Μάρκες, Μπέλα Ταρ, Google Earth

Μάρκες, Μπέλα Ταρ, Google Earth Facebook Twitter
O έρωτας στα χρόνια της χολέρας
0

» Περιμένω με αγωνία να εμφανιστεί στο μεγαλειώδες Google Earth (το κατεβάζετε στο earth.google.com), το βιντεάκι που ανέβασα τις προάλλες στο YouTube αφού, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εφαρμογών, όσα βίντεο μαρκάρονται με γεωγραφικές συντεταγμένες εμφανίζονται μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα αυτόματα πάνω στους χάρτες του G.E. Μαγεία!
Spyros VJ

» Περιμένω την κινηματογραφική εκδοχή του αριστουργήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες O έρωτας στα χρόνια της χολέρας, που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 06/12. Ο παραγωγός Σκοτ Στάιντορφ προσπαθούσε επί χρόνια να πείσει τον μεγάλο Κολομβιανό νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες να δώσει τα δικαιώματα για κινηματογραφική μεταφορά. Η ταινία έγινε επιτέλους πραγματικότητα σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ (Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία), με πρωταγωνιστές τον Χαβιέ Μπαρδέμ, τον Μπέντζαμιν Μπρατ και την Τζιοβάνα Μεσοτζιόρνο. Πρόκειται για την ιστορία που συνοψίζει μοναδικά την έννοια της απόλυτης αγάπης: Ο Φλορεντίνο Αρίσα είναι ένας νεαρός που ερωτεύεται τρελά τη Φερμίνα Δάσα. Εκείνη, αστή, σχεδόν άγουρη, καταπιεσμένη και μην ξέροντας τι σημαίνει να νιώθεις ερωτευμένος, παντρεύεται τον επιφανή γιατρό Χουβενάλ Ουρμπίνο. Τα χρόνια περνούν, ο Φλορεντίνο κάνει διάφορες σχέσεις, αλλά ποτέ δεν μπορεί να ξεπεράσει την αγάπη του για τη Φερμίνα. Tελικά, το ζευγάρι ενώνεται, γέρικο, κοντά στα 80 πια, μετά από 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 μέρες, όσα ακριβώς χρόνια μετρά ο έρωτας αυτός.
Μιχάλης Μιχαήλ

» Περιμένω να δω το αφιέρωμα στον Ούγγρο κινηματογραφιστή Μπέλα Ταρ, που αρχίζει την Πέμπτη 25 και θα ολοκληρωθεί στις 31/10. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να δω την τελευταία του ταινία Ο άνθρωπος από το Λονδίνο, βασισμένη στο αστυνομικό μυθιστόρημα του αγαπημένου μου Ζoρζ Σιμενόν, όπου ο ήρωάς του, ο μοναχικός Μαλόιν, ζει μια ζωή κενή από προσδοκίες, στην άκρη της θάλασσας. Όμως γίνεται μάρτυρας ενός φόνου και όλα αλλάζουν απότομα, ενώ σκέψεις για τη σημασία της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης καταλαμβάνουν τη μέχρι τότε άχρωμη ζωή του. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι και η πρώτη του, η Οικογενειακή φωλιά, οι Αρμονίες του Werckmeistre και η τηλεοπτική μεταφορά του Μάκβεθ.
Μαρκέλλα Ανδρικάκη

» Ανυπομονώ να συμμετάσχω στο διαδικτυακό μυθιστόρημα End of this world (www.endofthisworld.com) που κάνει πρεμιέρα την 1/11. Η ιδέα πάει ως εξής: ένα πρωινό Δευτέρας του 2008 ένας συνηθισμένος άνθρωπος λερώνει με καφέ το πουκάμισό του καθώς πηγαίνει στη δουλειά, δημιουργώντας μια αλυσίδα παράξενων συμπτώσεων που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στον αφανισμό. Αυτό είναι και το πρώτο κεφάλαιο του διαδικτυακού μυθιστορήματος End of this world - τα μόνα κεφάλαια μαζί με το τελευταίο που έχουν ήδη γραφτεί. Στα ενδιάμεσα κεφάλαια μπορούν να συνεισφέρουν επίδοξοι συγγραφείς και ερασιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Την επίσημη τελική εκδοχή κάθε κεφαλαίου και κατ’ επέκταση ολόκληρου του έργου θα αποφασίζουν τα μέλη της κοινότητας των συμμετεχόντων με ψηφοφορία.
Δέσποινα Τριβόλη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM