Η Αρίθα Φράνκλιν είχε αφήσει τρεις χειρόγραφες διαθήκες

Η Αρίθα Φράνκλιν είχε αφήσει τρεις χειρόγραφες διαθήκες Facebook Twitter
0

Τρεις χειρόγραφες διαθήκες βρέθηκαν στο σπίτι της βασίλισσας της soul Αρέθας Φράνκλιν, μήνες μετά το θάνατο της.


Η βασίλισσα της soul μουσικής, πέθανε από τον καρκίνο στο πάγκρεας τον περασμένο Αύγουστο και τα μέλη της οικογένειάς της είπαν τότε ότι δεν είχε αφήσει καμία διαθήκη. 


Ωστόσο τρία έγγραφα βρέθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Δύο, από το 2010, ανακτήθηκαν από κλειδωμένο ερμάριο όταν ανακαλύφθηκε το κλειδί του. Το τρίτο, με ημερομηνία από το Μάρτιο του 2014, ήταν κρυμμένο κάτω από τα μαξιλάρια του σαλονιού της σύμφωνα με τον δικηγόρο που διαχειρίζεται την υπόθεση.

Η διαθήκη, η οποία ήταν γραμμένη σε σημειωματάριο με σπιράλ, φαίνεται να αφήνει την περιουσία της τραγουδίστριας στην οικογένειά της, είπε ο δικηγόρος Ντέβιντ Μπένετ. Ορισμένα σημεία από το χειρόγραφο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν και οι τέσσερις σελίδες έχουν λέξεις που έχουν σβηστεί αλλά και φράσεις γραμμένες στα περιθώρια.

  

Ο Μπένετ, ο οποίος ήταν δικηγόρος της Φράνκλιν για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέθεσε τις διαθήκες τη Δευτέρα. Ο ίδιος είπε στον δικαστή ότι δεν είναι βέβαιος εάν είναι νόμιμες βάσει του νόμου του Μίτσιγκαν. 


Πρόσθεσε ότι οι διαθήκες είχαν κοινοποιηθεί στους τέσσερις γιους της τραγουδίστριας ή τους δικηγόρους τους, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το αν κάποια από αυτές πρέπει να θεωρηθεί έγκυρη. 


Σε επίσημη δήλωση που εξέδωσαν οι δύο γιοι της Φράνκλιν είπαν ότι αντιτίθενται στις διαθήκες ενώ έχει προγραμματιστεί ακρόαση στο δικαστήριο για τις 12 Ιουνίου. Σε χωριστή δικαστική κατάθεση, ο γιος της Φράνκλιν, Κέκαλφ, δήλωσε ότι η μητέρα του ήθελε να υπηρετήσει ως εκπρόσωπος της κληρονομιάς το 2014, ωστόσο η Σαμπρίνα Όουενς, διαχειρίστρια στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, επιβεβαιώθηκε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί ως εκπρόσωπός της. 

Ο κ. Φράνκλιν αντιτίθεται επί του παρόντος στα σχέδια να πουλήσει ένα κομμάτι γης δίπλα στο σπίτι της μητέρας του στο Όουκλαντ Κάουντρι για 325.000 δολάρια.


Η Αρίθα Φράνκλιν υπήρξε μία από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες της δεκαετίας του '60 και του '70. Πριν λίγο καιρό τιμήθηκε, μετά το θάνατό της, με βραβείο Πούλιτζερ ειδικής μνείας για την «ανεξίτηλη συνεισφορά της στην αμερικανική μουσική και τον πολιτισμό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες».

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10.000 συγγραφεις κυκλοφορησαν ενα αδειο βιβλιο διαμαρτυρομενοι για την AI

Πολιτισμός / 10.000 συγγραφείς κυκλοφόρησαν ένα άδειο βιβλίο διαμαρτυρόμενοι για την ΑΙ

Το Don’t Steal This Book, ένα «άδειο» βιβλίο με τα ονόματα περισσότερων από 10.000 συγγραφέων, κυκλοφόρησε ως διαμαρτυρία για τη χρήση έργων από εταιρείες AI χωρίς άδεια. Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς των πνευματικών δικαιωμάτων.
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM