Η Isabelle Huppert και ο Vincent Cassel πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαρχαντί «Parallel Tales»

Η Isabelle Huppert και ο Vincent Cassel πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαρχαντί «Parallel Tales» Facebook Twitter
0

Τέσσερα χρόνια μετά το «A Hero», που κέρδισε το Grand Prix στο Φεστιβάλ Καννών το 2021, ο πολυβραβευμένος Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαρχαντί επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Parallel Tales» («Ιστορίες Παράλληλες»), ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό πρότζεκτ που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στη Γαλλία και θα φέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τη συνεργασία δύο από τους σημαντικότερους Γάλλους ηθοποιούς: την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Βενσάν Κασέλ.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2025 στο Παρίσι, με την πρεμιέρα της να προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2026 στη Γαλλία. Η ταινία αποτελεί τη δεύτερη φορά που ο Φαρχαντί εργάζεται στη Γαλλία, μετά το «The Past» του 2013. Η «Parallel Tales» θα είναι γαλλόφωνη και θα περιλαμβάνει επίσης τους Βιρζινί Εφιρά, Πιερ Νινέ, Κατρίν Ντενέβ και τον ανερχόμενο Άνταμ Μπεσά.

Η παραγωγή είναι μια γαλλοϊταλοβελγική συμπαραγωγή με επικεφαλής τον Αλεξάντρ Μαλέ-Γκι (Memento Production), τον Αντρέα Οκιπιντί (Lucky Red) και τον Αντρέ Λοζιέ (Panache Productions). Η αμερικανική εταιρεία Anonymous Content συμμετέχει επίσης στην παραγωγή. Η ταινία θα παρουσιαστεί ως τίτλος προς πώληση στο Φεστιβάλ Καννών του 2025, με τις Charades να διαχειρίζονται τις διεθνείς πωλήσεις και την UTA Independent Film Group να αναλαμβάνει τα δικαιώματα για τις ΗΠΑ.

Το «A Hero» βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης όταν πρώην φοιτήτρια του Φαρχαντί, η Αζαντέχ Μασηχζαντέχ, τον κατηγόρησε για λογοκλοπή, υποστηρίζοντας ότι βασίστηκε σε ντοκιμαντέρ της από το 2014. Ο Φαρχαντί αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας το 2022: «Το ‘A Hero’ είναι μια διαφορετική προσέγγιση σε ένα αληθινό γεγονός. Δεν έχει σχέση με το εργαστήριο».

Η «Parallel Tales» αποτελεί την πέμπτη συνεχόμενη συνεργασία του Φαρχαντί με τη Memento Production, που είχε επίσης αναλάβει τις ταινίες «The Past» (2014), «The Salesman» (2016), «Everybody Knows» (2018) και «A Hero» (2021).

Το νέο φιλμ του Ιρανού σκηνοθέτη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για την καλλιτεχνική του αξία, αλλά και για τη δυναμική σύμπραξη κορυφαίων ηθοποιών του γαλλικού σινεμά.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM