Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο - Η μαύρη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο - Η μαύρη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» Facebook Twitter
0

Στο ημερολόγιο Pirelli 2018 πρωταγωνιστούν μοντέλα, καλλιτέχνες, μουσικοί, κωμικοί και ηθοποιοί και είναι όλοι μαύροι. Ο διάσημος φωτογράφος Tim Walker συνεργάστηκε με τον νέο εκδότη της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, Edward Enninful, για να «ζωντανέψουν» και να αιχμαλωτίσουν «τον σουρεαλιστικό κόσμο των ονείρων» που γεννήθηκε μέσα στο μυθιστόρημα «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Lewis Carroll.

Για τον ρόλο της Αλίκης επιλέχθηκε η Duckie Thot με το «καστ» να συμπληρώνουν οι Adwoa Aboah, Naomi Campbell, Sean Combs, Slick Woods, Lupita Nyong'o, Whoopi Goldberg, Djimon Hounsou, RuPaul, Adut Akech, Alpha Dia, King Owusu, Lil Yachty, Thando Hopa, Wilson Oryema, Zoe Bedeaux και Sasha Lane.

Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο - Η μαύρη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» Facebook Twitter
Η Duckie Thot είναι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.
Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο - Η μαύρη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» Facebook Twitter
Thando και Whoopi Goldberg.

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων είναι μια ιστορία για μένα υπήρξε σημείο αναφορά και πάντα μέρος της δουλειάς και της ζωής μου. Μια μαύρη Αλίκη είναι σαν ένας εντελώς καινούργιος τρόπος να την δεις. Η ιδέα γεννήθηκε όταν επισκέφθηκε πριν πέντε χρόνια την χήρα του Roald Dahl. Μου εκμυστηρεύτηκε πως αρχικά η οικογένεια Bucket στο βιβλίο "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" προορίζονταν να είναι μαύρη. Σκέφτηκα πόσο πολύ θα είχε αλλάξει κάτι τέτοιο τον ρουν της ιστορίας», σχολίασε ο Tim Walker. Όσο για το αν το χαοτικό παραμύθι αντικατοπτρίζει την ημερινή κοινωνία, απαντά: «Το χάος της Αλίκης επιλέχθηκε επειδή κυρίως είμαι φωτογράφος μόδας και αντιλαμβάνομαι την βιομηχανία της μόδας σαν τη χώρα των θαυμάτων. Δεν νομίζω πως μοιάζει με τη σημερινή κοινωνία».

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Pirelli επιλέγει αποκλειστικά μαύρους πρωταγωνιστές για ένα ημερολόγιό της. Στην έκδοση του 1987 είναι χρησιμοποιήσει το ίδιο ακριβώς θέμα και τότε για τις ανάγκες του ημερολογίου είχε φωτογραφηθεί ξανά η Naomi Campbell, που ήταν έφηβη και έκανε τα πρώτα της βήματα σαν μοντέλο.

Το ημερολόγιο Pirelli γεννήθηκε πριν πολλές δεκαετίες από την ομώνυμη εταιρία ελαστικών σε μια προσπάθεια να αναδείξει την γυναικεία ομορφιά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει εντελώς ύφος παρουσιάζοντας εικόνες που λειτουργούν περισσότερο εν είδει κοινωνικού σχολιασμού. Το ημερολόγιο πως διατίθεται για πώληση στο κοινό, αντιθέτως δωρίζεται κάθε χρόνο σε διάσημους και διάφορες επιχειρήσεις. 

Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο - Η μαύρη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» Facebook Twitter
RuPaul και Djimon Hounsou.
Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο - Η μαύρη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» Facebook Twitter
Sean Diddy Combs και Naomi Campbell.
Το φετινό ημερολόγιο της Pirelli σπάει ξανά το κατεστημένο - Η μαύρη «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» Facebook Twitter
Thondo Hopa
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM