Η Κίρα Νάιτλι γέννησε την κόρη της τον Μάιο του 2015, μια ημέρα πριν η Κέιτ Μίντλετον γεννήσει την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

 

Αυτή η χρονική συγκυρία, αποτελεί το κεντρικό θέμα σε ένα δοκίμιο με τίτλο «Το αδύναμο φύλο» που υπογράφει η ηθοποιός για τη φεμινιστική συλλογή «Φεμινίστριες μην φοράτε ροζ (και άλλα ψέματα)».

 

Η ηθοποιός αναφέρεται κυρίως στα διπλά στάνταρτς της κοινωνίας αλλά και του Χόλιγουντ για τις γυναίκες, όμως ένα από τα αποσπάσματά έχει ξεχωρίσει.

 

Τα όσα αφηγείται με ωμό ρεαλισμό η Νάιτλι, έχουν προκαλέσει αίσθηση καθώς η σταρ του Χόλιγουντ βάζει στο στόχαστρό της την Μίντλετον.

 

Σχολιάζοντας το πώς εμφανίστηκε μπροστά σε όλο τον πλανήτη, μετά το τοκετό της η Μίντλετον, παραθέτει τη δική της εμπειρία.

 

Η Κίρα Νάιτλι περιγράφει με ωμό ρεαλισμό τη γέννηση της κόρης της για να επιτεθεί στην Κέιτ Μίντλετον

 

«Ο κόλπος μου χωρίστηκε στα δύο. Βγήκες από μέσα μου με τα μάτια σου ανοιχτά και τα χέρια στον αέρα. Ουρλιάζοντας... Σε έβαλαν πάνω μου. Ήσουν καλυμμένη με αίμα και σμήγμα (vernix). Το κεφάλι σου ήταν δύσμορφο μετά τη διαδρομή από το κανάλι γέννησης. Έτρεμες και η ανάσα σου ήταν πνιγμένη».

 

Στη συνέχεια περιγράφει το πώς έσπασαν τα νερά αφήνοντας τα αγαπημένα της παπούτσια μούσκεμα και κολλώδη και την πρώτη φορά που θήλασε την κόρη της. «Γράπωσες αμέσως το στήθος μου, πεινασμένα, θυμάμαι τον πόνο... Το στόμα σου σφιγμένο γύρω από τη θηλή μου την οποία πιπιλούσες», γράφει η ηθοποιός.

 

Την ημέρα μετά τον τοκετό, η ηθοποιός λέει παρακολούθησε, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μίντλετον με την πριγκίπισσα Σάρλοτ.

 

«Παρακολουθούσαμε την οθόνη της τηλεόρασης. Εκείνη βγήκε έξω από το νοσοκομείο επτά ώρες αργότερα με το πρόσωπό της περιποιημένο και τα ψηλά της τακούνια. Ήταν το πρόσωπο που θέλει να δει ο κόσμος».

 

«Κρύψου. Κρύψε τον πόνο μας και το πως το σώμα μας χωρίζει στα δύο», λέει η ηθοποιός.

 

«Δείξε όμορφή και κομψή. Επτά ώρες μετά τον αγώνα σου με τη ζωή και το θάνατο. Επτά ώρες αφότου του το σώμα σου είχε χωριστεί και ματώσει για να βγει ουρλιάζοντας η ζωή από μέσα σου. Δεν το δείχνεις. Δεν το λες. Και στέκεσαι εκεί με το κορίτσι σου και σε φωτογραφίζουν», γράφει η Νάιτλι.