Η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός του «Roma» έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για την Vogue

Η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός του «Roma» έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για την Vogue Facebook Twitter
0

Η Yalitza Aparicio Martínez ήταν, μέχρι προσφάτως, μια απλή δασκάλα νηπιαγωγείου στην Οαχάκα του Μεξικού, αλλά η ταινία «Roma» έμελλε να της αλλάξει τη ζωή και τώρα έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στη Vogue. 

Στην ταινία υποδύεται την Cleo, έναν χαρακτήρα εμπνευσμένο από την οικιακή βοηθό που μεγάλωσε τον σκηνοθέτη Alfonso Cuarón όταν ήταν μικρός. 

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας και τις διθυραμβικές κριτικές, η Yalitza Aparicio Martínez πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά στο εξώφυλλο της μεξικανικής Vogue, για το τεύχος Ιανουαρίου με ένα φόρεμα του οίκου Dior. 

Το εξώφυλλό της ίσως ένα μια από τις πρώτες φορές που η Vogue México επιλέγει μια γυναίκα με χαρακτηριστικά αυτόχθονα. Μια σύντομη αναδρομή στην 2οετή ιστορία της μεξικανικής έκδοσης του περιοδικού αποδεικνύει πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα εξώφυλλα προέβαλαν ψηλές, εντυπωσιακές και συνήθως ξανθές γυναίκες, αφού το να έχουν λατινική καταγωγή δεν ήταν απαραίτητο. Χαρακτηριστικά το 2018 στα εξώφυλλα εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων οι Hailey Baldwin, Bella Hadid, Emily Ratajkowski και Lexi Boling.

Η επιλογή της Yalitza Aparicio Martínez όπως ήταν φυσικό πυροδότησε πολύ θετικά σχόλια, με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για ιστορική στιγμή.

«Καταρρίπτονται συγκεκριμένα πρότυπα: πως μόνο άνθρωποι με συγκεκριμένο προφίλ μπορούν να γίνουν ηθοποιοί ή να πρωταγωνιστήσουν σε εξώφυλλα περιοδικών. Πλέον αναγνωρίζονται και άλλα πρόσωπα. Είναι κάτι που με κάνει τόσο χαρούμενη και περήφανη για τις ρίζες μου», σχολίασε η Yalitza Aparicio Martínez σε βίντεο για την Vogue.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

"Se están rompiendo ciertos estereotipos de que solamente personas con cierto perfil pueden aspirar a estar en una película o estar en una portada de revista." #YalitzaEnVogueMx #Vogue20

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue México y Latinoamérica (@voguemexico) στις

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM
10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM