Κατηγορίες για δέκα περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης απαγγέλθηκαν στον τραγουδιστή της ραπ, R.Kelly, από δικαστήριο του Ιλινόι, σύμφωνα με τοπικά μέσα του Σικάγο. Όπως μεταδίδει η Chicago Sun-Times, η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου. 

 

Τα τελευταία 20 χρόνια, τον περφόρμερ και μουσικό παραγωγό, βάρυναν αρκετές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και γυναικών. 

 

Ο 52χρονος είχε έρθει αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη μόνο μία φορά, το 2008, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μιας ανήλικης κοπέλας και βιντεοσκόπηση της μεταξύ τους συνεύρεσης. 

 

Όμως σε εκείνη την υπόθεση οι ένορκοι δεν είχαν καταφέρει να διακρίνουν «με βεβαιότητα» τον R.Kelly ή την ανήλικη στο επίμαχο βίντεο, και έτσι ο τραγουδιστής είχε απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες. 

 

Στα μέσα του μήνα παραδόθηκε στις αρχές ένα sex tape, που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει τον R.Kelly να έχει σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικο κορίτσι. 

 

Ο δικηγόρος Michael Avenatti, που έδωσε το υλικό στην αστυνομία, υποστηρίζει πως ο τραγουδιστής φαίνεται σε διάφορες σεξουαλικές περιπτύξεις με ένα κορίτσι. Το βίντεο είναι διάρκειας 45 λεπτών και ο κατηγορούμενος εμφανίζεται γυμνός ενω το κορίτσι ακούγεται να τον αποκαλεί "daddy".

 

Οι δικηγόροι του τραγουδιστή αμφισβήτησαν αρχικά την αυθεντικότητα του βίντεο, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν ενημερωθεί αρμοδίως από τις αρχές, προειδοποιώντας πως είναι αδίκημα ακόμη και για τους δημοσιογράφους να το βλέπουν και να μεταδίδουν το περιεχόμενό του.

 

Ο ράπερ φέρεται κατά το παρελθόν να έχει προχωρήσει σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με διάφορες άλλες γυναίκες, που τον κατηγόρησαν για κακοποίηση.

 

Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου, μετά από το ντοκιμαντέρ «Surviving R. Kelly», με δεκάδες συνεντεύξεις από πρόσωπα που είχαν επαφές με τον καλλιτέχνη.  

 

Το εξάωρο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Lifetime, επιχειρεί να ρίξει φως στις κατηγορίες.

 

Σε αυτό, πρώην συνεργάτιδές του R.Κelly περιγράφουν ότι έγιναν μάρτυρες των σεξουαλικών επαφών του μεταξύ με τρία κορίτσια κάτω των 16 ετών - ανάμεσα στις οποίες ήταν και η τραγουδίστρια Aaliyah που απεβίωσε το 2001.

 

Η μητέρα της Aaliyah ωστόσο,  Νταϊάν Χάουτον, διέψευσε τους ισχυρισμούς ως «προϊόντα φαντασίας», κατηγορώντας την τραγουδίστρια Γιοβάντε Κάνινγκαμ, που έκανε τη σχετική καταγγελία, ότι είναι «ψεύτρα».

 

Στο ντοκιμαντέρ, κι άλλες γυναίκες παρουσιάζουν τον R.Kelly ως έναν εκμεταλλευτή και βίαιο άνδρα,, που σχετιζόταν με πολύ νεαρές γυναίκες, από τις οποίες αξίωνε να τον φωνάζουν «daddy» (μπαμπάκα).

 

Η Λιζέτ Μαρτίνεζ για παράδειγμα, η οποία τον γνώρισε σε ηλικία 17 ετών ενώ εκείνος πλησίαζε τα 30, ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα ψυχολογικής παρενόχλησης και σωματικής βίας κατά τη διάρκεια της πολύχρονης σχέσης τους.

 

Με πληροφορίες από New York Times και Guardian