Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο Facebook Twitter
EPA
0

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζήτησε από δικαστήριο να μην δώσει ξανά στον πατέρα της τον ρόλο που του επέτρεψε να ελέγχει πολλά ζητήματα της προσωπικής της ζωής και της καριέρας της.

Ο Τζέιμι Σπίαρς ήταν ο νόμιμος κηδεμόνας της 38χρονης κόρης του τα τελευταία 12 χρόνια, εξαιτίας των ανησυχιών για την ψυχική υγεία της. Προσωρινά απομακρύνθηκε από αυτά τα καθήκοντα το 2019, επικαλούμενος δικά του προβλήματα υγείας. 

Τώρα, σε έγγραφο που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια αναφέρεται ότι η Μπρίτνεϊ Σπίαρς «αντιτίθεται σθεναρά» στο να ανατεθεί και πάλι η εποπτεία της στον πατέρα της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η εποπτεία θα παραταθεί μετά τις 22 Αυγούστου. Στο έγγραφο, η 38χρονη είναι υπέρ αυτού του ρόλου που αναφέρει ότι την «έσωσε από την κατάρρευση, την εκμετάλλευση και την οικονομική καταστροφή» και της έδωσε τη δυνατότητα να «ανακτήσει τη θέση της ως καλλιτέχνης παγκόσμιας κλάσης».

Παρόλα αυτά, επιθυμεί να επιβλέπει σε μόνιμη βάση τις προσωπικές της υποθέσεις η μάνατζερ της, Τζόντι Μοντγκόμερι, που είχε αναλάβει όταν αποσύρθηκε ο Τζέιμι Σπίαρς. Ο τελευταίος είχε τον έλεγχο και των οικονομικών υποθέσεων της σταρ. Όμως τώρα η τραγουδίστρια επιθυμεί να αναλάβει αυτά τα θέματα ένας «πιστοποιημένος διαχειριστής».

Ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς εκτίμησε ότι ο πατέρας της θα αντιδράσει επιθετικά στο αίτημα να κάνει στην άκρη. Αλλά το έγγραφο που κατατέθηκε αναφέρει ότι «είμαστε τώρα σε ένα σημείο στο οποίο η επιτροπεία πρέπει να αλλάξει σημαντικά, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τις σημαντικές αλλαγές στον σημερινό τρόπο ζωής της και τις δηλωμένες επιθυμίες της».

Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η Σπίαρς δεν σκοπεύει να κάνει εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον. Το τελευταίο live της έγινε τον Οκτώβριο του 2018 και στη συνέχεια ακύρωσε τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει στο Λας Βέγκας την επόμενη χρονιά, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του πατέρα της.

Από το 2008, με απόφαση δικαστηρίου, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει τον έλεγχο σε πολλές από τις αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και την καριέρα της. Η επιτροπεία επιβάλλεται συνήθως σε άτομα που δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις, όπως άτομα που έχουν άνοια ή ψυχικές ασθένειες.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο πατέρας της και ο δικηγόρος της διαχειρίζονται την περιουσία και την προσωπική ζωή της, μεταξύ άλλων περιορίζοντας τους επισκέπτες που δέχεται και επικοινωνώντας με τους γιατρούς της για τη θεραπεία της.

Η σταρ είχε αρχίσει να φέρεται απρόβλεπτα- και δημόσια- το 2007 μετά το διαζύγιό της και έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών της, τα οποία όμως επισκέπτεται τακτικά. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές σε κλινικές απεξάρτησης και σε ψυχιατρική κλινική.

Στο μεταξύ, από το 2009 οι φαν της κάνουν καμπάνια, πιστεύοντας ότι πρέπει να σώσουν τη σταρ. Όταν έγινε η προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, τον προηγούμενο μήνα, κάποιοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, ενώ μια διαδικτυακή αίτηση για την «απελευθέρωση» της Σπίαρς συγκέντρωσε πάνω από 100.000 υπογραφές.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος έφτιαξε τη σκοτεινή φήμη του Alfred Hitchcock; Ενα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη διαμάχη

Πολιτισμός / Ποιος έφτιαξε τη σκοτεινή φήμη του Alfred Hitchcock; Ενα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη διαμάχη

Η κυκλοφορία του A Century of Hitchcock: The Man, the Myths, the Legacy στις 9 Ιουνίου ξαναφέρνει στο προσκήνιο μία από τις πιο φορτισμένες συζητήσεις στην ιστορία του σινεμά: πώς χτίστηκε η σκοτεινή δημόσια εικόνα του Alfred Hitchcock και πόσο από αυτήν ανήκει στα γεγονότα, στις μαρτυρίες και στις βιογραφίες που ακολούθησαν
THE LIFO TEAM
Τι βραβεύει σήμερα ένα μουσείο; Οι πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year στη Βρετανία

Πολιτισμός / Τι βραβεύει σήμερα ένα μουσείο; Οι πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year στη Βρετανία

Το Art Fund ανακοίνωσε τους πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year 2026: τη National Gallery, το V&A East Storehouse, το Norwich Castle Museum & Art Gallery, το The Box στο Πλίμουθ και το Fitzwilliam Museum στο Κέιμπριτζ. Ο νικητής του βραβείου των 120.000 λιρών θα ανακοινωθεί στις 25 Ιουνίου στο Λονδίνο.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Το Les Rayons et les Ombres του Ξαβιέ Τζιανολί, με τον Ζαν Ντιζαρντέν στον ρόλο του συνεργάτη των ναζί Ζαν Λυσαίρ, έχει γίνει ένα από τα πιο συζητημένα γαλλικά φιλμ της χρονιάς. Μαζί με την εμπορική επιτυχία του, άνοιξε ξανά τη διαμάχη για το πώς ο κινηματογράφος δείχνει έναν συνεργάτη: ως ιστορικό τέρας ή ως άνθρωπο που βυθίζεται στην ενοχή.
THE LIFO TEAM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Με αφορμή τη νέα της ταινία «Η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου», και ενώ ολοκληρώνει στη Μαδρίτη τις παραστάσεις της «Βερενίκης», η Ιζαμπέλ Ιπέρ μιλά για τον πλούτο, την εξουσία, την ελευθερία και το δικαίωμα μιας ηθοποιού να μη χαρίζεται ποτέ ολόκληρη.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει εδώ και καιρό, η Πενέλοπε Κρουζ μιλά για το τίμημα του να παίρνει θέση δημόσια, για τη σιωπή του Χόλιγουντ μπροστά στον πόνο των παιδιών και των αμάχων, για τον φόβο που νιώθει ακόμη στα γυρίσματα, αλλά και για το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που ετοιμάζει εδώ και τριά χρόνια.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Πολιτισμός / Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Σαρλίζ Θερόν χαρακτήρισε «πολύ απερίσκεπτο» το σχόλιο του Τιμοτέ Σαλαμέ για το μπαλέτο και την όπερα, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορέσει κάποτε να αντικαταστήσει έναν ηθοποιό αλλά όχι έναν άνθρωπο που χορεύει ζωντανά πάνω στη σκηνή.
THE LIFO TEAM
Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM
Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Πολιτισμός / Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Στο New Genesis, το νέο φωτογραφικό βιβλίο του Αμπντουλαμίντ Κίρχερ που κυκλοφορεί από τη Loose Joints, η νεαρή μητέρα Σιέρα Κις δεν μένει απλώς μπροστά στον φακό, αλλά μπαίνει μέσα στο ίδιο το έργο με τη δική της φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα σκληρό πορτρέτο για την αστεγία, την εξάρτηση και την κακοποίηση στο, αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα photobooks της άνοιξης γύρω από το ποιος έχει τελικά το δικαίωμα να αφηγηθεί μια ζωή.
THE LIFO TEAM
Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν;

Πολιτισμός / Μαρίνα Αμπράμοβιτς: πόσες φορές πρέπει να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει μύθος;

Στο Seven Deaths, τη νέα της εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς επιστρέφει στη Μαρία Κάλλας και σε επτά διάσημους θανάτους της όπερας. Μόνο που πίσω από την οπερατική μεγαλοπρέπεια κρύβεται ένα πιο άβολο ερώτημα: γιατί μας συγκινεί ακόμη τόσο πολύ η γυναικεία συντριβή;
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Πολιτισμός / Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Η νέα έκθεση The Gift of Drawing: Cy Twombly στο Menil Drawing Institute του Χιούστον, που παρουσιάζεται έως τις 9 Αυγούστου, βασίζεται σε μια μεγάλη δωρεά 121 έργων από το Cy Twombly Foundation και δείχνει 27 από αυτά, πολλά για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM