Η Ινδονησία έχει εξοργιστεί με τον Ντι Κάπριο και τον απειλεί πως ίσως δεν ξαναμπεί στη χώρα

Η Ινδονησία έχει εξοργιστεί με τον Ντι Κάπριο και τον απειλεί πως ίσως δεν ξαναμπεί στη χώρα Facebook Twitter
4

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενδέχεται να κηρυχθεί "persona non grata" στην Ινδονησία μετά τις επικρίσεις του για τις φυτείες φοινικέλαιου που καταστρέφουν τα τροπικά δάση της χώρας και θέτουν σε κίνδυνο την άγρια ζωή.


Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι γνωστός για τις οικολογικές του ανησυχίες και πρόσφατα έκανε μια μονοήμερη επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο στο βόρειο τμήμα της Σουμάτρα. Στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Instagram, εκφράζοντας ανησυχίες για τα είδη των οποίων οι οικότοποι απειλούνται.


«Η επέκταση των φυτειών φοινικέλαιου κατακερματίζει το δάσος αποκόβοντας τους διαδρόμους μετανάστευσης του ελέφαντα," γράφει σε μια φωτογραφία "Ένα hotspot βιοποικιλότητας παγκόσμιας κλάσης, αλλά η επέκταση των καλλιεργειών φοινικέλαιου καταστρέφει αυτό το μοναδικό μέρος." σημείωσε σε μια άλλη εικόνα.

Η Ινδονησία έχει εξοργιστεί με τον Ντι Κάπριο και τον απειλεί πως ίσως δεν ξαναμπεί στη χώρα Facebook Twitter
Η Ινδονησία έχει εξοργιστεί με τον Ντι Κάπριο και τον απειλεί πως ίσως δεν ξαναμπεί στη χώρα Facebook Twitter
Η Ινδονησία έχει εξοργιστεί με τον Ντι Κάπριο και τον απειλεί πως ίσως δεν ξαναμπεί στη χώρα Facebook Twitter

Αν και ο Ντι Κάπριο δεν είναι ο μοναδικός που έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για όλα όσα συμβαίνουν στα δάση της Ινδονησίας, φαίνεται πως τα δικά του σχόλια και η προσοχή που έστρεψε πάνω στο ζήτημα, ενόχλησαν περισσότερο και από τις καμπάνιες των οικολογικών οργανώσεων.

Ο Heru Santoso, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι ο ηθοποιός χρησιμοποίησε την επίσκεψή του για να δυσφημίσει τη βιομηχανία φοινικέλαιου και την κυβέρνηση της Ινδονησίας.


"Υποστηρίζουμε την ανησυχία του για να σώσει το οικοσύστημα αλλά ίσως βρεθεί στη μαύρη λίστα αν κάποια στιγμή θελήσει να ταξιδέψει πίσω στην Ινδονησία, αν συνεχίσει με τέτοιες προκλητικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης."αναφέρει σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στη χώρα.

Η αποψίλωση και οι φωτιές είναι πρακτικές καταστρέφουν τεράστιες περιοχές δάσους της Ινδονησίας κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας, δημιουργώντας ομίχλη που μολύνει τις γειτονικές χώρες και προκαλεί τεράστιες οικονομικές απώλειες, συμβάλλοντας παράλληλα και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Ινδονησίας. Οι πυρκαγιές συχνά προκαλούνται για να δημιουργηθούν νέες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και χιλιάδες ζώα πεθαίνουν ή χάνουν τα καταφύγιά τους.

Σύμφωνα με τον Santoso, εταιρείες και οργανισμοί που φέρονται να αντέδρασαν στα σχόλια του Ντι Κάπριο έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τις αρχές μετανάστευσης να του απαγορεύσουν την είσοδο, κάτι που όπως λέει μπορεί να έχει ήδη γίνει.

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ναι προκλητικότατες οι δηλώσεις για το πασιφανες. Και καθόλου απειλητικος ο τόνος του εκπροσώπου... Να πούμε βέβαια ότι για να σταματήσει η εξάπλωση της βιομηχανίας φοινικελαιου πρέπει να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας διότι το φοινικέλαιο βρίσκεται παντού, από παιδικές τροφές μέχρι και στη νουτελα (κλαψ). Πολλές φορές μάλιστα είναι μασκαρεμένο κάτω από τον τίτλο "φυτικά έλαια". Ο λόγος δεν είναι μόνο η τρομερή καταστροφή του οικοσυστήματος, αλλά βασικά το ότι το συγκεκριμένο λάδι κάνει πάρα πολύ κακό στην υγεία.
και να ήταν μόνο η Ινδονησία... Είναι κρίμα που ο κόσμος δεν ξέρει τι εστί φοινικέλαιο και ακόμα πιο κρίμα που τα δημοφιλή ή συμβατικά μέσα ενημέρωσης δεν κάνουν ένα εκτενές αφιέρωμα να ενημερώσουν. Είναι θάνατος για το περιβάλλον και απόλυτα βλαβερό για την υγεία και υπάρχει εκεί που δεν το περιμένεις (π.χ. σχεδόν όλα τα ψωμιά-φέτες για τοστ, ακόμα και οι "υγιεινές" ολικής και πολύσπορες έχουν φοινικέλαιο). Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μποϊκοτάρετε ΟΛΑ τα τρόφιμα που έχουν φοινικέλαιο.