ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Mary Poppins: Παρακολούθηση μόνο με γονική συναίνεση στο εξής

Mary Poppins: Παρακολούθηση μόνο με γονική συναίνεση στο εξής Facebook Twitter
Φωτ.: Imdb
0

Αυξήθηκε το κατώτατο όριο ηλικίας των θεατών που επιτρέπεται να δουν την ταινία της Mary Poppins στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή, η ταινία Mary Poppins περιέχει «ρατσιστική γλώσσα». Τα μέλη της Επιτροπής Κινηματογραφικής Λογοκρισίας στη Βρετανία, αποφάσισαν να την αναβαθμίσουν από U, που σημαίνει πως είναι κατάλληλη για όλους, σε PG δηλαδή με γονική συναίνεση.

Ο λόγος είναι πως στην ταινία Mary Poppins του 1964 χρησιμοποιείται ο υποτιμητικός όρος «hottentots» που αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους λευκούς Ευρωπαίους για τους νομαδικούς λαούς της νότιας Αφρικής και στην ταινία χρησιμοποιείται ώστε να περιγράψει τους καπνοκαθαριστές με το λερωμένο από στάχτες πρόσωπο. Στην ταινία η συγκεκριμένη λέξη αναφέρεται δύο φορές και η Επιτροπή Κινηματογραφικής Λογοκρισίας αναφέρει πως «αυτό υπερβαίνει τις κατευθυντήριες γραμμές μας για τις ταινίες με σήμανση U».

«Η ταινία υποβλήθηκε σε νέα αξιολόγηση τον Φεβρουάριο του 2024 ώστε να επανακυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες και την ταξινομήσαμε στην κατηγορία PG λόγω του λεξιλογίου», ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης αναφέρει ότι ο όρος «θεωρείται γενικά τόσο αρχαϊκός όσο και προσβλητικός». Τέλος, η Επιτροπή δήλωσε ότι η έρευνά της σχετικά με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις έδειξε ότι μια βασική ανησυχία για τους θεατές, ιδίως τους γονείς, είναι «η πιθανότητα να εκτεθούν τα παιδιά σε γλώσσα ή συμπεριφορά που δημιουργεί διακρίσεις, την οποία μπορεί να βρίσκουν οδυνηρή ή να επαναλαμβάνουν χωρίς να συνειδητοποιούν την πιθανή προσβολή». Αυτός είναι και ο λόγος που η αρμόδια επιτροπή προχώρησε σε αυτή την επαναξιολόγηση.

Με πληροφορίες του BBC

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ