Φοίβος Δεληβοριάς κατά Κούγια - Λιγνάδη: Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία που είναι ειδεχθές έγκλημα

Φοίβος Δεληβοριάς κατά Κούγια - Λιγνάδη: Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία που είναι ειδεχθές έγκλημα Facebook Twitter
0

O Φοίβος Δεληβοριάς αντέδρασε δημοσίως στους ισχυρισμούς του ποινικολούγου Αλέξη Κούγια που αφού ανέλαβε την υπόθεση Λιγνάδη χαρακτήρισε τους μηνυτές «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».


Το πρωί της Τετάρτης, ο μουσικός Φοίβος Δεληβοριάς μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σχολιάζοντας τις κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, αλλά και τις δηλώσεις του δικηγόρου του, κατηγορώντας τους για απόπειρα εκφοβισμού των μαρτύρων

«Αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Έβλεπα σε ένα κανάλι τον κύριο Κούγια να μιλά, με το πήγαινα να κάνω ζάπινγκ σε άλλο κανάλι είχε πάει ήδη εκεί ο κύριος Κούγιας. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του από κανάλι σε κανάλι. Αυτό που μου έκανε εντύπωσή είναι το εξής, αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του, δηλαδή αυτά που είπε χτες ο κύριος Κούγιας είναι οι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Τι μας είπε ο κ. Λιγνάδης χθες; Μας είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ότι ένας ομοφυλόφιλος, ή ένας άνθρωπος που έχει ας πούμε εξωσυζυγική σχέση είναι αναξιόπιστος - δηλαδή αν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, με αυτή την ερωτική ταυτότητα δει μία δολοφονία δεν μπορεί πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει αυτό.

»Αυτά είναι απόψεις του κυρίου Λιγνάδη, το ξαναλέω. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ο δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του -ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή- μπερδεύει την ομοφυλοφιλία που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και ποινικά κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

»Λοιπόν ο κ. Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή και πολλά άλλα αδικήματα, αυτή τη στιγμή βγαίνει και λέει στο πανελλήνιο αυτά τα πράγματα. Λοιπόν εδώ υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος ο οποίος επελέγη από την κυβέρνηση, από τους πιο επισήμους να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο, να είναι το σύμβολο του θεάτρου βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα, αυτές τις απόψεις. Πιθανότατα να τις δίδασκε και στα παιδιά, να λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, οι ομοφυλόφιλοι είναι αναξιόπιστοι πολίτες, οι άνθρωποι που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις είναι αναξιόπιστοι πολίτες.

»Λοιπόν, δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ήδη ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει σε όλα τα κανάλια να πει τις απόψεις του κ. Λιγνάδη. Το κάνει για να φοβηθούν οι άνθρωποι που μίλησαν κι αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν και το σκέφτονται, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας και ο κ. Λιγνάδης. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα».

 «Ένα άλλο ζήτημα το οποίο είναι σκανδαλώδες είναι ότι ο κ. Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεση του. Δηλαδή λέει ότι είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλο σκάνδαλο, δηλαδή βγαίνει αυτός ο άνθρωπος και συνδέει τον εαυτό του με την κυβέρνηση. Πρέπει οπωσδήποτε, και δεν είδα ακόμα ένα κυβερνητικό στέλεχος να βγει να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας και που πιστεύει ο κύριος Λιγνάδης προφανώς.

»Ένα άλλο ζήτημα θα ήθελα να θίξω είναι αυτή η εκνευριστική και κάπως ύποπτη άποψη που ακούω στα κανάλια τις τελευταίες ημέρες ότι το θέατρο βλάπτεται από τις αποκαλύψεις των θυμάτων. Αυτό δεν ισχύει καθόλου, το θέατρο βλάπτεται από τη δράση και τις απόψεις ανθρώπων σαν τον κύριο Λιγνάδη οι οποίες εκφράστηκαν με τόση πια ανοιχτωσιά χθες από τον κύριο Κούγια στις τηλεοράσεις. 

»Το θέατρο βλάπτεται από αυτές τις απόψεις, από αυτόν τον άνθρωπο, από αυτά που φέρεται να έκανε. Έρχεται μια καλύτερη ημέρα για το θέατρο και μία καλύτερη ημέρα για την κοινωνία αρκεί να μιλήσουμε. Και ήθελα πάρα πολύ να πω και εκ μέρους των φίλων μου με τους οποίους μιλάω, τραγουδιστές, ηθοποιούς, δημοσιογράφους, σοβαρούς επαγγελματίες,  ότι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν.

»Θα είμαστε μαζί, θα είμαστε δίπλα, θα τους στηρίξουμε με ενθουσιασμό, με μεγάλη αγάπη και με μεγάλο σεβασμό σε αυτούς. Από την πρώτη στιγμή, τόσο εγώ όσο και οι φίλοι μου είμαστε το πλευρό των θυμάτων, των ανθρώπων που θέλουν να μιλήσουν, που κακοποιούνται εδώ και χρόνια και αποφασίζουν αν μιλήσουν τώρα.

»Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος από εδώ και πέρα για στήριξη στα θύματα. Είναι ο τρόπος μου να συμπαρασταθώ στα θύματα και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί άρχισα να το βλέπω πάρα πολύ στο Facebook. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες και τώρα άνοιξε και ο ΚΑΔ μαθαίνω, κολλιούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω, θα κάνουμε και σεμινάρια, θα βοηθήσουμε να βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ