Η Ελληνική Επανάσταση στο Twitter: Τα γεγονότα του 1821 σε πραγματικό χρόνο

Η Ελληνική Επανάσταση στο Twitter Facebook Twitter
0

Πότε ύψωσαν για πρώτη φορά το λάβαρο της Επανάστασης οι Έλληνες της Πάτρας; Πότε κέρδισε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης την πρώτη σημαντική νίκη επί των Οθωμανών;

Πώς κράτησε κρυφή τη δράση της η Φιλική Εταιρεία από τους κατασκόπους και πληροφοριοδότες του Σουλτάνου; Και πώς θα ήταν αν μαθαίναμε όλα τα γεγονότα του 1821 σχεδόν σε πραγματικό χρόνο;

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φέρνει το «χθες» στο «σήμερα». Το Twitter, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη αμεσότητα, γίνεται το όχημα για να «ζήσουμε» όλα τα γεγονότα του έτους 1821, λεπτό προς λεπτό, σαν να συμβαίνουν σήμερα.

Ιστορικά γεγονότα, μάχες, συναντήσεις, βιογραφικά στοιχεία, αφηγήσεις αγωνιστών, εικονογραφικό υλικό παρουσιάζονται σε διαρκή ροή στον ειδικό λογαριασμό «Η Επανάσταση – 1821 Live», @Eidiseis1821. Κάθε tweet αποτελεί προϊόν ιστορικής έρευνας, βασισμένο σε μαρτυρίες αγωνιστών και πρωτογενείς πηγές, ανασυνθέτοντας την εικόνα του πρώτου έτους της Ελληνικής Επανάστασης.

Για το αγγλόφωνο κοινό δημιουργήθηκε o αντίστοιχος λογαριασμός, The Greek Revolution 1821 Live, @News1821.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης ανέλαβε η Long Run Productions. Με την ιστορική έρευνα ασχολείται ο Ηλίας Πανταζής, ιστορικός με ειδίκευση στη Δημόσια Ιστορία, και η Βάλλια Ράπτη, επιστημονική συνεργάτιδα του Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Θέατρο / Ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό Μουσείο μάς συστήνει τον σπουδαίο βυζαντινολόγο Γεώργιο Λαμπάκη

Με αφετηρία το βιβλίο του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη με τίτλο «Οι Επτά Αστέρες της Αποκαλύψεως», ένα θεατρικό δρώμενο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ξεδιπλώνει το προσωπικό ταξίδι του σπουδαίου βυζαντινολόγου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ