24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Frieze 2021: Ανοίγει σήμερα η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης στη Νέα Υόρκη, σε νέο χώρο

Ανοίγει σήμερα η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης στη Νέα Υόρκη, η Frieze, σε νέο χώρο, στο Shed Facebook Twitter
Η Frieze New York 2021 διοργανώνεται για πρώτη στο Shed, στο Μανχάταν. Courtesy Brett Beyer
0

Μετά από έναν χρόνο με ακυρωμένες εκθέσεις και κλειστές γκαλερί, η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης της Νέας Υόρκης επέστρεψε. Η Frieze New York θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο The Shed, στο Μανχάταν, από τις 5 Μαΐου έως τις 9 Μαΐου.

Το Frieze New York 2021 διοργανώνεται στο The Shed, αφήνοντας πίσω το χώρο του Randall's Island για πρώτη φορά από τότε που η έκθεση έκανε τα εγκαίνιά της, το 2012.

Ειδικά σχεδιασμένος για να παράγει και να προάγει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα σε όλες τις μορφές, ο χώρος των Diller Scofidio + Renfro είναι ένας από τους καλύτερα εξοπλισμένους χώρους στη Νέα Υόρκη για την κάλυψη των αναγκών ενός μεγάλου γεγονότος κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων.

Από τον Miguel Abreu έως την David Zwirner Gallery, η Frieze θα συγκεντρώσει περισσότερες από 60 κορυφαίες γκαλερί από όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με εκθέσεις και ειδικές ενότητες προκειμένου να ενισχύσει την καλλιτεχνική παραγωγή εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας. Ένα μεγάλο μέρος από τις καλύτερες στιγμές της έκθεσης θα εμφανίζεται επίσης μέσω διαδικτύου από το Frieze Viewing Room.

Οι πολυαναμενόμενες ατομικές παρουσιάσεις περιλαμβάνουν μεγάλης κλίμακας καμβάδες της Dana Schutz και έναν πίνακα του Trenton Doyle Hancock όπου φαντάζεται το alter-ego του ως έναν μαύρο υπερήρωα που έρχεται αντιμέτωπος με έναν οπαδό της Κου Κλουξ Κλαν που επίσης απεικονίζεται σε έναν από τους πίνακες KKK του Philip Guston.

Όμως οι καθιερωμένοι καλλιτέχνες δεν είναι οι μόνοι που εκτίθενται. Η πλατφόρμα του Frieze's Frame διαθέτει αναδυόμενες γκαλερί και καλλιτέχνες. Φέτος θα παρουσιάσει ταλαντούχα ταλέντα όπως την Agustina Woodgate από το Μπουένος Άιρες και τη Νεουορκέζα  WangShui.

Το Precious Okoyomon αναδείχθηκε νικητής/ νικήτρια του Frieze Artist Award για το 2021, έχοντας την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο, πολυαισθητηριακό έργο για το Frieze της Νέας Υόρκης. Είναι ποιητής /ποιήτρια, σεφ και καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Έχει μία μοναδική δυνατότητα να δημιουργεί περάσματα σε νέους κόσμους μέσω της τέχνης.

Για τη Frieze New York 2021, έχει ετοιμάσει μία εγκατάσταση, δημιουργώντας μια πύλη προς ένα χώρο όπου μπορεί κανείς να είναι ευάλωτος. Χρησιμοποιώντας ποίηση, αισθητηριακά στοιχεία, γλυπτική, φως και ήχο, το έργο θα είναι ένας ύμνος στην αυτο-έκφραση, γιορτάζοντας την αξία της κοινής, συλλογικής εμπειρίας.

Η performance θα κινηματογραφηθεί και είναι διαθέσιμη για online streaming στο Frieze.com από τις 5 Μαΐου και έπειτα, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα παγκόσμιο κοινό να εξερευνήσει το πολυμεσικό project.

Frieze New York 2021 Preview

Μπορείτε να δείτε τις γκαλερί στη Frieze της Νέας Υόρκης και έργα τέχνης εδώ

Πολιτισμός
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θεατρικό έργο του Μ. Μαλανδράκη, κήποι- καταφύγια στο ΕΜΣΤ, το Άβατον του Αγίου Όρους και ένα έργο με έμπνευση τον Αϊνστάιν

Πολιτισμός / Το θεατρικό έργο του Μ. Μαλανδράκη, κήποι- καταφύγια στο ΕΜΣΤ, το Άβατον του Αγίου Όρους και ένα έργο με έμπνευση τον Αϊνστάιν

Το θεατρικό έργο του Μ. Μαλανδράκη «Όνειρα γλυκά», μια σπονδυλωτή βραδιά αφιερωμένη στους κήπους-καταφύγια, το Άγιο όρος στο ντοκιμαντέρ της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου και της Sandrine Cheyrol και ένα έργο βασισμένο στο βιβλίο του Alan Lightman «Τα Όνειρα του Αϊνστάιν».
NEWSROOM
Επιστροφή στον Πλανήτη Αράκις, queer ερωτικά τρίγωνα και Αμερικανίδες στα Μπολσόι από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / Επιστροφή στον Πλανήτη Αράκις, queer ερωτικά τρίγωνα και Αμερικανίδες στα Μπολσόι από αύριο στις αίθουσες

Το θεαματικό «Dune: Μέρος Δεύτερο», το πολυσυζητημένο «Passages» του Άιρα Σακς, η ήρεμη δύναμη του «Πάγου που Καίει» και η καλογυρισμένη «Πρίμα Μπαλαρίνα» ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αναπαραστάσεις της αρρενωπότητας, τα τραγούδια της Σαββίνας και της Φένιας και μια θλιβερή ιστορία αγάπης

Πολιτισμός / Αναπαραστάσεις της αρρενωπότητας, τα τραγούδια της Σαβίνας και ο τρόπος που ερωτεύονταν κάποτε οι Αθηναίοι

Νέες παραστάσεις και μουσικές για τον Μάρτιο: Η Σαβίνα Γιαννάτου τραγουδά Χατζιδάκι, στο Από Μηχανής Θέατρο ανεβαίνει μια ψευδώς ρομαντική ιστορία αγάπης, μία ξεχωριστή ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη μας μεταφέρει σε μια Αθήνα όπου ακουγόντουσαν καντάδες.
NEWSROOM
Υπέφερε ο Ελ Γκρέκο από αστιγματισμό; Ένα ντιμπέιτ χωρίς λύση

Πολιτισμός / Υπέφερε ο Ελ Γκρέκο από αστιγματισμό;

Το 1914 προέκυψε μια θεωρία ότι ο λόγος για την χαρακτηριστική επιμηκυμένη προοπτική του δεν ήταν μια στυλιστική επιλογή, αλλά η πραγματικότητα του καλλιτέχνη που ζούσε με μια πάθηση των ματιών. Και από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των ειδικών.
NEWSROOM
Ο Κηφισός, το φαγητό της Λαϊνά, ο Πορτοκάλογλου και

Πολιτισμός / Το «Φαγητό» της Λαϊνά, μια έκθεση για τον Κηφισό, Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο και ένας «Άτλας» της μοναξιάς

Ένας ανοιχτός διάλογος για το τι ορίζουμε ως φαγητό, ένα πρότζεκτ για τον πολύπαθο Κηφισό ποταμό, μια εορταστική συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου και ένας άτλας που ερευνά τις ψυχές τριών πλασμάτων.
NEWSROOM