Η βοηθός του Χάρβεϊ Γουάιστιν εξομολογείται: «Ήμουν παγιδευμένη σε μία δίνη φόβου»

Η βοηθός του Χάρβεϊ Γουάιστιν εξομολογείται: «Ήμουν παγιδευμένη σε μία δίνη φόβου» Facebook Twitter
0

Η πρώην βοηθός του ΧάρβεΪ Γουάινστιν, Ζέλντα Πέρκινς, δήλωσε ότι «παγιδεύτηκε σε μία δίνη φόβου» όταν προσπάθησε να δράσει εναντίον του αφεντικού της, όταν αυτός κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού μίας συναδέλφου της.

Η Ζέλντα Πέρκινς, που πρόκειται να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων που διερευνά την παρενόχληση στο χώρο εργασίας και τη χρήση συμφωνιών εμπιστευτικότητας (NDAs), είπε ότι έκανε μία καταγγελία εναντίον του Γουάινστιν το 1998 ενώ δούλευε στη Miramax, την πρώτη εταιρεία παραγωγής του Γουάινστιν, στο Λονδίνο.

Προέβη στην καταγγελία όταν μία συνάδελφός της, της είπε ότι ο παραγωγός αποπειράθηκε να τη βιάσει, στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας εκείνο το χρόνο.

Σε συνέντευξη που έδωσε η Πέρκινς στο Associated Press, ανέφερε ότι ειπώθηκε σε αυτήν και το φερόμενο θύμα ότι δεν θα μπορούσε να κινηθεί καμία νομική δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το εικαζόμενο έγκλημα είχε συμβεί στην Ιταλία.

Στη συνέχεια υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμφωνία, μετά από διαπραγμάτευση με δικηγόρο της Miramax, που προέβλεπε ότι και οι δύο γυναίκες θα λάμβαναν 175.000 λίρες, ενώ ταυτόχρονα θα υπέγραφαν και συμφωνητικό εμπιστευτικότητας, το οποίο απαγόρευε στην Πέρκινς να μιλήσει για το φερόμενο περιστατικό.

Ο Γουάινστιν αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για μη συνεναιτικό σεξ.

Η Πέρκινς είπε ότι η συμφωνία δέσμευε τον Γουάινστιν να υποβληθεί σε θεραπεία για τρία χρόνια, όμως όπως αναφέρει δεν έχει «την παραμικρή ιδέα εάν τηρήθηκε κάποια από τις υποχρεώσεις».

Εάν η ίδια χρησιμοποιούσε οποιονδήποτε θεραπευτή, θα έπρεπε και εκείνος με τη σειρά του να υπογράψει συμφωνητικό εμπιστευτικότητας.

Της είπαν επίσης ότι αν κάποιος από την οικογένεια ή το φιλικό της περιβάλλον αποκάλυπτε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του Γουάινστιν, θα θεωρούνταν η ίδια υπεύθυνη.

Όπως ανέφερε στο AP, η διαπραγματευτική διαδικασία «ήταν ταπεινωτική και εξευτελιστική». «Με έκαναν να νιώσω ότι έκανα λάθος που προσπαθούσα να εκθέσω τη συμπεριφορά του».

Πρόσθεσε επίσης ότι συναντήθηκε με τον Γουάινστιν ένα χρόνο μετά, σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ και «μου είπε ότι όλα όσα έκανα ήταν μάταια»

Η βοηθός του Χάρβεϊ Γουάιστιν εξομολογείται: «Ήμουν παγιδευμένη σε μία δίνη φόβου» Facebook Twitter
ZELDA PERKINS

Η Πέρκινς είπε ότι ήταν περίπου 20 χρονών όταν δούλευε για τον Γουάινστιν.

«Όλοι ήξεραν ότι είχε "μάτι που έπαιζε" και ότι το πήγαινε στα άκρα με τις γυναίκες» είπε.

Για τη συνήθειά του να κυκλοφορεί στο γραφείο του με τα εσώρουχα η Πέρκινς είπε ότι «ήμουν 22 χρονών και έλεγα "ok, ετσι θα πρέπει να είναι στα ανώτερα επίπεδα... Αυτός ο τύπος είναι πραγματικά σημαντικός: δεν έχει χρόνο να βάλει το παντελόνι του».

Η Πέρκινς φαίνεται να έσπασε το συμφωνητικό εμπιστευτικότητας τον Οκτώβριο του 2017, όταν περιέγραψε τις κατηγορίες για παρενόχληση εναντίον του Γουάινστιν, ισχυριζόμενη ότι της ζητούσε επανειλημμένα να του κάνει μασάζ, ενώ ήταν με τα εσώρουχά του.

«Αυτή ήταν η συμπεριφορά του σε κάθε περίσταση που βρισκόμουν μόνη μαζί του. Συχνά, πολλά πρωινά στο ξενοδοχείο έπρεπε να τον ξυπνάω και προσπαθούσε να με ρίξει στο κρεβάτι» δήλωσε.

Η εταιρεία Γουάινστιν κήρυξε πτώχευση τον Μάρτιο του 2018, απελευθερώνοντας έτσι όσους υπαλλήλους μπορεί να είχαν υπογράψει συμφωνητικά εμπιστευτικότητας.

Με πληροφορίες από The Guardian, BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ