό μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να παραστώ σε άλλη ακρόαση, για έργο που επρόκειτο να σκηνοθετήσει ο ίδιος. Πήγα με χαρά και ελπίδα ότι ίσως συνεργαστώ, τελείως ανυποψίαστη για ότι θα συνέβαινε», είπε η κ. Κυριακοπούλου.

 

«Βρέθηκα σε ένα κλειδωμένο θέατρο. Από την πρώτη στιγμή που κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλη υποψήφια ηθοποιός για να συμμετάσχει και ότι δεν ήταν εκεί κανένας άλλος βοηθός ή τεχνικός μπήκα σε ανησυχία(...) δεν άκουσα το ένστικτό μου που μου έλεγε εκείνη τη "σήκω και φύγε"», συνέχισε.

 

«Κατάλαβε την αμηχανία μου και μου ζήτησε να χαλαρώσω, ήταν ευγενικός στην αρχή. Με οδήγησε μέσα στο θέατρο για να πάμε για τη δοκιμή, που ήταν για τον "Εραστή" του Πίντερ», πρόσθεσε και είπε ακόμη:

 

«Την ώρα του αυτοσχεδιασμού έσβησε τα φώτα και έκανε τα πράγματα που ταιριάζουν με αυτά που καταγγέλθηκαν», ενώ συνεχάρη τις γυναίκες που είχαν τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά.

 

«Την ώρα που γίνεται το αποτρόπαιο γεγονός, εκείνη τη στιγμή ο καθένας μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά. Ένιωσα αδύναμη, εγκλωβισμένη, εξοργισμένη αλλά τελικά βρήκα την δύναμη να φύγω τρέχοντας προς την έξοδο και του φώναξα "ξεκλείδωσε την πόρτα γιατί αν δεν το κάνεις θα σπάσω τα τζάμια". Το θυμάμαι ακόμα, πρόκειται για πάρα πολύ τραυματική εμπειρία», συμπλήρωσε με τη φωνή της να «σπάει».

 

«Είναι απαράδεκτο το ερώτημα για το γιατί τώρα. Γιατί είναι η κατάλληλη εποχή», τόνισε. «Η κακοποίηση είναι πολλών εκφάνσεων και συνέβαινε ανέκαθεν. Δεν πρέπει να υπάρχει πια σιωπή γιατί διαιωνίζεται και πολλαπλασιάζει θύτες και θύματα», υπογράμμισε.

 

«Κανένας με θέση ισχύος δεν έχει δικαίωμα να καταπατά την ψυχή σου, τα όνειρά σου, να πατά στην αδυναμία του άλλου», τόνισε και ευχαρίστησε τη Σοφία Μπεκατώρου που «μετέδωσε το θάρρος της».