«The Μatrix Resurrections»: Μόλις κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο πρώτο τρέιλερ

Ο Κιάνου Ρίβς επιστρέφει στον ρόλο του Νίο.
0

ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΝΕΟΣ την εποχή που βγήκε το Matrix στις αίθουσες, είναι δύσκολο να ξεχάσεις την εμπειρία.

Οι Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι ξεσήκωσαν ιδέες από τον Φίλιπ Κ. Ντικ και τον Γουίλαμ Γκίμπσον, έφεραν στο live action σινεμά την αισθητική του manga και παρέδωσαν ένα φιλμ που, παρά τα δάνεια του, σε σημεία δεν έμοιαζε τίποτα από όσα είχαμε δει μέχρι τότε.

Η ταινία έσπασε τα ταμεία, έκανε τον Κιάνου Ριβς σταρ, έφερε τις δερμάτινες καμπαρντίνες και πάλι στη μόδα, έκανε τα πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά στα forums, γέννησε και μια θρησκεία – υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ζούμε όντως στον κόσμο του Matrix.

Ακολούθησαν μια animated ανθολογία, το Animatrix, και δύο συνέχειες (The Matrix Reloaded και The Matrix Revolutions) που αντικατέστησαν την ατμόσφαιρα του πρώτου με μπόλικη φασαρία και ακόμα περισσότερη αμπελοφιλοσοφία, οι οποίες έπληξαν κάπως τη θετική ανάμνηση.

matrix 4 neo Facebook Twitter
Ο Κιάνου Ρίβς επιστρέφει στον ρόλο του Νίο.

Και τώρα η Λάνα Γουατσόφσκι, δίχως την αδερφή της Λίλι, που επέλεξε να μην περάσει πίσω από τις κάμερες αυτήν τη φορά, αλλά με τη συνδρομή των Ντέιβιντ Μίτσελ και Αλεξάνταρ Χέμον στο σενάριο, επανέρχεται στο σύμπαν του Matrix με τη νέα ταινία, το Matrix Resurrections, το οποίο απέκτησε το πρώτο του τρέιλερ.

Όπως και στην περίπτωση της πρώτης ταινίας, το δαιμόνιο διαφημιστικό τμήμα της Warner ανέβασε το βράδυ της Τρίτης ένα διαδραστικό site, όπου διάλεγες ανάμεσα στο κόκκινο ή στο μπλε χάπι και, ανάλογα με την επιλογή σου, έβλεπες διαφορετικά teasers για το trailer που κυκλοφόρησε πριν λίγο.

Οι Kιανού Ριβς (Νίο), Κάρι Αν Μος (Τρίνιτι), Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ (Νιόβη) και Λαμπέρ Γουίλσον (Μεροβίγγειος) επιστρέφουν στις επάλξεις, συνοδευόμενοι από τους Κριστίνα Ρίτσι, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζέσικα Χένγουικ και Πριγιάνκα Τσόπρα, σίγουρα θα επιστρέψει και ο παραδοσιακός, πια, μεσσιανισμός των Γουατσόφσκι, ας ελπίσουμε μόνο να μην επαναληφθούν τα λάθη των άλλων σίκουελ.

Περισσότερα θα ξέρουμε στις 16 Δεκεμβρίου, όταν θα κυκλοφορήσει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες – στην Αμερική θα κάνει πρεμιέρα στις 22/12, ταυτόχρονα σε κινηματογράφους και στο HBO Max.

matrix 4 poster full Facebook Twitter
Το πόστερ της ταινίας επαναφέρει το περίφημο δίλημμα ανάμεσα στο κόκκινο και το μπλε χάπι.
 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Πολιτισμός / Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Ενα σπάνιο λεύκωμα με άγνωστες εκτυπώσεις της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια φωτίζοντας ξανά ένα ξεχασμένο κομμάτι της φωτογραφικής μνήμης του πολέμου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Πολιτισμός / Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Seated Man With a Cane του Μοντιλιάνι πρέπει να επιστραφεί στην κληρονομιά του Όσκαρ Στετινέρ, από τον οποίο αφαιρέθηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
THE LIFO TEAM
Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Πολιτισμός / Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Ζωγράφος, μουσικός και δημιουργός εγκαταστάσεων, ο Τόμας Τσιπ άφησε πίσω του ένα έργο σκοτεινό, ανήσυχο και βαθιά αναγνωρίσιμο στη σύγχρονη τέχνη.
THE LIFO TEAM
Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Πολιτισμός / Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Στο Intimate Audrey, ο Σον Χέπμπορν Φερέρ φωτίζει την άλλη όψη της μητέρας του: τον πόλεμο, την πείνα, το οικογενειακό τραύμα και τη γυναίκα πίσω από μία από τις πιο διάσημες εικόνες του 20ού αιώνα.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Πολιτισμός / Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Ο σεναριογράφος της θρυλικής ταινίας λέει ότι το νέο Βασικό Ένστικτο προχωρά και ότι οι παραγωγοί συζητούν με την Έμεραλντ Φένελ για τη σκηνοθεσία της νέας εκδοχής. Στη νέα του συνέντευξη, μιλά όχι μόνο για ένα ριμέικ, αλλά και για το όραμά του γύρω από ένα Χόλιγουντ πιο τολμηρό, πιο σεξουαλικό και λιγότερο φοβισμένο.
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
Ο Lil Nas X μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Πολιτισμός / Ο Λιλ Νας Χ μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Ο Λιλ Νας Χ εντάσσεται σε διετές πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Λος Άντζελες. Αν τηρήσει τους όρους του, οι τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για επίθεση σε αστυνομικούς μπορεί να αποσυρθούν.
THE LIFO TEAM
Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM