Μπλεγμένος σε σκάνδαλο με πλαστά έργα τέχνης ο πρίγκιπας Κάρολος

Μπλεγμένος σε σκάνδαλο με πλαστά έργα τέχνης ο πρίγκιπας Κάρολος Facebook Twitter
0

Μπλεγμένος σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της τέχνης έχει βρεθεί ο πρίγκιπας Κάρολος μετά την αποκάλυψη πως πίνακες στο Dumfries House της Σκωτίας είναι έργα Αμερικανού πλαστογράφου.

Το σκάνδαλο πλαστών έργων τέχνης αφορά το Dumfries House, όπου από το 2007 στεγάζονται τα κεντρικά του ιδρύματος The Prince's Foundation.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης -και καταδικασμένος πλαστογράφος- Tony Tetro αποκάλυψε στην κυριακάτικη Daily Mail πως είχε πλαστογραφήσει έναν πίνακα του Μονέ, έναν του Πικάσο και έναν του Νταλί, που είχε δανειστεί ο οίκος έναντι 134 εκατ. δολαρίων.

Από τότε που ήρθαν στο φως οι κατηγορίες, τα συγκεκριμένα έργα τέχνης δεν εκτίθενται πλέον στο Dumfries House.

«Το Dumfries House δανείζεται κατά καιρούς έργα τέχνης από ιδιώτες και οργανισμούς όπως το Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας. Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός πως η αυθεντικότητα αυτών των συγκεκριμένων έργων, τα οποία δεν εκτίθενται πια, φαίνεται τώρα να είναι αμφίβολη», ανέφερε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Όπως έγινε γνωστό, το Dumfries House δέχτηκε τα έργα τέχνης καλή τη πίστει και δεν ασχολήθηκε με το να εξακριβώσει την αυθεντικότητά τους. Ο πρίγκιπας Κάρολος, που είναι ερασιτέχνης ζωγράφος, επίσης δεν αναμίχθηκε στην επιλογή των έργων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι τρεις πίνακες ανήκουν σε μια ευρύτερη συλλογή 17 έργων που δανείστηκε το Dumfries House από τον πρώην έμπορο τέχνης, James Stunt. 

«Κανείς από τους πίνακες αυτούς δεν μου επιστράφηκε, παραμένουν όλοι εκεί», είπε ο Stunt όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σκάνδαλο πλαστογραφίας. «Ούτε ο Μονέ μου επιστράφηκε επειδή δεν είναι αληθινός», πρόσθεσε, τονίζοντας πως κανένα από τα έργα του δεν είναι ψεύτικο. 

Από την πλευρά του ο Tony Tetro, απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Ο James ήξερε πως ήταν δικά μου».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM