Κάνιε Γουέστ: «Το Donda κυκλοφόρησε από τη Universal, χωρίς την άδειά μου»

Κάνιε Γουεστ: Το «Donda» κυκλοφόρησε από τη Universal, χωρίς την άδειά μου Facebook Twitter
EPA
0

Ο Κάνιε Γουέστ ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του, Universal Music Group, κυκλοφόρησε το πολύ-καθυστερημένο 10ο στούντιο άλμπουμ του «Donda» χωρίς την έγκρισή του.

Ο Γουέστ προχώρησε δε και σε σχετική ανάρτηση στο Instagram, λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ σε πλατφόρμες streaming την Κυριακή.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Universal είχε «κόψει» ένα τραγούδι που έχει κάνει με τους DaBaby και Marilyn Manson, το οποίο πλέον δεν βρίσκεται στον δίσκο του.

«Η Universal έβγαλε το άλμπουμ μου χωρίς την έγκρισή μου και έκοψαν το Jail 2 από το άλμπουμ», έγραψε.

Από την πλευρά της, η εταιρεία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Το εν λόγω κομμάτι περιλαμβάνει συμμετοχή από τους DaBaby και Marilyn Manson, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Manson αντιμετωπίζει πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, τις οποίες ο ίδιος όμως αρνείται. Τον Φεβρουάριο σταμάτησε η συνεργασία του με τη δισκογραφική του εταιρεία μετά από ισχυρισμούς της ηθοποιού Evan Rachel Wood ότι «κακοποιήθηκε φρικτά» από τον μουσικό.

Εν τω μεταξύ, ο DaBaby καταδικάστηκε για μια σειρά ομοφοβικών σχολίων, που έγιναν στο φεστιβάλ Rolling Loud στο Μαϊάμι τον περασμένο μήνα.

Ο ράπερ ζήτησε αρχικά συγγνώμη και στη συνέχεια διέγραψε τη συγγνώμη του από τα social media. Έκτοτε φαίνεται να χλευάζει την «ακύρωσή» του. Αργότερα είπε ότι τα σχόλια ήταν «βλαβερά και προκλητικά».

Ο DaBaby έκτοτε ακυρώθηκε από σειρά μουσικών φεστιβάλ των ΗΠΑ ενώ σταμάτησε και η συνεργασία του με την εταιρεία ρούχων Boohoo.

Άλλοι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στο άλμπουμ είναι οι The Weeknd, Travis Scott, Lil Baby, Kid Cudi, Jay Electronica και Young Thug.

Οι κριτικές βέβαια για το «Donda» μέχρι στιγμής είναι ανάμεικτες. Το NME ανέφερε ότι υπήρχαν κάποια «πολύτιμα στοιχεία» μεταξύ των 27 κομματιών, υπογραμμίζοντας πώς το άλμπουμ έχει πνευματική εστίαση και παρέχει μια ματιά στη μάχη με την ψυχική υγεία.

«Κανείς δεν χρειάζεται και τα 27 από αυτά τα κομμάτια, αλλά εντρυφήστε βαθιά στο περιεχόμενό του και θα βρείτε αρκετά «πολύτιμα πετράδια» για να αξίζει τον χρόνο σας το 10ο αυτό άλμπουμ» δήλωσε η Rhian Daly.

Ο Chris Willman από το Variety ανέφερε ότι «Ο χρόνος που αφιέρωσε στην κυκλοφορία του ήταν χαμένος χρόνος».

Το άλμπουμ του δισεκατομμυριούχου ράπερ, τραγουδοποιού και επιχειρηματία καθυστέρησε αρκετά μετά την είδηση για την επικείμενη κυκλοφορία του πέρυσι.

Πραγματοποίησε τρία πάρτι παρουσίασης το τρίτο από τα οποία ήταν την περασμένη εβδομάδα. Ο Γουέστ, ο οποίος κατέθεσε πρόσφατα έγγραφα για να αλλάξει το όνομά του σε Ye, έχει ολοκληρώσει το άλμπουμ εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Ο DaBaby και ο Manson ήταν παρόντες στην τελευταία εκδήλωση όπως και η πρώην σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν, η οποία εμφανίστηκε φορώντας ένα νυφικό Balenciaga και συνοδευόμενη από τα τέσσερα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του κομματιού No Child Left Behind.

Με πληροφορίες του Variety/BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM