Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να απαλλαγεί από τον έλεγχο του πατέρα της- Τι ζήτησε από δικαστήριο Facebook Twitter
EPA
0

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζήτησε από δικαστήριο να μην δώσει ξανά στον πατέρα της τον ρόλο που του επέτρεψε να ελέγχει πολλά ζητήματα της προσωπικής της ζωής και της καριέρας της.

Ο Τζέιμι Σπίαρς ήταν ο νόμιμος κηδεμόνας της 38χρονης κόρης του τα τελευταία 12 χρόνια, εξαιτίας των ανησυχιών για την ψυχική υγεία της. Προσωρινά απομακρύνθηκε από αυτά τα καθήκοντα το 2019, επικαλούμενος δικά του προβλήματα υγείας. 

Τώρα, σε έγγραφο που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνια αναφέρεται ότι η Μπρίτνεϊ Σπίαρς «αντιτίθεται σθεναρά» στο να ανατεθεί και πάλι η εποπτεία της στον πατέρα της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η εποπτεία θα παραταθεί μετά τις 22 Αυγούστου. Στο έγγραφο, η 38χρονη είναι υπέρ αυτού του ρόλου που αναφέρει ότι την «έσωσε από την κατάρρευση, την εκμετάλλευση και την οικονομική καταστροφή» και της έδωσε τη δυνατότητα να «ανακτήσει τη θέση της ως καλλιτέχνης παγκόσμιας κλάσης».

Παρόλα αυτά, επιθυμεί να επιβλέπει σε μόνιμη βάση τις προσωπικές της υποθέσεις η μάνατζερ της, Τζόντι Μοντγκόμερι, που είχε αναλάβει όταν αποσύρθηκε ο Τζέιμι Σπίαρς. Ο τελευταίος είχε τον έλεγχο και των οικονομικών υποθέσεων της σταρ. Όμως τώρα η τραγουδίστρια επιθυμεί να αναλάβει αυτά τα θέματα ένας «πιστοποιημένος διαχειριστής».

Ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς εκτίμησε ότι ο πατέρας της θα αντιδράσει επιθετικά στο αίτημα να κάνει στην άκρη. Αλλά το έγγραφο που κατατέθηκε αναφέρει ότι «είμαστε τώρα σε ένα σημείο στο οποίο η επιτροπεία πρέπει να αλλάξει σημαντικά, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τις σημαντικές αλλαγές στον σημερινό τρόπο ζωής της και τις δηλωμένες επιθυμίες της».

Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η Σπίαρς δεν σκοπεύει να κάνει εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον. Το τελευταίο live της έγινε τον Οκτώβριο του 2018 και στη συνέχεια ακύρωσε τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει στο Λας Βέγκας την επόμενη χρονιά, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του πατέρα της.

Από το 2008, με απόφαση δικαστηρίου, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει τον έλεγχο σε πολλές από τις αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και την καριέρα της. Η επιτροπεία επιβάλλεται συνήθως σε άτομα που δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις, όπως άτομα που έχουν άνοια ή ψυχικές ασθένειες.

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο πατέρας της και ο δικηγόρος της διαχειρίζονται την περιουσία και την προσωπική ζωή της, μεταξύ άλλων περιορίζοντας τους επισκέπτες που δέχεται και επικοινωνώντας με τους γιατρούς της για τη θεραπεία της.

Η σταρ είχε αρχίσει να φέρεται απρόβλεπτα- και δημόσια- το 2007 μετά το διαζύγιό της και έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών της, τα οποία όμως επισκέπτεται τακτικά. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές φορές σε κλινικές απεξάρτησης και σε ψυχιατρική κλινική.

Στο μεταξύ, από το 2009 οι φαν της κάνουν καμπάνια, πιστεύοντας ότι πρέπει να σώσουν τη σταρ. Όταν έγινε η προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, τον προηγούμενο μήνα, κάποιοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, ενώ μια διαδικτυακή αίτηση για την «απελευθέρωση» της Σπίαρς συγκέντρωσε πάνω από 100.000 υπογραφές.

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιδί-μετανάστης του Banksy επιστρέφει στη Βενετία — αυτή τη φορά πάνω στο νερό

Πολιτισμός / Το έργο του Banksy που έσβηνε από την υγρασία επιστρέφει στα κανάλια της Βενετίας

Το Migrant Child, το έργο του Banksy με ένα παιδί που κρατά φωτοβολίδα φορώντας σωσίβιο, αποκαταστάθηκε έπειτα από χρόνια φθοράς στην πρόσοψη του Palazzo San Pantalon. Η τοιχογραφία επιστρέφει τώρα στο κοινό πάνω σε πλωτή πλατφόρμα στα κανάλια της Βενετίας, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το αν η street art πρέπει να διασώζεται ή να αφήνεται να χαθεί.
THE LIFO TEAM
Από τον Andrew Tate στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: δύο μουσεία ξαναβλέπουν την αρρενωπότητα

Πολιτισμός / Από την ανδρόσφαιρα στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: η αρρενωπότητα μπαίνει στο μουσείο

Δύο εκθέσεις στην Ολλανδία κοιτούν την αρρενωπότητα σήμερα, τη στιγμή που η ανδρόσφαιρα πουλά δύναμη, σώμα και κυριαρχία ως lifestyle. Από τον Andrew Tate, το kickboxing και τα σώματα του TikTok μέχρι τη μόδα, το drag, τα τακούνια, τα packers και την ευαλωτότητα, τα μουσεία ρωτούν αν υπάρχει χώρος για πιο τρυφερές εκδοχές του να είσαι άνδρας.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το The Odyssey, ο Κρίστοφερ Νόλαν μιλά στο Time για την ομηρική ταινία που κουβαλούσε μέσα του εδώ και δύο δεκαετίες. Από έναν Δούρειο Ίππο που βυθίζεται στη θάλασσα μέχρι γυρίσματα εξ ολοκλήρου σε IMAX, αληθινά καράβια και ελάχιστα ψηφιακά εφέ, η δική του Οδύσσεια θέλει να ξανακάνει το αρχαίο έπος μεγάλο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ για τη σιωπή τους σε Γάζα και Τραμπ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ ότι σιώπησαν για τη Γάζα και τον Τραμπ

Λίγο πριν επιστρέψει στις Κάννες με το Bitter Christmas, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για τα αποστειρωμένα Όσκαρ, τη σιωπή του Χόλιγουντ, την άρνησή του να πάρει σαουδαραβικά χρήματα και την πολυτέλεια, στα 76 του, να λέει ακόμη τα πράγματα με το όνομά τους..
THE LIFO TEAM
Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πολιτισμός / Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πριν γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες queer φωνές του βρετανικού θεάτρου και σινεμά, ο Ίαν ΜακΚέλεν άκουσε έναν θρύλο της παλιάς γενιάς να του λέει ότι η στήριξή του στη Stonewall ήταν «απρεπής». Ευτυχώς δεν τον άκουσε, είπε
THE LIFO TEAM
Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Πολιτισμός / Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Με το Butterfly Jam του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ να ανοίγει το Directors’ Fortnight, ο Μπάρι Κίογκαν επιστρέφει στις Κάννες και μιλά για τη νέα του φάση: την αποχώρηση από το Peaky Blinders, τη διαδικτυακή τοξικότητα και την ανάγκη να αφήσει επιτέλους τη δουλειά του να μιλήσει για εκείνον.
THE LIFO TEAM
Ο Μπονγκ Τζουν Χο στέλνει τον Μπράντλεϊ Κούπερ, την Άϊο Εντεμπίρι και τον Βέρνερ Χέρτσογκ στον βυθό

Πολιτισμός / Μπονγκ Τζουν Χο: Σκηνοθέτησε τα «Παράσιτα». Τώρα γυρίζει ταινία κινουμένων σχεδίων.

Το Ally, η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του δημιουργού των Παράσιτων, βρήκε τις φωνές του. Μπράντλεϊ Κούπερ, Άγιο Εντεμπίρι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Φιν Γούλφχαρντ, Ρέιτσελ Χάουζ και Βέρνερ Χέρτσογκ μπαίνουν στον υποθαλάσσιο κόσμο μιας μικρής σουπιάς που θέλει να φτάσει στην επιφάνεια.
THE LIFO TEAM
Στα 82 της, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Πολιτισμός / H Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Με δύο ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στο φεστιβάλ που έχτισε τον μύθο της. Στα 82 της, δεν εμφανίζεται ως ζωντανό μνημείο του γαλλικού σινεμά, αλλά ως μια ηθοποιός που εξακολουθεί να δουλεύει, να διαλέγει και να παραμένει αινιγματική.
THE LIFO TEAM
Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Πολιτισμός / Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Μεγάλη έρευνα των New York Times υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου αντιμετώπισε τη Eurovision ως πεδίο διεθνούς επιρροής, με κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες, διπλωματικές επαφές και οργανωμένη κινητοποίηση ψήφων. Λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση στη Βιέννη, η EBU βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση εμπιστοσύνης στην ιστορία του διαγωνισμού.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να γράψει έναν νέο Μολιέρο;

Πολιτισμός / Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να γράψει έναν νέο Μολιέρο;

Στις Βερσαλλίες ανέβηκε ένα «νέο» έργο του Μολιέρου, μόνο που αυτή τη φορά στη συγγραφή βοήθησε η τεχνητή νοημοσύνη. Το Molière Ex Machina, πείραμα της Σορβόννης, του Théâtre Molière Sorbonne, του Obvious και της Mistral AI, φαντάζεται τον Γάλλο δραματουργό να σατιρίζει έναν απατεώνα αστρολόγο, την ανθρώπινη ευπιστία και τις ψευδείς βεβαιότητες της εποχής μας.
THE LIFO TEAM
Η FKA twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ: από τη σκηνή του Παρισιού στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Η FKA Twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ: από τη σκηνή του Παρισιού στη μεγάλη οθόνη

Η FKA twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ σε νέα βιογραφική ταινία της Studiocanal, σε σκηνοθεσία Μαϊμούνα Ντουκουρέ. Το πρότζεκτ, που αναπτύσσεται με τη συνεργασία μελών της οικογένειας της Μπέικερ, θα παρουσιαστεί στην αγορά των Καννών.
THE LIFO TEAM
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πολιτισμός / Η Σητεία αποκτά το δικό της λογοτεχνικό φεστιβάλ

Από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου 2026, η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ εγκαινιάζει στη Σητεία έναν νέο ετήσιο πολυθεματικό θεσμό, αφιερώνοντας την πρώτη διοργάνωση στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Συγγραφείς, καλλιτέχνες και κοινό συναντιούνται σε τρεις ημέρες συζητήσεων, θεάτρου, εικαστικών και μουσικής.
THE LIFO TEAM