Η πρώτη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Χάρι και την Μέγκαν

Η πρώτη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Χάρι και την Μέγκαν Facebook Twitter
1

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ μετά την συζήτηση με τον πρίγκιπα Κάρολο, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον ίδιο τον Χάρι, στο Σάντριγχαμ.

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές διαβουλεύσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως μία καινούργια οικογένεια. 

»Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρως απασχολούμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μία πιο ανεξάρτητη ζωή, παραμένοντας άξια μέλη της οικογένειάς μου. Ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να βασίζονται σε κρατικά κονδύλια στις καινούργιες ζωές τους. Για αυτό τον λόγο συμφωνήθηκε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα περνούν χρόνο και στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

»Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου και υπάρχει ακόμα κάποια δουλειά να γίνει, αλλά ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες ημέρες». 

Στις συζητήσεις συμμετείχαν η βασίλισσα της Αγγλίας, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδερφός του πρίγκιπας Χάρι, ενώ η Μέγκαν βρίσκεται ήδη από ημέρες στον Καναδά, έχοντας ήδη κλείσει την πρώτη της φιλανθρωπική συμφωνία με την Disney. Σύμφωνα με τον Guardian, οι τρεις πρίγκιπες αποχώρησαν ξεχωριστά περίπου στις 4:30μ.μ τοπική ώρα, αποφεύγοντας να κάνουν δηλώσεις. 

Νωρίτερα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεότερος αδελφός του Χάρι είχαν διαψεύσει δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το βασιλικό περιβάλλον,  εξαιτίας εχθρικής στάσης του Ουίλιαμ που, σύμφωνα με την πηγή των Times που δεν κατονόμαζαν, δεν είχε υποδεχθεί θετικά την Αμερικανίδα ηθοποιό στις τάξεις της βασιλικής οικογένειας. 

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ είχαν αποχωρήσει από την φιλανθρωπική οργάνωση των Ουίλιαμ και Κέιτ, έχοντας ήδη θέση τις βάσεις για μια δική τους φιλανθρωπική οργάνωση για την οποία έχουν κατοχυρώσει την επωνυμία και τα εμβλήματα των Sussexes. 

Στην ανακοίνωσή τους την περασμένη εβδομάδα, Χάρι και Μέγκαν έλεγαν πως θέλουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και, όπως διαφαίνεται από την αναφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στην σημερινή ανακοίνωση, αργά ή γρήγορα θα σταματήσουν να εισπράττουν χρήματα από τις επιχορηγήσεις της Βασίλισσας. 

Τα εισοδήματά τους

Προς το παρόν, το συντριπτικό μέρος του εισοδήματός τους, τους δίνεται για τα επίσημα καθήκοντα από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, πατέρα του Χάρι. Αν και τα ακριβή ποσά δεν αποκαλύπτονται, οι Times αναφέρουν πως ο Κάρολος προσφέρει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, σε ετήσια βάση, στους δύο γιους του, Γουίλιαμ και Χάρι.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, υποστηρίζουν ότι μόνο το 5% του κόστους για τις δραστηριότητές τους καλύπτεται από την άλλη ετήσια επιχορήγηση, αυτή της βασίλισσας, που κάθε χρόνο μοιράζεται με τα υπόλοιπα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας ένα ποσό 82 εκατομμυρίων λιρών.

«Αν πάψουν να είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ακολουθήσουν επαγγελματικά εγχειρήματα που το Παλάτι θεωρήσει ακατάλληλα, θα μπορούσαν να χάσουν τους τίτλους ευγενείας», σημειώνουν οι Times υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Δούκισσας του Γιορκ, Σάρα, που έχασε τον δικό της τίτλο μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Άντριου.

Η «ανεξάρτητη» περιουσία του Χάρι και της Μέγκαν

 

Το ζευγάρι ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί καθώς έχει μία τεράστια, δική του περιουσία. Μόνο η προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια λίρες. Μέσω του γιου τους, Άρτσι, η οικογένεια δικαιούται και ένα τεράστιο ποσό από τα 70 εκατομμύρια λίρες που η βασίλισσα έχει εξασφαλίσει για τα δισέγγονά της ενώ μαζί με τον αδελφό του Γουίλιαμ, ο Χάρι δικαιούται και ακίνητα αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών. Τα δύο αδέλφια έχουν επίσης κληρονομήσει το 75% από την περιουσία της μητέρας τους Νταϊάνα που άφησε και τα πολύτιμα κοσμήματα στους δύο γιους της.

Η 38χρονη Μέγκαν έχει επίσης συγκεντρώσει μία μεγάλη περιουσία από την επιτυχημένη καριέρα της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με εισοδήματα 333.000 λιρών ετησίως, για κάθε μία από τις εφτά σεζόν της σειρά Suits που συμμετείχε, και μέσα από την οποία έγινε διεθνώς γνωστή. Έχει επίσης βγάλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εμφανίσεις σε ταινίες και διαφημιστικές καμπάνιες κολεξιόν.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Πολιτισμός / Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Ο Τζέικομπ Ελόρντι μπαίνει στο σύμπαν του Bleu de Chanel, σε μια νέα καμπάνια που σκηνοθετεί ο Αλφόνσο Κουαρόν και μοιάζει περισσότερο με μικρό κατασκοπικό φιλμ παρά με κλασική διαφήμιση αρώματος
THE LIFO TEAM
Όταν η τέχνη σταματά να κρύβει την αρρώστια

Πολιτισμός / Flare-Up: η έκθεση που φέρνει την ασθένεια και την αναπηρία στο κέντρο της εικόνας

Η έκθεση Flare-Up στο Goldsmiths CCA του Λονδίνου φέρνει κοντά έργα των Derek Jarman και Felix Gonzalez-Torres με μια νέα γενιά καλλιτεχνών και ξανασκέφτεται την ασθένεια, την αναπηρία και τη φροντίδα όχι ως περιθώριο, αλλά ως αισθητική, γλώσσα και πολιτική εμπειρία.
THE LIFO TEAM
Η Tracey Emin έζησε αρκετά για να δει τη ντροπή να αλλάζει πλευρά

Πολιτισμός / Η Tracey Emin έζησε αρκετά για να δει τη ντροπή να αλλάζει πλευρά

Η μεγάλη αναδρομική Tracey Emin: A Second Life στην Tate Modern ξαναδιαβάζει τη γυναίκα του My Bed όχι ως σκάνδαλο των ’90s, αλλά ως καλλιτέχνιδα που έκανε τη σεξουαλική βία, την έκτρωση, την τάξη, την αρρώστια και τη ντροπή υλικό μιας ακραία ειλικρινούς τέχνης.
THE LIFO TEAM
Fairyland: ένα κορίτσι θυμάται τον γκέι μπαμπά της, πριν το AIDS αλλάξει τα πάντα

Πολιτισμός / Fairyland: ένα κορίτσι θυμάται τον γκέι μπαμπά της, πριν το AIDS αλλάξει τα πάντα

Η νέα ταινία Fairyland, σε παραγωγή της Σοφία Κόπολα και σκηνοθεσία του Andrew Durham, βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Alysia Abbott για την παιδική της ηλικία με τον γκέι πατέρα της στο Σαν Φρανσίσκο των '70s. Πίσω από τα γκλίτερ, τα φτερά και την μποέμ ελευθερία, ανοίγει μια πιο βαθιά ιστορία: τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα σε queer οικογένειες πριν η επιδημία του AIDS αλλάξει τα πάντ
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Στινγκ: Τι συμβαίνει στους άνδρες όταν δεν έχουν πια κάτι να χτίσουν με τα χέρια τους;

Πολιτισμός / Στινγκ: Τι συμβαίνει στους άνδρες όταν δεν έχουν πια κάτι να χτίσουν με τα χέρια τους;

Με αφορμή την επιστροφή του μιούζικαλ The Last Ship στο West End, ο Στινγκ μίλησε για τη χαμένη περηφάνια των ναυπηγείων, την αποβιομηχάνιση και την ανδρική ενέργεια που, χωρίς κατεύθυνση, μπορεί να γίνεται τοξική.
THE LIFO TEAM
Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Η τραγουδίστρια μίλησε για τα σχόλια γύρω από τις εμφανίσεις της και είπε ότι τα κορίτσια μεγαλώνουν με την ιδέα πως φταίνε τα ίδια αν οι άνδρες σεξουαλικοποιούν το σώμα τους.
THE LIFO TEAM
Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Πολιτισμός / Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Ο ηθοποιός έστειλε επιστολή υπέρ του Καρλ Ρινς, σκηνοθέτη του 47 Ronin, ο οποίος πήρε εκατομμύρια από το Netflix για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Καλεσμένος στο podcast της Μισέλ Ομπάμα και του Κρεγκ Ρόμπινσον, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μίλησε για την AI στο Χόλιγουντ και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή».
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Άσχετα με όλα τα κουτσομπολιά και τα οικονομικά θέματα εγώ δεν μπορώ να κατάλαβω πως θα μπορούσε ο Χάρι να μένει δίπλα σε αυτόν που κερατωνε συστηματικά τη μάνα του και αγνοούσε τον ίδιο και τον αδερφό του καθώς και σε αυτή που το λιγότερο οδήγησε στο θάνατο τη Νταϊάνα. Αν είσαι άνθρωπος και όχι γαλαζοαίματος καλύτερα να μένει μακριά από αυτή τη φιδοφωλια. Η Μεγκαν είναι απλά ο εύκολος στόχος.