Μία υπαίθρια… έκθεση τοιχογραφιών «ζωντανεύει» στην Αθήνα

Μία υπαίθρια… έκθεση τοιχογραφιών «ζωντανεύει» στην Αθήνα Facebook Twitter
Στόχος είναι η πόλη να γεμίσει με ωραία χρώματα και να αποτελέσει μία υπαίθρια «έκθεση» τοιχογραφιών, οργανωμένα και με απόλυτο σεβασμό στον δημόσιο χώρο. 
0

Χρώμα και «πνοή» στις όψεις των κτιρίων της Αθήνας φιλοδοξεί να δώσει το πρωτοποριακό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων, αναδεικνύοντας με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο τη σύγχρονη Τέχνη στο αστικό τοπίο. 

Παράλληλα με τις δημόσιες τοιχογραφίες στα σχολεία, το πρόγραμμα επεκτείνεται και σε ιδιωτικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Στόχος είναι η πόλη να γεμίσει με ωραία χρώματα και να αποτελέσει μία υπαίθρια «έκθεση» τοιχογραφιών, οργανωμένα και με απόλυτο σεβασμό στον δημόσιο χώρο. 

Δημότες της Αθήνας, Ιδρύματα, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο Δήμο Αθηναίων και να προτείνουν τις δικές τους επιφάνειες τοίχων που θα μπορούσαν να διατεθούν για την υλοποίηση τοιχογραφιών, με την προϋπόθεση ότι τα ακίνητά τους βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου. 

Μία υπαίθρια… έκθεση τοιχογραφιών «ζωντανεύει» στην Αθήνα Facebook Twitter
Ερωτόκριτος

«Το πρόγραμμα των δημόσιων τοιχογραφιών επεκτείνεται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα. Στόχος είναι η πόλη να αποκτήσει περισσότερο χρώμα και με «καμβά» τα κτίρια της να αναδείξει τη σύγχρονη Τέχνη μέσα από τη ματιά των εκφραστών της, των νέων και ταλαντούχων street artists. Οι τοιχογραφίες δημιουργούνται για να αναδείξουν διαφορετικά σημεία της πόλης, να στείλουν αισιόδοξα μηνύματα και να εμπνεύσουν. Λίγο-λίγο, κάθε μέρα, η Αθήνα αλλάζει και με αυτές τις παρεμβάσεις», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τη διεύθυνση του ακινήτου, τη φωτογραφία της επιφάνειας του προτεινόμενου τοίχου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες πινελιές των street artists που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, χάρισαν μία ανανεωμένη όψη σε σχολικά κτίρια της πόλης. Δύο μοναδικές τοιχογραφίες, αφιερωμένες στον λαϊκό μας ζωγράφο Θεόφιλο και στον σημαντικό Έλληνα ποιητή Ανδρέα Κάλβο ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο 104ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και στο 18ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών, αναβαθμίζοντας την αισθητική εικόνα των κτιρίων, χαρίζοντας χαμόγελα και έμπνευση στους μαθητές. Ταυτόχρονα, δύο ακόμη murals σε σχολεία της Αθήνας, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. 

Μία υπαίθρια… έκθεση τοιχογραφιών «ζωντανεύει» στην Αθήνα Facebook Twitter

Μία υπαίθρια… έκθεση τοιχογραφιών «ζωντανεύει» στην Αθήνα Facebook Twitter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νταλάρας - Φαραντούρη - Πορτοκάλογλου στο Ηρώδειο

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου / Νταλάρας - Φαραντούρη - Πορτοκάλογλου: Τρεις βραδιές αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι στο Ηρώδειο

Τρία μουσικά γεγονότα στο Ηρώδειο θα φέρουν στο αθηναϊκό κοινό νότες χαράς, συγκίνησης και νοσταλγίας από φωνές αγαπητές, δημοφιλείς και καταξιωμένους δημιουργούς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Πολιτισμός / «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας»: Η νέα παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο Πρόσπερο, ο μάγος που προκαλεί την τρικυμία, την παραίσθηση, αυτός που έχει τεράστια δύναμη η οποία ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως τον Άριελ, το αγαθό αυτό πνεύμα, συναντιέται με τη θηριώδη προσωπικότητα του Ουέλς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κυκλοφόρησε η ειδική σειρά γραμματοσήμων για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε η ειδική σειρά γραμματοσήμων για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Reunite Parthenon», είναι το κεντρικό μήνυμα των γραμματοσήμων που απεικονίζουν τμήματα από τα διαμελισμένα Γλυπτά του Παρθενώνα, πλάι στο ξεκάθαρο αίτημα για την επανένωση του μνημείου – συμβόλου της Δημοκρατίας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ