Η Βασίλισσα υπερφορτωμένη με μετάλλια και τεράστια βελούδινη κάπα στην Τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας.

Η Βασίλισσα υπερφορτωμένη με μετάλλια και τεράστια βελούδινη κάπα στην Τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας. Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image
6

Mε την εντυπωσιακή αμφίεση της Βασίλισσας να κλέβει την παράσταση, πραγματοποιήθηκε χθες η μεγάλη συνάντηση τη βρετανικής μοναρχίας, η ετήσια τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας.

Ωστόσο η φετινή εκδήλωση στον πύργο του Ουίνδσορ είχε ξεχωριστή σημασία, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ Β' γιόρτασε τα 700 χρόνια του τάγματος αυτού, του σημαντικότερου και παλαιότερου βρετανικού τάγματος των ιπποτών.

Όπως κάθε χρόνο, μετά το ιδιωτικό γεύμα στον πύργο του Ουίνδσορ, θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, έδρα του Τάγματος της Περικνημίδας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', αρχηγός του τάγματος, και ο γιος της διάδοχος του θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, και οι δύο ex officio μέλη του τάγματος, ηγήθηκαν των εορτασμών.

Η Βασίλισσα υπερφορτωμένη με μετάλλια και τεράστια βελούδινη κάπα στην Τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας. Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image

Παρόντες ήταν επίσης τα άλλα τρία παιδιά τη βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα και οι πρίγκιπες 'Αντριου και 'Εντουαρντ, όπως και ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, όλοι μέλη, φορώντας τη μπλε βελούδινη κάπα του τάγματος και το καπέλο με το φτερό.

Η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, σύζυγος του Κάρολου, και η κόμισσα του Ουέσεξ Σόφι, σύζυγος του 'Εντουαρντ, ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους.

Απουσίαζαν ο πρίγκιπας Φίλιππος, επίσης ιππότης του τάγματος, και η Κέιτ, η σύζυγος του Ουίλιαμ.

Η Βασίλισσα υπερφορτωμένη με μετάλλια και τεράστια βελούδινη κάπα στην Τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας. Facebook Twitter
Getty Images/ Ideal Image

Η συνάντηση ήταν η ευκαιρία για τη βασίλισσα να χρίσει σε ιδιωτική ορκωμοσία στη Βασιλική Αίθουσα της Περικνημίδας στον πύργο του Ουίνδσορ τη Ντέιμ Μέρι Φάγκαν λαίδη και τον 'Αλαν Χένρι Μπρουκ, τον υποκόμη του Μπρούκμποροου, ιππότη. Και οι δύο είναι πλέον ισόβια μέλη του τάγματος.

Το Τάγμα της Περικνημίδας έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα, ιδρύθηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ΄το 1348 . Έχει 24 μέλη, άνδρες και γυναίκες που φέρουν τον τίτλο του ιππότη. Τα πρόσωπα αυτά επιλέγονται προσωπικά από τη βασίλισσα σε αναγνώριση του έργου τους. Είναι ένα δώρο της βασίλισσας σε αυτούς που έχουν διακριθεί σε δημόσια αξιώματα, έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στη ζωή της χώρας ή έχουν υπηρετήσει προσωπικά τον θεσμό της μοναρχίας.

Στα μέλη του τάγματος περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός Σερ Τζον Μέιτζορ και ο ναύαρχος Λόρδος Μπόις, που διετέλεσε αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τόσο δύσκολο είναι σε μερικούς να καταλάβουν τα έθιμα και τις παραδόσεις ενός λαού? Ειρωνίες και κοροιδευτικά σχόλια είναι το μόνο που ξέρετε να κάνετε? Ντύθηκε ετσι διότι ετσι επιβάλει το γεγονός, Θέλει πολύ μυαλό να το χωνέψετε ?