Η Μελάνια Τραμπ για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά για τον γιο της και την πολιτική του συζύγου της

0

Ουκ ολίγες φορές η Μελάνια Τραμπ έχει κατηγορηθεί για τη σιωπή της. Στο πρόσωπο αυτής της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ κάποια ΜΜΕ επιλέγουν να δουν έναν άνθρωπο που πιέζεται αφόρητα από τον αυταρχικό σύζυγο της. 

Ή μία γυναίκα που επιλέγει πότε θα μιλήσει. Η ίδια αποφάσισε να παραχωρήσει -μετά από μήνες- μια αποκλειστική συνέντευξη στο Fox News και να μην αποφύγει ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το πλέον ευαίσθητο σημείο της -τον ανήλικο γιο της, Μπάρον-, αλλά και ερωτήσεις που αφορούν την πολιτική του Προέδρου των ΗΠΑ για ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ανεργία στις ΗΠΑ και άλλα καυτά. 

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά σημεία της συνέντευξής της.

Για τον γιο της, Μπάρον και για τα fake news που "μάχεται" ο Ντόναλντ Τραμπ:

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι όλα fake news. Μπορώ να σας πω, όμως, να μην πιστεύετε σε όλα όσα διαβάζετε και ακούτε. Σίγουρα, όμως με θυμώνουν τα όσα γράφονται για τον Μπάρον. Τα παιδιά πρέπει να είναι εκτός κάδρου. Να υπάρχουν όρια. Και προσπαθώ να τον προστατεύσω, όσο γίνεται να του εξασφαλίσω μία φυσιολογική ζωή, να του εξασφαλίσω την παιδική ηλικία που δικαιούται.

» Είναι χαρούμενο παιδί, είναι δυνατός, σκληρός. Απολαμβάνει τη ζωή στην Ουάσινγκτον. Έχει πάρει κι απ' τους δυο μας. Έχει τις ποιότητες και των δύο μας. Είναι μαχητής, αλλά έχει μία ευαίσθητη, καλή καρδιά».

Για την πολιτική του συζύγου της σε διάφορα λεπτά ζητήματα:

«Με κάποιες από τις πολιτικές του συμφωνώ, με κάποιες όχι. Πάντα, όμως, του λέω τη γνώμη μου. Κοιτάξτε, είναι ο Πρόεδρος. Και τον εξέλεξε ο λαός. Οπότε...»

Όσο για το για ποιες δικές της μάχες θα ήθελε να τη θυμάται ο κόσμος; Για τη δράση της σε ό,τι αφορά τα παιδιά, τις ενέργειες της εναντίον της κρίσης των ναρκωτικών που βιώνουν οι ΗΠΑ και τη στάση της αναφορικά με την επίδραση των social media στη ζωή των ανθρώπων.

Για το τείχος που ανακόπτει τις μεταναστευτικές ροές:

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε το τείχος για να προστατεύει τη χώρα. Πάντα θα υπάρχουν παραβατικοί που θα εισέρχονται στη χώρα, ωστόσο, είναι μια κάποια λύση στο να ανακόπτει την πορεία μαζικών καραβανιών. Βρέθηκα στα σύνορα και είδα τι συνέβη και ξέρω ότι γίνεται καλή δουλειά εκεί...».

Για την υπόθεση Κάβανο και το κίνημα MeToo:

«Κανείς δεν είναι ένοχος, μέχρι να αποδειχθεί ένοχος και πρέπει να εμπιστευόμαστε τον νόμο. Χρειάζεται να ακούγονται και οι άντρες και οι γυναίκες. Είναι αναγκαία η ίση μεταχείριση».

Για τις σπουδές της:

«Ξεκίνησα να σπουδάζω σχέδιο και αρχιτεκτονική, όμως ήθελα μια καριέρα στο μόντελινγκ και στον χώρο της μόδας. Ξεκίνησα μόντελινγκ στα 16 μου από τη Σλοβενία. Ήμουν μόνη και ανεξάρτητη. Και από την πορεία μου κέρδισα αυτοπεποίθηση, ταξίδια και εικόνες, αλλά παρέμεινα αληθινή και ο εαυτός μου»...

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM