Η Kylie Minogue δήλωσε πως έχει μια θεωρία ως προς το γιατί η γκέι κοινότητα την αγκάλιασε από την αρχή της καριέρας της.

 

Η ποπ σταρ εξήγησε στην εφημερίδα «The Australian» ότι αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι και η ίδια υπήρξε «outsider».

 

«Ένα κομμάτι οφείλεται στην ίδια τη μουσική μου, αλλά έχω και μια θεωρία, επειδή δεν πέρασα εύκολα τότε. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτή η στήριξη οφειλόταν στην κατανόηση ότι δεν γινόμουν αποδεκτή» σχολίασε σχετικά.

 

Η 52χρονη Αυστραλή τραγουδίστρια έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη σαπουνόπερα Neighbours, προτού ασχοληθεί με τη μουσική στα τέλη των '80s. Οι δίσκοι της έχουν πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κι έτσι η ίδια είναι η γυναίκα καλλιτέχνις από την Αυστραλία με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

 

Ενώ λοιπόν ειδικά οι γκέι άντρες την αγκάλιασαν από νωρίς, η ίδια λέει ότι τα μίντια της έβαζαν εμπόδια. «Εκείνη την εποχή ο Τύπος ήταν πραγματικά σκληρός μαζί μου – το κοινό όχι, αλλά ο Τύπος σίγουρα. Κάποιες φορές (η στάση τους) ήταν απλά όχι ωραία, οριακά σκληρή και αχρείαστη. Έτσι (οι γκέι άντρες) κάπως με "υιοθέτησαν"».

 

Η Kylie Minogue θεωρείται εδώ και δεκαετίες gay icon, αν και η ίδια έχει δηλώσει σχετικά: «Δεν είμαι παραδοσιακό gay icon. Δεν υπάρχουν τραγωδίες στη ζωή μου, μόνο τραγικά ρούχα».

 

Συχνά, ωστόσο, έχει αναγνωρίσει το ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό της. Η μουσική της, με το camp στοιχείο και τις disco επιρροές, μοιάζει να βρίσκει ιδανικούς αποδέκτες τους ΛΟΑΤΚΙ+ φαν. Η ίδια το τροφοδοτεί, ενσωματώνοντας κι άλλα τολμηρά στοιχεία, όπως κομμάτια από την S&M κουλτούρα και το μπουρλέσκ. 

 

Φροντίζει επίσης να επιστρέφει την αγάπη στην κοινότητα, έχοντας πολλές φορές εμφανιστεί στο Mardi Gras του Σίδνεϊ, το μεγαλύτερο ΛΟΑΤΚΙ+ φεστιβάλ της Αυστραλίας, αλλά και σε άλλα Prides σε όλο τον κόσμο. Το 2016, μάλιστα, συμμετείχε στο κίνημα της Αυστραλίας για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο, καθώς, ενώ ήταν αρραβωνιασμένη με τον Βρετανό ηθοποιό Joshua Sasse, είχαν δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να παντρευτούν μέχρι να επιτευχθεί η ισότητα. Τελικά το ζευγάρι χώρισε έναν χρόνο μετά.

 

Με πληροφορίες από The Australian και Gay Star News.