Η βασίλισσα Ελισάβετ σήμανε το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς εν μέσω πανδημίας με ένα αισιόδοξο μήνυμα προς τους Βρετανούς πολίτες. 

 

«Πρέπει να βρούμε παρηγοριά στο γεγονός πως ενώ μπορεί να πρέπει να αντέξουμε ακόμη πολλά, θα επιστρέψουν οι καλύτερες μέρες, θα ξαναβρεθούμε με τους φίλους μας και τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε ξανά», είπε η Βασίλισσα σε μήνυμά της στα social media. «Εύχομαι σε όλους καλή και υγιή χρονιά», πρόσθεσε. 

 

 

Η 94χρονη μονάρχης είχε απευθύνει παρόμοιο λόγο νωρίτερα μες στη χρονιά, στην αρχή της πανδημίας τον περασμένο Απρίλιο με το νέο της μήνυμα να παραμένει «επίκαιρο» εν μέσω καινούργιου lockdown στη Βρετανία για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. 

 

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον 99χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο βρίσκονται σε απομόνωση στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου πέρασαν τις γιορτές και το μεγαλύτερο μέρος του 2020, ενώ από εκεί απηύθυνε και την ετήσια ομιλία της για τα Χριστούγεννα. 

 

Εκτός από το μήνυμα για τη νέα χρονιά, η 94χρονη Ελισάβετ δημοσίευσε επίσης τέσσερις φωτογραφίες που -κατά την κρίση της- αντικατοπτρίζουν καλύτερα το 2020. Η πρώτη είναι ένα στιγμιότυπο με την ίδια και τον πρίγκιπα Φίλιππο να διαβάζουν μια χειροποίητη κάρτα από τα δισέγγονά τους, πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπα Λούι, στην 73η επέτειο γάμου τους το Νοέμβριο. 

 

Η δεύτερη δείχνει τον διάσημο Round Tower στο Κάστρο του Ουίνδσορ, φωτισμένο προς τιμήν του προσωπικού του NHS για την προσφορά τους στην πανδημία, η τρίτη είναι ένα απόσπασμα από την ομιλία της τον περασμένο Απρίλιο ενώ η τελευταία από μια εκ των σπάνιων εξόδων της βασίλισσας μες στη χρονιά.