Μία από τις πιο διάσημες ηθοποιούς στην Κίνα, η Zheng Shuang, φέρεται να εγκατέλειψε τα παιδιά που απέκτησε με παρένθετες μητέρες, επειδή χώρισε με τον σύντροφό της.

 

Τα παιδιά γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, από παρένθετες μητέρες και η 29χρονη φέρεται να ήθελε να κάνουν άμβλωση οι δύο γυναίκες ή να δοθούν τα μωρά για υιοθεσία, σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία της που διέρρευσε.

 

Μετά τον σάλο που προέκυψε με την υπόθεση η Prada, που μόλις είχε ανακοινώσει ότι η ηθοποιός θα είναι το πρόσωπο της εταιρείας στην Κίνα, διέκοψε κάθε συνεργασία με την 29χρονη.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην σύντροφος της ηθοποιού, Zhang Heng, έγραψε στο Weibo γιατί βρίσκεται στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποκάλυψε ότι φροντίζει «δύο νέες και αθώες ζωές», τα παιδιά του.

 

Τα κινεζικά ΜΜΕ ανακάλυψαν τα πιστοποιητικά γέννησης των δύο παιδιών, που έδειχναν ότι τα μωρά γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, από δύο διαφορετικές γυναίκες. Στα πιστοποιητικά η Zheng Shuang αναφέρεται ως η μητέρα.

 

Οι εικασίες ότι είχε χρησιμοποιήσει παρένθετες μητέρες- κάτι που είναι παράνομο στην Κίνα- επιβεβαιώθηκε με την ηχογραφημένη συνομιλία της που διέρρευσε. Σε αυτή, η ηθοποιός φέρεται να εκφράζει τη σύγχυσή της επειδή οι δύο παρένθετες μητέρες στις ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν νόμιμα άμβλωση στο τρίτο τρίμηνο της κύησης. Οι γονείς της φέρεται ότι της πρότειναν να δώσει τα παιδιά για υιοθεσία.

 

«Απλά δώστε μόλις γεννηθούν και θα τα ξεχάσεις. Καλύτερα να μην τα δεις ποτέ», φέρεται ότι ακούγεται να της λέει η μητέρα της. Σε δήλωση που έκανε την Τρίτη, η ηθοποιός ανέφερε ότι το απόσπασμα που διέρρευσε είναι από συζήτηση «έξι ωρών». Πρόσθεσε «δεν θα ξεφύγω από αυτό που έχω πει», χωρίς να διευκρινίσει σε τι αναφέρεται.

 

Τα δύο παιδιά γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020 και έχουν εγκαταλειφθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πατέρα τους και πρώην σύντροφο της 29χρονης. Φίλος του δήλωσε στα κινεζικά ΜΜΕ ότι ο Zhang Heng δεν μπορεί να πάρει μαζί του τα παιδιά στην Κίνα επειδή η ηθοποιός δεν έχει συνεργαστεί για τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Η παρένθετη μητρότητα είναι απαγορευμένη στην Κίνα, αλλά στη χώρα ανθεί η σχετική «μαύρη αγορά». Υπέρμαχοι της παρένθετης μητρότητας ελπίζουν ότι ένας νόμος θα βάλει κανόνες στη διαδικασία και θα δώσει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά την ευκαιρία να γίνουν γονείς.

 

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει σάλο στην Κίνα, τα κρατικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι αυτή η ιστορία είναι ένα πειστικό επιχείρημα κατά της νομιμοποίησης της παρένθετης μητρότητας. «Όταν η ζωή συνδέεται με το εμπόριο και τα χρήματα, περιφρονεί την ανθρωπιστική ηθική», ανέφερε χαρακτηριστικά αρθρογράφος της Beijing News. «Η παρένθετη μητρότητα είναι ξεκάθαρα απαγορευμένη στη χώρα μας και αυτή η περιφρόνηση της ζωής κάνει το αίμα να βράζει. Κανένας νόμος και καμία ηθική δεν θα την επιτρέψει», ήταν το σχόλιο της κρατικής τηλεόρασης.

 

Με πληροφορίες από ΒΒC, Times

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr