Η Γιορτή του Σινεμά επιστρέφει με εισιτήριο 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες

Επιστρέφει η γιορτή του σινεμά Facebook Twitter
0

Στις ΗΠΑ έχουν την Εθνική Ημέρα Σινεμά, κατά τη διάρκεια της οποίας τα εισιτήρια κοστίζουν 4 δολάρια. Στη γειτονική Ιταλία υπάρχει το πρόγραμμα Cinema in Festa, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού. Διαρκεί ένα ολόκληρο τετραήμερο, κατά το οποίο τα εισιτήρια στη συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών κινηματογράφων έχουν τιμή 3,5 ευρώ. Στη χώρα μας ανάλογη δράση δεν είχαμε μέχρι πέρυσι.

Στις 27 Οκτωβρίου του 2022, χάρη σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα σύμπραξη διανομέων και αιθουσαρχών, γιορτάσαμε τη Γιορτή του Σινεμά. Τη μέρα εκείνη όλες οι προβολές σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας είχαν ενιαίο εισιτήριο 2 ευρώ.

Ενέργειες σαν αυτή στόχο έχουν να ενισχύσουν τα σινεμά και να υπενθυμίσουν στους θεατές την εμπειρία της κλειστής αίθουσας, η οποία δυστυχώς έχει γίνει λιγότερο δημοφιλής μετά τα απανωτά λοκντάουν.

Η περσινή «Γιορτή του Σινεμά» δεν ήταν απλά επιτυχημένη. Σε μόλις μια μέρα και, μάλιστα, σε παραμονή αργίας με Σαββατοκύριακο μπροστά, μια συγκυρία που ευνοεί περισσότερο τις αποδράσεις στην εξοχή και λιγότερο τη σινεφιλία, κόπηκαν πανελληνίως 110.934 εισιτήρια. Πρόκειται για αριθμό που αποτελεί ημερήσιο εισπρακτικό ρεκόρ κατά τον εικοστό πρώτο αιώνα

Η Γιορτή του Σινεμά θα επαναληφθεί και φέτος στις 26 Οκτωβρίου με την τιμή του εισιτηρίου να ορίζεται και πάλι στα 2 ευρώ σε όλες τις αίθουσες, για όλες τις προβολές.

Με τη γενικευμένη αύξηση των συνολικών εισιτηρίων, αλλά και με πρόγραμμα απαρτιζόμενο από τις νέες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, του Ντέιβιντ Φίντσερ, του Νάνι Μορέτι και άλλων αγαπημένων δημιουργών του ελληνικού κοινού, καθώς και από σίγουρες καλλιτεχνικές επιτυχίες, όπως οι Περασμένες Ζωές και το γερμανικό Στο Γραφείο Καθηγητών, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε φέτος να καταρριφθεί το περσινό ημερήσιο ρεκόρ.

Σημειώστε την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου στην ατζέντα σας, αφήστε χώρο στο στομάχι σας για νάτσος και ποπκορν και ετοιμαστείτε για ανελέητο σινε-μαραθώνιο στην κοντινή σας αίθουσα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM