Και ενώ οι φήμες οργίαζαν για μήνες σχετικά με τον μυστηριώδη ηλικιωμένο ηθοποιό που εμφανίστηκε από το πουθενά και πρωταγωνιστεί στην ταινία «Suspiria», η Τίλντα Σουίντον παραδέχτηκε τελικά πως πρόκειται για την ίδια.

 

Ο σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο είχε διαψεύσει τις φήμες τον Φεβρουάριο, κάνοντας λόγο για fake news, και επέμενε ότι είχε επιλέξει τον πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό Λουτζ  Έμπερσντορφ για να ενσαρκώσει τον ρόλο του 82χρονου ψυχαναλυτή δρ. Κλέμπερερ.

 

Μιλώντας στους «New York Times», η Σουίντον αποκαλύπτει τώρα την αλήθεια.

 

«Η απάντησή μου στην ερώτηση "παίζετε τον δρ. Κλέμπερερ στο "Suspiria";" θα είναι πάντα πως τον δρ. Κλέμπερερ παίζει ο Λουτζ Έμπερσντορφ», είπε η ηθοποιός στον αρθρογράφο της εφημερίδας.

 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Σουίντον περίμενε από καιρό να της κάνουν μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση, «την οποία, περιέργως, κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα» σημειώνει η ίδια.

 

Η ερώτηση είναι «παίζετε τον Λουτζ Έμπερσντορφ;». Και η απάντηση, όπως τονίζει η Σουίντον, είναι «ξεκάθαρα ναι».

 

Όσον αφορά το γιατί, η ίδια σημειώνει: «Για διασκέδαση, πάνω απ' όλα. Όπως έλεγε η γιαγιά μου –ένα μότο με το οποίο ζεις και πεθαίνεις–, "θα ήταν ανιαρό να μη ζεις τη ζωή στο έπακρο" (dull not to)».

 

Υπήρχε όμως και ένας σοβαρότερος λόγος: το «Suspiria» ασχολείται με το φανταστικό και ο χαρακτήρας του δρος Κλέμπερερ συνδέεται ιδιαίτερα με τη θηλυκότητα. «Ο Κλέμπερερ "κατοικείται" από το φάντασμα της χαμένης συζύγου του. Υπό αυτή την κρίσιμη πλευρά, "παίζεται" από μια γυναίκα. Εκείνη υπαγορεύει τον ρυθμό της ζωής του στην καθημερινότητα της μοναξιάς του που πενθεί» σημειώνει η Σουίντον.

 

Προκειμένου να διατηρήσει το μυστικό, η ηθοποιός είχε φτιάξει ακόμη και ένα ψεύτικο βιογραφικό για τον Έμπερσντορφ στο IMDb, ενώ φορούσε προσθετικά γεννητικά όργανα όσο έπαιζε τον Κλέμπερερ.

 

Ο make-up artist Μαρκ Κουλιέρ, που τα έφτιαξε, δήλωσε στην εφημερίδα πως «μας έβαλε να φτιάξουμε προσθετικό πέος και όρχεις. Είχε ένα ωραίο, βαρύ σετ γεννητικών οργάνων για να το νιώθει ανάμεσα στα πόδια της, και είχε καταφέρει να το δείξει στο γύρισμα μια-δυο φορές». 

 

Τόσο η Σουίντον όσο και ο Γκουαντανίνο δυσαρεστήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε το μυστικό. Η ηθοποιός δήλωσε, μάλιστα, πως είχε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ να απαντήσει σε σχετική ερώτηση. «Η αρχική μου ιδέα ήταν ότι ο Λουτζ θα πέθαινε κατά τη διάρκεια του μοντάζ και στο τέλος της ταινίας θα γινόταν αφιέρωση "στη μνήμη του"».

 

Με πληροφορίες από New York Times και Vulture