Η Πάτι Σμιθ παρουσιάζει το συνδρομητικό της newsletter με ανέκδοτο υλικό

Η Πάτι Σμιθ παρουσιάζει το νέο συνδρομητικό της newsletter με καινούργιο και ανέκδοτο υλικό Facebook Twitter
Φωτο: Getty Images
0

Με ένα νέο newsletter, η Πάτι Σμιθ θα αρχίζει να μοιράζει φωτογραφίες, δοκίμια και ιστορίες από την καραντίνα της, με τίτλο «The Melting», όπως ανακοίνωσε στα σόσιαλ μίντια στους θαυμαστές της, καλώντας τους να κάνουν εγγραφή σε αυτό.

Η 74χρονη ποιήτρια και μουσικός, μια μορφή τη αμερικάνικης καλλιτεχνικής σκηνής, ενημέρωσε το κοινό μέσω του Instagram, σε ένα κατατοπιστικό βίντεο, στο οποίο μιλά για τη σειρά των δοκιμίων όπου θα παρουσιάζει «θραύσματα» ποίησης και μουσικής, πως έγραψε κάποια τραγούδια και κείμενα για βιβλία και ταινίες που της αρέσουν.

Οι συνδρομητές θα μπορούν με 7 δολάρια τον μήνα ή 70 τον χρόνο να έχουν πρόσβαση και σε μια σειρά κειμένων που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία περιγράφει η ίδια ως «ένα περιοδικό της ιδιωτικής μου πανδημίας».

Στην πρώτη της ανάρτηση στο προσωπικό αυτό ταξίδι - ιστολόγιο γράφει:

«Στη γωνία του δωματίου μου είναι μια μικρή βαλίτσα, έτοιμη πριν από έναν χρόνο να περιηγηθεί στον κόσμο. Αυτό θα ήταν το ταξιδιωτικό μου έργο, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Είμαι ακόμα εδώ.

Κάθε πρωί για μερικές ώρες, στο συνηθισμένο μου καφέ, κάθομαι και γράφω. Βασιλεύουν το σημειωματάριο και ο καφές. Αυτό που κάνω είναι να γράφω και το κάνω από τα δώδεκα, όταν φανταζόμουν ότι ήμουν η Jo March ( η ηρωίδα από τις Μικρές Κυρίες).

Εξομολογήσεις, αστυνομικές ιστορίες και ποίηση κρυμμένες σε στοίβες σημειωματάριων, γραμμένα σε κάθε στάδιο της ζωής μου. Τώρα, στον καιρό της πανδημίας, απομονωμένοι όλοι από τις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους μας, ανακαλύψαμε ξανά τη διαδικασία μας.

Μέσα από το Substack σχεδιάζω να δημιουργήσω ένα σώμα εργασίας που θα με συνδέει με την κοινότητα που θα ανταποκριθεί σε αυτό. Κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύω τους συλλογισμούς μου, θραύσματα ποίησης, μουσικής και οποιοδήποτε θέμα βρίσκει τον δρόμο του από τη σκέψη στο μολύβι μου, τις ειδήσεις του νου, τα κομμάτια αυτού του κόσμου, δωρεάν σε όλους.

Κάθε Τρίτη οι συνδρομητές θα βρίσκουν την πρώτη μου σειρά με τίτλο The Melting. Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει διαβάσει αυτές τις σελίδες. Το προσωπικό μου ημερολόγιο της πανδημίας. Η πρώτη μου εγγραφή έγινε ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 7 Απριλίου, τη νύχτα πριν από την πανσέληνο που ονομάζουμε Worm Moon.

Απόψε, κάθομαι στο γραφείο μου, με το ίδιο φεγγάρι πάνω μου και οι σελίδες μου θα πάρουν, όταν τις διαβάσετε, μια νέα ζωή. Στον κόσμο του Substack ελπίζω, αγαπητοί αναγνώστες, να γίνετε το σημειωματάριό μου».

Η αγάπη της Πάτι Σμιθ για τη γραφή είναι συνδεδεμένη με την καλλιτεχνική της προσωπικότητα.  Το 2020 της απονεμήθηκε το λογοτεχνικό βραβείο PEN America για την πολύπλευρη γραφή της. Πρόσφατα, μοιράστηκε νέα ποιήματα γραμμένα για τα γενέθλια της Γκρέτα Τούνμπεργκ, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα πάρει μέρος, με τα τραγούδια της, σε μια εκπομπή για τα 80ά γενέθλια του Μπομπ Ντίλαν.

Μπορείτε να μπείτε στο  newsletter της Πάτι Σμιθ από εδώ.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ