Μαίρη Συνατσάκη: «Έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»

Μαίρη Συνατσάκη: «Έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης» Facebook Twitter
0

Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε δημοσίως για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί, με αφορμή το κίνημα #Metoo, που ξεκίνησε μετά την σχετική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σε βίντεο με τίτλο «Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία» στο κανάλι της στο YouTube, η γνωστή παρουσιάστρια είπε πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τρεις φορές ενώ απαρίθμησε επίσης μια σειρά από ενέργειες που θεωρούνται σεξουαλική βία, εξηγώντας με επιστημονικές παραπομπές γιατί οι γυναίκες επιλέγουν τη σιωπή.

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέφερε πως οι δυο πρώτες φορές που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση συνέβησαν όταν ήταν ακόμη ανήλικη, κάτι που θυμήθηκε -όπως εξηγεί- ως εκλάμψεις σε μια ψυχολογική συνεδρία, ενώ η τελευταία φορά ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη.

«Ένας ακόμη λόγος που κάνω αυτό το βίντεο είναι γιατί εγώ, προσωπικά, έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα στη ζωή μου, σεξουαλικής παρενόχλησης. Και κάθε φορά που σε κάποιον δικό μου άνθρωπο θέλω να μιλήσω γι' αυτό, αναγνωρίζω πολλά από τα στοιχεία που σας διάβασα. Θέλω να το υποτιμήσω, θέλω να πω ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο κάτι άλλο που έχει συμβεί κάπου αλλού, ότι δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν αλλά μήπως ήταν και γι' αυτό δεν το συζητάω», αναφέρει στο βίντεο.

Όπως λέει, το πρώτο σκηνικό συνέβη όταν ήταν 7 ή 8 χρονών. «Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς και το άλλο έγινε όταν ήμουν 17. Θυμήθηκα αυτά τα περιστατικά πολλά χρόνια αργότερα αφού είχα ξεκινήσει από τα 19 μου ψυχοθεραπεία, το θυμήθηκα σαν έκλαμψη, έσκασε στο μυαλό μου η πληροφορία κάποια στιγμή σε ένα ψυχοθεραπευτικό session». 

Και συνεχίζει: «Είμαι ένας άνθρωπος που έζησε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον πάρα πολύ ανοιχτό με την έννοια ότι δεν είχα μια μαμά και έναν μπαμπά που θα με μάλωναν αν τους έλεγα κάτι τέτοιο ή θα με έκαναν να αισθανθώ ντροπή, μου μίλησαν νωρίς για πράγματα όπως ήταν το σεξ και η προφύλαξη. Ωστόσο η προσωπική μου ντροπή δεν άντεχε να μιλήσει γι' αυτά τα πράγματα». 

Δείτε το βίντεο:

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΛ ΚΙΛΜΕΡ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Πολιτισμός / «Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»: Σκηνοθέτης επιτίθεται στον Βαλ Κίλμερ μετά τον θάνατό του

Ο Βαλ Κίλμερ πέθανε τον Απρίλιου του 2025 από πνευμονία, έπειτα από πολυετή προβλήματα υγείας που συνδέονταν με καρκίνο στον λαιμό και τις θεραπείες που είχε ακολουθήσει
THE LIFO TEAM
Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM