Το Χόλιγουντ αντιδρά με την «ηθοποιό» Τεχνητής Νοημοσύνης, Tilly Norwood

Το Χόλιγουντ αντιδρά με την «ηθοποιό» Τεχνητής Νοημοσύνης, Tilly Norwood Facebook Twitter
Η ηθοποιός Τεχνητής Νοημοσύνης Tilly Norwood / Φωτ.: Instagram
0

Η δημιουργία της ηθοποιού Τεχνητής Νοημοσύνης, Tilly Norwood, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Χόλιγουντ.

H δημιουργός της Tilly, εξέδωσε μια δήλωση μετά από ένα Σαββατοκύριακο έντονων αντιδράσεων σχετικά με την είδηση ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες, να υπογράψουν συμβόλαιο με τον ψηφιακό χαρακτήρα.

«Σε όσους εξέφρασαν την οργή τους για τη δημιουργία του χαρακτήρα Τεχνητής Νοημοσύνης, Tilly Norwood, θα ήθελα να πω ότι δεν πρόκειται για αντικατάσταση ενός ανθρώπου, αλλά για ένα δημιουργικό έργο, ένα έργο τέχνης. Όπως πολλές μορφές τέχνης πριν από αυτήν, προκαλεί συζήτηση, και αυτό από μόνο του δείχνει τη δύναμη της δημιουργικότητας», έγραψε η Eline Van der Velden σε μια δήλωση στο Instagram, η οποία δημοσιεύτηκε και στη σελίδα της Norwood στο Instagram.

«Δεν βλέπω την Τεχνητή Νοημοσύνη ως υποκατάστατο των ανθρώπων, αλλά ως ένα νέο εργαλείο, ένα νέο πινέλο. Ακριβώς όπως η κινούμενη εικόνα, το κουκλοθέατρο ή τα CGI άνοιξαν νέες δυνατότητες χωρίς να υποβαθμίσουν την ζωντανή υποκριτική, έτσι και η Τεχνητή Νοημοσύνη προσφέρει έναν άλλο τρόπο να φανταζόμαστε και να δημιουργούμε ιστορίες. Είμαι και εγώ ηθοποιός και τίποτα -πόσω μάλλον ένας χαρακτήρας Τεχνητής Νοημοσύνης- δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τέχνη ή τη χαρά της ανθρώπινης performance», πρόσθεσε.

Η δημιουργία της Tilly Norwood και το ενδιαφέρον γύρω από εκείνη

Η Norwood είναι το πρώτο δημιούργημα από το πρόσφατα ιδρυθέν στούντιο ταλέντων Τεχνητής Νοημοσύνης, Xicoia, μέρος των στούντιο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης Particle6 της Van der Velden. Μιλώντας στο Συνέδριο της Ζυρίχης το Σάββατο, η Van der Velden είπε ότι οι ατζέντες είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους γύρω από τον χαρακτήρα Τεχνητής Νοημοσύνης και ότι θα γινόταν ανακοίνωση σχετικά με το ποια εταιρεία θα την εκπροσωπούσε τους επόμενους μήνες.

Η είδηση προκάλεσε αμέσως κύμα δυσαρέσκειας. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πιο έντονες αντιδράσεις προήλθαν από τον χώρο της υποκριτικής, με έντονη κριτική σε σχόλια μέσω social media. Αρκετοί στράφηκαν εναντίον του ατζέντη που υπέγραψε με τη Norwood.

«Πόσο αηδιαστικό», έγραψε, μεταξύ άλλων, η Melissa Barrera στο Instagram. «Έξω οι ατζέντες. Θέλω ονόματα», πρόσθεσε η ηθοποιός, Kiersey Clemons.

«Και τι γίνεται με τις εκατοντάδες ζωντανές νεαρές γυναίκες των οποίων τα πρόσωπα συντέθηκαν για να δημιουργηθεί αυτή; Δεν μπορούσες να προσλάβεις καμία από αυτές;», σημείωσε η ηθοποιός, Mara Wilson.

Προσθέτοντας μια πινελιά χιούμορ στην καυστική κριτική, ο Lukas Gage έγραψε ότι η Norwood ήταν «εφιάλτης στη συνεργασία!!!!».

Με τη σειρά της, η Toni Collette‎‎, αντέδρασε συνοπτικά με μια σειρά από emoji.

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM