No.1

«Η εποχή του θερισμού»: Μία οπτικοακουστική παραγωγή από τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο

«Η εποχή του θερισμού»: Μία οπτικοακουστική παραγωγή από τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο Facebook Twitter
0

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν για πρώτη φορά την «Εποχή του Θερισμού». Μία μεγάλη οπτικοακουστική παραγωγή ειδικά σχεδιασμένη για livestream, από τη σκηνή του Vox.

«Όταν φτιάχναμε την "Εποχή του Θερισμού", μόνο να ελπίσουμε μπορούσαμε με πόση αγάπη θα την αγκαλιάζατε και πόση δύναμη θα μας δίνατε για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν κόσμο που οι άνθρωποι αγγίζονται και οι φωνές τους ενώνονται στην ίδια μουσική.

Από την πρώτη στιγμή δε σταματούσαμε να σκεφτόμαστε τον τρόπο να σας την παρουσιάσουμε ζωντανά και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό της αίσθημα. Όταν οι πρωτόγνωρες συνθήκες στάθηκαν εμπόδιο στα σχέδια μας, αποφασίσαμε να το δούμε ως μια νέα πρόσκληση και να εκμεταλλευτούμε τα καινούργια δεδομένα, δημιουργώντας ένα οπτικοακουστικό θέαμα που θα έσπαγε τη σύμβαση ενός απλού live.

Βάλαμε λοιπόν τους ωραίους τρελούς της ομάδας μας στο παιχνίδι και, παρακάμπτοντας την επιβεβλημένη απόσταση, δημιουργήσαμε για σας μια exclusive online performance, ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό γεγονός φτιαγμένο με ειδικούς όρους, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες μιας ταυτόχρονης μετάδοσης.

Ο χώρος: η ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του VOX (που θα φιλοξενήσει την παράσταση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν).

Ο χρόνος: Η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, η τελευταία Κυριακή του Χειμώνα (σαν υπόσχεση μιας Άνοιξης που όλοι περιμένουμε).

Το αποτέλεσμα; Μια ολοκαίνουρια εμπειρία που και εσείς και εμείς θα θυμόμαστε για πολύ καιρό. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα το λέγαμε τόσο σύντομα, όμως είναι επίσημο: Η "Εποχή του Θερισμού" ξεκινά».

H παράσταση θα μεταδοθεί  την Κυριακή 28/2/21 στις 21.00 ώρα Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμη on demand  μέχρι τη Δευτέρα  1/3/21 στις 23.59 ώρα Ελλάδας. Μπορείτε να συντονιστείτε 15 λεπτά νωρίτερα για ένα δωρεάν pre-show behind the scenes, λίγο πριν ανάψουν τα φώτα και ακουστεί η πρώτη νότα στη σκηνή.

Προμηθευτείτε εισιτήρια εδώ.

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM